תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 18:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 18:04 
לא צריך שום מפלגה.
אמנם הדור הקודם קיבל מדינה בסדר גמור, ומשאיר לילדים שלו פח זבל, אבל עדיין יש תקווה שאנשים פה ייזכרו שיהודים הם לא עם של סמרטוטים, ויסגרו להם את הברז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:13 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

די, נמאס לשמוע אותכם כבר. אני לא מתכוון לימנים או שמאלנים, אני מתכוון לאותם דיכאוניים חסרי חיים שרק מתלוננים כל היום על המדינה ומנסים לגרור את כולם לדיכאון שלהם. די, רדו מהארץ כבר, אף אחד לא חפץ בכם, אתם לא נכס או סחורה יקרת ערך, פשוט תרדו מכאן כבר. עמים נאורים ודמוקרטים תמיד נשארו וריפאו את המדינות שלהם, גם אם היה קשה, הגולים והבורחים הם האירנים, ההודים, הפקיסטנים או הסינים. כנראה שאתם יותר דומים להם מאשר לאירופאים או לאמריקאים שנשארו ונלחמו כדי להגיע לרמה התרבותית שהם נמצאים בה היום. פשוט לכו מכאן.

זה משהו די מוזר להגיד בהתחשב בעובדה שישראל הוקמה ע"י אנשים שהחליטו שהם צריכים לעזוב את המולדת שלהם (וזה אגב משהו שנכון לפחות או יותר כל המדינות בעולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:22 
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

די, נמאס לשמוע אותכם כבר. אני לא מתכוון לימנים או שמאלנים, אני מתכוון לאותם דיכאוניים חסרי חיים שרק מתלוננים כל היום על המדינה ומנסים לגרור את כולם לדיכאון שלהם. די, רדו מהארץ כבר, אף אחד לא חפץ בכם, אתם לא נכס או סחורה יקרת ערך, פשוט תרדו מכאן כבר. עמים נאורים ודמוקרטים תמיד נשארו וריפאו את המדינות שלהם, גם אם היה קשה, הגולים והבורחים הם האירנים, ההודים, הפקיסטנים או הסינים. כנראה שאתם יותר דומים להם מאשר לאירופאים או לאמריקאים שנשארו ונלחמו כדי להגיע לרמה התרבותית שהם נמצאים בה היום. פשוט לכו מכאן.

זה משהו די מוזר להגיד בהתחשב בעובדה שישראל הוקמה ע"י אנשים שהחליטו שהם צריכים לעזוב את המולדת שלהם (וזה אגב משהו שנכון לפחות או יותר כל המדינות בעולם).

מילא זה
זה כמו שתגור עם מישהו, שלא עובד, לא מכניס כסף, לא מנקה, לא מבשל, חי על הגב שלך שנים, לא תורם בכלום לבית, וכשאתה מנסה להגיד לו משהו הוא מתחיל לצרוח עליך שאם לא נראה לך אתה יכול לקום וללכת, ושנמאס לו לשמוע אותך מתבכיין על כמה קשה לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:29 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
מילא זה
זה כמו שתגור עם מישהו, שלא עובד, לא מכניס כסף, לא מנקה, לא מבשל, חי על הגב שלך שנים, לא תורם בכלום לבית, וכשאתה מנסה להגיד לו משהו הוא מתחיל לצרוח עליך שאם לא נראה לך אתה יכול לקום וללכת, ושנמאס לו לשמוע אותך מתבכיין על כמה קשה לך.

כן אני יודע, היה לי חתול פעם.
אולי החרדים צריכים לעשות לולדוסים בשביל להעלות את התמיכה שלהם בציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:29 
סליחה
אמרתי שהוא לא תורם בכלום לבית
התכוונתי לומר שהוא קורא ספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:
הפועל כתב:
פליז תעשו טובה וכן תצביעו לנו פלייייייייייז
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/429/730.html
פאתט :LAGUH!:

פאתט? גם זה מדכא אותי. מפלגת השלטון מורה לרבנים להשתמש בשפוטים הטיפשים שלהם ולהגיד להם מה להצביע. איזה מדינת בררה אנחנו. איפה נשמע דבר כזה? למה בכלל מותר לרבנים להגיד לציבור שלהם מה להצביע?
זה נוגד כל עיקרון דמוקרטי. להקיא מהחרא שצף פה. כותרת בעיתון כאילו הכל בסדר. גועל נפש.

אופס, ברח לך החשוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 19:58 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:
הפועל כתב:
פליז תעשו טובה וכן תצביעו לנו פלייייייייייז
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/429/730.html
פאתט :!:

פאתט? גם זה מדכא אותי. מפלגת השלטון מורה לרבנים להשתמש בשפוטים הטיפשים שלהם ולהגיד להם מה להצביע. איזה מדינת בררה אנחנו. איפה נשמע דבר כזה? למה בכלל מותר לרבנים להגיד לציבור שלהם מה להצביע?
זה נוגד כל עיקרון דמוקרטי. להקיא מהחרא שצף פה. כותרת בעיתון כאילו הכל בסדר. גועל נפש.

די, נמאס לשמוע אותכם כבר. אני לא מתכוון לימנים או שמאלנים, אני מתכוון לאותם דיכאוניים חסרי חיים שרק מתלוננים כל היום על המדינה ומנסים לגרור את כולם לדיכאון שלהם. די, רדו מהארץ כבר, אף אחד לא חפץ בכם, אתם לא נכס או סחורה יקרת ערך , פשוט תרדו מכאן כבר. עמים נאורים ודמוקרטים תמיד נשארו וריפאו את המדינות שלהם, גם אם היה קשה, הגולים והבורחים הם האירנים, ההודים, הפקיסטנים או הסינים. כנראה שאתם יותר דומים להם מאשר לאירופאים או לאמריקאים שנשארו ונלחמו כדי להגיע לרמה התרבותית שהם נמצאים בה היום. פשוט לכו מכאן.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:16 
סמל אישי של המשתמש
הולך להיות שמח אצל ניסים משעל היום.
שווה צפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:23 
סמל אישי של המשתמש
יש הבדל בין לנסות לשפר לבין להוציא את הרוח מהמפרשים ולהצהיר על כל ציפור שמתה כאן כאילו שאנחנו חיים במקום הנוראי ביותר בעולם.

הרוש הודף, אם כואב לך הכוס הייתי ממליץ ללכת לגניקולוג.

אלפקה, אתה הראשון שצריך לעלות על מטוס ולעקור את עצמך מכאן כמה שיותר מהר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:26 
סמל אישי של המשתמש
IdanTheLittle כתב:
שווה צפייה.

?
למיטב ידיעתי הראיונות שם הוקלטו מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
IdanTheLittle כתב:
שווה צפייה.

?
למיטב ידיעתי הראיונות שם הוקלטו מראש.

נכון, והראו קטע מוקלט בחדשות עכשיו:
כל פעם מישהו אחר יושב לבד באולפן, ואז מכניסים מישהו שיבוא במקומו ונותנים להם להתכסח לרגע.
שלי באה לשבת במקום ציפי, ואז ציפי האשימה את שלי שהיא אשמה בויתור על הגוש החוסם, אז שלי אמרה שזה עוד לא מאוחר, ואם היא תהיה ראש ממשלה ציפי תהיה שרת החוץ.

בפרומו מראים את לפיד ובנט מסתחבקים, ציפי גוערת באריה דרעי, ואולי יהיה איזה עימות קטן בין שלי לגדעון סער (אני בספק אם יהיה משהו מטורף, הם חברים קרובים. לא קרובים כמו גאולה אבן...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
הם היו קרובים כמו הוא וגאולה אבן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
איו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:45 
ציטוט:

שמי גור בר, אני בן 28, מורה בתיכון ציבורי בת"א, שוכר דירה עם בת זוג נפלאה, עשיתי צבא בקרבי ואני עדיין עושה מילואים מדי שנה כולל במבצע "עמוד ענן" אליו נקראתי בערב יום שישי בצו 8. וכן, אני עני. בתלוש המשכורת האחרון שקיבלתי הצטופפו להם ביחד קצת פחות מ2400 שקלים. אני לא מתבייש בסכום הזה. רבים צריכים להתבייש בכך שמורה בישראל המלמד ב3/4 משרה, תשע כיתות, כ350 תלמידים בשבוע, חי חיי עוני. אני עצמי לא צריך להתבייש בכך. אני אדם חרוץ העובד לפרנסתו.

ואני חרוץ. אם המספר 350 ילדים נשמע לכם כמו עבודה קלה חשבו על זה – 3 מערכי שיעור שונים מדי שבוע (1 בתנ"ך, 2 במורשת ישראל), 9 ישיבות פדגוגיות (7 מתוכן בשבוע שעבר), ישיבות "אחרות" (רק השבוע ישבתי בעוד ארבע שעות של ישיבות), בדיקת מבחנים – עשרה לשעה, תעשו את החשבון לבד, שמירה במסדרון בית הספר בהפסקה, טלפונים מהורים בערב, שיחות עם מחנכות בכל שעות היממה.

ואחרי כל זה אני גם משתדל ללמד את הנערים והנערות שלנו דבר או שניים מתוך סקרנות, ביקורתיות, רגישות ושמחה. בכל שיעור. בכל כיתה. זה אני מול 40 נערים ונערות (באמת יש לי 40 תלמידים בכיתה. בחלק מהכיתות ישנם "רק" 38) צעירים, מבולבלים, סקרנים, חצופים, תמימים, בוחנים גבולות ושואפים לתשומת לב.

2400 שקל מספיקים רק בקושי לתשלום על שכר דירה (1,800), והוצאות הארנונה, חשמל, מים, תקשורת. ההורים עוזרים, זה ברור, מדי פעם הם נותנים קצת בשביל שהצ'ק לבעל הבית לא יחזור, כדי שאוכל להשתתף בהוצאות קניית המזון, כדי שאוכל לקחת את בת הזוג למסעדה ביום השנה שלנו.

ואנחנו חוסכים. שנינו אקדמאים, מחושבים, פשוטים בטעמנו. קונים בסופר הזול, או בשוק, בעיקר את מה שאנחנו צריכים וכרגע במבצע. לא טסים לחו"ל פעמיים בשנה, גם לא קונים בגדים חדשים כל עונה (נראה לי שהפעם האחרונה בה קניתי לעצמי בגד הייתה לפני 5 שנים), אין לנו רכב (לבת הזוג יש טוסטוס, אני נוסע בתחבורה ציבורית והולך ברגל). ובכלל, איננו מבקשים שיראו בנו מסכנים או יתרמו לנו. אנחנו רוצים לחיות ולהתפרנס בכבוד.

וכיום הפרנסה בכבוד אינה אפשרית. לא יתכן שמורה, גם אם הוא מורה צעיר שעדיין לא זכה לתוספות גמולים ותארים (עוד 3 עבודות ואני מצליח לסיים את התואר...), יקבל משכורת הדנה אותו לרעב. איזה עתיד יש לפטריוט נלהב המסור לחינוך, המורה של הילד שלכם, אם בכל חודש הוא חושש שלא יצליח לעמוד בתשלום על שכר הדירה?

החלומות שלי פשוטים. אני לא מחפש אחר עושר מופלג. אני חולם על מגורים בנגב (פריפריה), נישואים (אפשר שלא דרך הרבנות?), ילדים, המשך לימודים. אני רואה את החיים שלי בישראל אותה אני אוהב למרות שיש לי ביקורת רבה על התנהלותה. אבל כל החלומות שלי, לחיים נורמליים במדינה בה נולדתי ובשפתה אני חולם, נדמים לי כפנטזיות רחוקות. איך אדם אחראי שבקושי מכלכל את עצמו יחשוב להביא ילד? איך רווק שאינו מצליח לחסוך שקל מדי חודש יחשוב על מיסוד יחסים?

זה העולם הקטן בו אני חי וקו העוני הפרטי שלי. כמו הקו האדם של הכינרת, אשר אם חלילה ירדו המים מתחת אליו יקרה אסון, כך גם מול העיניים שלי מרצד לו מדי יום קו אדום דמיוני אשר מתחתיו נח עתיד מעורפל.

ואני מבקש מכל אחד שקרא את דברי והגיע עד לכאן – לך להצביע. לך תפעיל כוח פוליטי. תיצור קשר של תלות בינך ובין נבחרי הציבור היושבים בכנסת. גרום להם לזכור שאתה שמת אותם שם ואתה יכול להחליט שלא לבחור בהם שוב. תזכיר להם את מה שחלקם אולי שכחו – שהם צריכים לעבוד בשבילך, ודאג שהם יעשו זאת. אל תשב בבית ותוותר על זכותך להפעיל כוח פוליטי. כי אז גם הם יוותרו עליך. ועלי. ועל היקרים לך.

לך להצביע.

גור.

נ.ב.
ביבי דרעק.

שיירד כבר מהארץ, מי צריך אותו? מה הוא מתבכיין כל היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:45 
שמעתי משהו על זה שאין דבר כזה מנדט אחד אלא רק שניים, מישהו יכול להסביר את הנושא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:48 
צור ש. כתב:
שמעתי משהו על זה שאין דבר כזה מנדט אחד אלא רק שניים, מישהו יכול להסביר את הנושא?

תחזור שני עמודים אחורה, מאמצע העמוד עד הסוף דיברו על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
ציטוט:

שמי גור בר, אני בן 28, מורה בתיכון ציבורי בת"א, שוכר דירה עם בת זוג נפלאה, עשיתי צבא בקרבי ואני עדיין עושה מילואים מדי שנה כולל במבצע "עמוד ענן" אליו נקראתי בערב יום שישי בצו 8. וכן, אני עני. בתלוש המשכורת האחרון שקיבלתי הצטופפו להם ביחד קצת פחות מ2400 שקלים. אני לא מתבייש בסכום הזה. רבים צריכים להתבייש בכך שמורה בישראל המלמד ב3/4 משרה, תשע כיתות, כ350 תלמידים בשבוע, חי חיי עוני. אני עצמי לא צריך להתבייש בכך. אני אדם חרוץ העובד לפרנסתו.

ואני חרוץ. אם המספר 350 ילדים נשמע לכם כמו עבודה קלה חשבו על זה – 3 מערכי שיעור שונים מדי שבוע (1 בתנ"ך, 2 במורשת ישראל), 9 ישיבות פדגוגיות (7 מתוכן בשבוע שעבר), ישיבות "אחרות" (רק השבוע ישבתי בעוד ארבע שעות של ישיבות), בדיקת מבחנים – עשרה לשעה, תעשו את החשבון לבד, שמירה במסדרון בית הספר בהפסקה, טלפונים מהורים בערב, שיחות עם מחנכות בכל שעות היממה.

ואחרי כל זה אני גם משתדל ללמד את הנערים והנערות שלנו דבר או שניים מתוך סקרנות, ביקורתיות, רגישות ושמחה. בכל שיעור. בכל כיתה. זה אני מול 40 נערים ונערות (באמת יש לי 40 תלמידים בכיתה. בחלק מהכיתות ישנם "רק" 38) צעירים, מבולבלים, סקרנים, חצופים, תמימים, בוחנים גבולות ושואפים לתשומת לב.

2400 שקל מספיקים רק בקושי לתשלום על שכר דירה (1,800), והוצאות הארנונה, חשמל, מים, תקשורת. ההורים עוזרים, זה ברור, מדי פעם הם נותנים קצת בשביל שהצ'ק לבעל הבית לא יחזור, כדי שאוכל להשתתף בהוצאות קניית המזון, כדי שאוכל לקחת את בת הזוג למסעדה ביום השנה שלנו.

ואנחנו חוסכים. שנינו אקדמאים, מחושבים, פשוטים בטעמנו. קונים בסופר הזול, או בשוק, בעיקר את מה שאנחנו צריכים וכרגע במבצע. לא טסים לחו"ל פעמיים בשנה, גם לא קונים בגדים חדשים כל עונה (נראה לי שהפעם האחרונה בה קניתי לעצמי בגד הייתה לפני 5 שנים), אין לנו רכב (לבת הזוג יש טוסטוס, אני נוסע בתחבורה ציבורית והולך ברגל). ובכלל, איננו מבקשים שיראו בנו מסכנים או יתרמו לנו. אנחנו רוצים לחיות ולהתפרנס בכבוד.

וכיום הפרנסה בכבוד אינה אפשרית. לא יתכן שמורה, גם אם הוא מורה צעיר שעדיין לא זכה לתוספות גמולים ותארים (עוד 3 עבודות ואני מצליח לסיים את התואר...), יקבל משכורת הדנה אותו לרעב. איזה עתיד יש לפטריוט נלהב המסור לחינוך, המורה של הילד שלכם, אם בכל חודש הוא חושש שלא יצליח לעמוד בתשלום על שכר הדירה?

החלומות שלי פשוטים. אני לא מחפש אחר עושר מופלג. אני חולם על מגורים בנגב (פריפריה), נישואים (אפשר שלא דרך הרבנות?), ילדים, המשך לימודים. אני רואה את החיים שלי בישראל אותה אני אוהב למרות שיש לי ביקורת רבה על התנהלותה. אבל כל החלומות שלי, לחיים נורמליים במדינה בה נולדתי ובשפתה אני חולם, נדמים לי כפנטזיות רחוקות. איך אדם אחראי שבקושי מכלכל את עצמו יחשוב להביא ילד? איך רווק שאינו מצליח לחסוך שקל מדי חודש יחשוב על מיסוד יחסים?

זה העולם הקטן בו אני חי וקו העוני הפרטי שלי. כמו הקו האדם של הכינרת, אשר אם חלילה ירדו המים מתחת אליו יקרה אסון, כך גם מול העיניים שלי מרצד לו מדי יום קו אדום דמיוני אשר מתחתיו נח עתיד מעורפל.

ואני מבקש מכל אחד שקרא את דברי והגיע עד לכאן – לך להצביע. לך תפעיל כוח פוליטי. תיצור קשר של תלות בינך ובין נבחרי הציבור היושבים בכנסת. גרום להם לזכור שאתה שמת אותם שם ואתה יכול להחליט שלא לבחור בהם שוב. תזכיר להם את מה שחלקם אולי שכחו – שהם צריכים לעבוד בשבילך, ודאג שהם יעשו זאת. אל תשב בבית ותוותר על זכותך להפעיל כוח פוליטי. כי אז גם הם יוותרו עליך. ועלי. ועל היקרים לך.

לך להצביע.

גור.

נ.ב.
ביבי דרעק.

שיירד כבר מהארץ, מי צריך אותו? מה הוא מתבכיין כל היום?

זה הרי כל כך דמגוגי להביא עני ולהגיד בציניות שאסור להתלונן. כן, זה מה שהתכוונתי, שכולם יהיו דגים כאן. ברור.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:49 
צור ש. כתב:

אחוז החסימה הוא 2% מהקולות הכשרים שזה מעל 2 מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
אחוז החסימה הוא לא 1.5%? שזה אגב גם מחייב מינימום 2 מנדטים כדי להיכנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
אחוז החסימה הוא לא 1.5%? שזה אגב גם מחייב מינימום 2 מנדטים כדי להיכנס

העלו אותו ל-2 ב-2004.

נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 17 ינואר 2013, 20:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:53 
תודה על התשובות, מקוה שהבנתי למרות שאני לא בטוח.
ואיך הולך עניין הסכם העודפים? למי יש הסכם עם מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:54 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:

רשימת הליכוד ישראל ביתנו עם רשימת הבית היהודי.
רשימת קדימה עם רשימת עם שלם.
רשימת ש"ס עם רשימת יהדות התורה.
רשימת התנועה עם רשימת מרצ.
רשימת העבודה עם רשימת יש עתיד.
רשימת חד"ש עם רשימת בל"ד.
רשימת דור בוני הארץ עם רשימת צדק חברתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:55 
ואיך יודעים כמה לתת? מתי כל זה קורה?
נגיד לחדש יש 2 מנדטים וחצי ולבלד מנדט אז חדש יכולים לתת להם את החצי והם יכנסו? זה הסיפור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:57 
סמל אישי של המשתמש
לא, הסכם עודפים תקף רק בין 2 מפלגות שעברו את אחוז החסימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 20:58 
זה נהיה דיון ניקוד באירופה.
רק מזהיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
צור ש. כתב:

רשימת הליכוד ישראל ביתנו עם רשימת הבית היהודי.
רשימת קדימה עם רשימת עם שלם.
רשימת ש"ס עם רשימת יהדות התורה.
רשימת התנועה עם רשימת מרצ.
רשימת העבודה עם רשימת יש עתיד.
רשימת חד"ש עם רשימת בל"ד.
רשימת דור בוני הארץ עם רשימת צדק חברתי.

חד"ש עם בל"ד?
לחד"ש לא היה תמיד הסכם עודפים עם רע"ם תע"ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 21:23 

צחוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 21:27 
גיא רולניק נכנס בדב חנין
מעניין

http://www.themarker.com/news/politics/1.1909357

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 21:34 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
ואיך יודעים כמה לתת? מתי כל זה קורה?
נגיד לחדש יש 2 מנדטים וחצי ולבלד מנדט אז חדש יכולים לתת להם את החצי והם יכנסו? זה הסיפור?

לא. זה עובד ככה: קודם כל בודקים אילו מפלגות עברו את אחוז החסימה (2% מסך הקולות הכשרים). את כל אלה שלא עברו מעיפים.
אחר כך מחברים את כל זוגות הרשימות שחתמו על הסכם עודפים, ולצורך החישוב הן נחשבות רשימה אחת.
סוכמים את כל הקולות של כל הרשימות שעברו את אחוז החסימה, מחלקים ב-120, ומקבלים מספר מסוים שנקרא המודד למנדט, זה מספר הקולות שצריך בשביל מנדט.
עבור כל רשימה מחלקים את מספר הקולות במודד למנדט, מעגלים למטה, וזה מספר המנדטים שרשימה מקבלת בשלב הראשון.
עכשיו צריך לחלק את המנדטים העודפים, פה זה נהיה קצת מסובך. עבור כל רשימה, מחלקים את מספר הקולות שהיא קיבלה במספר המנדטים שיש לה כרגע+1. הרשימה שמקבלת את המספר הכי גבוה מקבלת מנדט עודף. ככה עושים עד שמסיימים לחלק את כל המנדטים העודפים.
בסוף צריך לחלק את המנדטים בין הרשימות שחתמו על הסכם עודפים. בשביל זה עושים את אותו תהליך בנפרד עבור כל שתי רשימות שחתמו על הסכם: עבור כל רשימה מבין השתיים, מחלקים את מספר הקולות במודד למנדט ומעגלים למטה. אם נשארים מנדטים עודפים בהשוואה לחישוב שלהן כרשימה אחת, אז מחלקים את המנדטים העודפים באותו אופן כמו קודם: מחלקים את מספר הקולות של כל רשימה במספר המנדטים שיש לה כרגע+1. הרשימה שמקבלת את המספר הגבוה יותר מקבלת מנדט עודף. ככה עושים עד שמספר המנדטים של שתי הרשימות ביחד שווה למספר המנדטים שהרשימה המשותפת שלהן קיבלה בחישוב הראשוני של כלל המפלגות.
19 יכול למות.

ניסיתי לקצר את זה כמה שיותר אז יכול להיות שיצא לי קצת מסובך, בויקיפדיה יש הסבר מפורט יותר עם דוגמאות וגם קישורים להסברים באתרים אחרים.

EISEN, חד"ש אכן עם בל"ד. ב-2009 היא חתמה עם רע"ם-ת"על, ב-2006 עם בל"ד, ב-2003 הרשימה המשותפת שלה עם תע"ל חתמה עם רע"ם, ב-1999 עם בל"ד, ב-1996 הרשימה המשותפת שלה עם בל"ד חתמה עם מד"ע (לימים רע"ם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2013, 21:40 
L-B כתב:
גיא רולניק נכנס בדב חנין
מעניין

http://www.themarker.com/news/politics/1.1909357

הדבר היחיד שמעניין פה זה מאיפה לעזאזל הצליחו להגריל יצור מעצבן כמו רולניק שחוץ מהעובדה שהוא משתמש בדמגוגיה זולה הוא גם לא נותן למרואיין שלו להשחיל מילה.
סליחה יש עוד דבר מעניין: איך הצליחו לגרום לדיבוב של שגיב פרידמן להישמע כל כך אמיתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: