Red or Dead כתב:
pogi כתב:
גבעתיים כתב:
pogi כתב:
"מאמן נבחרות טוב"
השטויות של אנשים פה פשוט עוברות כל גבול
מה שהתכוונת שהוא שלא ממש התעמקת בקורלציה שתוארה. ובוודאי של הפרכת אותה.
לכל היותר, אפשר להגיד שאינך מיחס לזה משקל מכריע. אלא שלהתעלם מכך שיש מאמנים שמרגישים כדג במים בנבחרות להבדיל מבקבוצות זה מוגזם. מדובר בסט תכונות שונות ולהתעלם ממנו הוא בכיוון של להתעלם משחקן המתאים להיות הגנתי לשחקן המתאים להיות התקפי.
בעיקר, שנכתב בפורום שנים לפני שגוטמן התמנה, וגם כאשר פרננדז התמנה, שלא יהיה להם קל בנבחרת. ומבחן התוצאה של הפרדת בין סוגי מאמנים פעל יפה בשני המקרים. כמו גם במקרה השלישי שבו נכתב שההצלחה הראשונית של יוסי לא מעידה שההמשך שלו יהיה קליל.
אני באופן אישי מעריך, ולא רק בפורום, בעיקר את מבחן התוצאה. ובעיקר תוצאות להערכות לפני המעשה.
ידידי
יוסי לא מאמן
לא של קבוצות,לא של נבחרות ולא של מתנ"סים
כדי להיות מאמן אתה צריך ידע מקצועי ומספר תכונות בולטות שליוסי כרגע אין
אילו תכונות?
הכל בנחרצות כזו ונימוקים אין
להגיד שאני מרוצה מאיך שהפועל נראית אני לא אגיד(במשחקים ספציפיים כן[אשדוד היה המשחק הכי טוב שלנו העונה] אבל באופן כללי לא)
אבל אתה סימנת את אבוקסיס עוד לפני שאימן את האימון הראשון בקבוצה(כמו הרבה אנשים לא אובייקטיבים שלא אהבו אותו מראש)
הקבוצה כן יותר טובה מזו של שירזי, ויש לו את הנסיבות המקלות של סגל לא מספיק טוב שלא הוא בנה ופציעה של השחקן הכי טוב בקבוצה
גם אריק בנאדו הוא לא מאמן אלא "שחקן עבר עם קשרים"? אבוקסיס היה מינוי ראוי כי הוא היה פנוי, כי הוא היה העוזר של גוטמן בהפועל שלוש שנים וכי בעונה היחידה שלו הוא הגיע עם בני יהודה למקום השלישי. כל השאר זו חוכמה בדיעבד ושנאה אישית בגלל העבר שלו
אז בוא אני אספר לך אילו תכונות
אולי אני מחדש לך ולא ידעת , אבל אין כזה חוק שכל מי שהיה שחקן הוא באופן אוטומטי יכול להיות גם מאמן כדורגל .
1. מאמן כדורגל צריך קודם כל ידע מקצועי , איך מעבירים אימון, איך קובעים שיטה , איך מכינים קבוצה באופן טקטי, לפי איך שהקבוצה משחקת פשוט רואים שאין יד מכוונת, כאילו אבוקסיס ממש רוצה אבל הוא פשוט לא יכול . אין שיטה, אין טקטיקה . שחקנים לא יודעים מה לעשות בהתקפה ומה לעשות בהגנה .
2. מלבד יכולת מקצועית, מאמן כדורגל הוא קודם כל
מנהל לכל דבר ועניין. הוא צריך לדעת איך לנהל אנשים, לטפל במשברים, לקבוע סדרי משמעת לתכנן מראש. לאבוקסיס אין את הדברים האלה . אולי יהיה לו בעתיד (אני בספק) אבל כרגע אין לו. מספיק לראות את ההתנהגות שלו על הקווים כדי להבין שהוא עדיין לא יצא ממשבצת השחקן והוא פשוט לא כשיר להיות מאמן ובטח לא של קבוצה גדולה.
3. הטענות בגלל הסגל שלא הוא בנה פשוט מצחיקות אותי. אנשים שוכחים שעשינו במכנסיים נגד הפועל עכו ולא ריאל מדריד. ממן, בן חיים, תמוז, טועמה ודמארי יותר גרועים מכוכבי עכו והפועל ר"ג? תתחילו להסתכל על המשחקים עצמם במקום לדבר על כל מה שמסביב, אנחנו עושים במכנסיים נגד קבוצות פח אשפה, לא מניעים, לא לוחצים ומשחקים בלי שיטה. וזה ממש לא קשור למי בנה או לא בנה את הסגל ומה היה עם טביב ביוני. לפי ההיגיון הזה בית"ר כבר הייתה צריכה להיות רגל וחצי בלאומית, רק ששם יש מאמן מקצוען שיודע את העבודה והרים את הקבוצה למקום רביעי עם סגל הרבה יותר נחות מהפועל.
4. נקודה אחרונה, בדבר העונה המרגשת של אבוקסיס בבני יהודה. בליגה פח הזו אתה יכול גם לשים אותי מאמן ואני אגיע עם בני יהודה למקום שלישי. על הדרך הזו שיחקו הרבה "מאמנים" שאין להם מושג איך מעבירים אימון , זה משהו שיכול להיות רק פה בארץ. החל ממשה סיני האגדי שמחזיק בקריירה של 30 שנות אימון מבלי שיש לו מושג במקצוע, דרך גיא לוזון, ניר קלינגר (שהצליח בטעות להביא אליפות) , ועד הטאלנטים החדשים בדמות אבוקסיס,עטר וטל בנין. הבעיה היא שזו מין "שיטת מצליח" שבדרך כלל מצליחה רק בקבוצות קטנות. המאמנים נותנים לקבוצה לשחק ומה שיוצא יוצא. אבל כשמגיעים לקבוצה גדולה נכנס פה כבר האלמנט של הלחץ, התכנון , בניית הסגל. וכאן הם נכשלים. ראה ערך ראובן עטר שכולם עשו ממנו מוריניו , הגיע למכבי חיפה והראה שמאמן הוא לא . כנ"ל מה שהיה עם לוזון בהפועל. בכדורגל אין כמעט קסמים. מאמנים צריכים להתחיל מלמטה בדיוק כמו קשטן , שום ,שרף או גרנט. או דוגמא יותר פיקנטית כמו בן שמעון שאחרי שעשה אליפות עם ק"ש הוא הרבה יותר מוכן לקחת קבוצה גדולה. זו השיטה וככה זה צריך לעבוד. מאמן לא צריך לקבל קבוצה כמו הפועל אחרי איזו עונה נחמדה עם בני יהודה ועד כמה שנים כשוליה של גוטמן.
אלו הנימוקים לבקשתך