אדום נחמד כתב:
היום הם לא הגיוניים, כשיש לנו "עובדות בשטח" שנמצאות בתוך הקו הירוק. בלי קשר, זה פשוט שטח עצום שדוחק את ישראל לפינה ממש. אין שום צידוק לגבולות האלה, פרט לכך שבשלב מסוים מישהו שרטט אותם.
יש לך גם "עובדות בשטח" בבקעת הירדן ובחברון, גם אותם לא תחזיר?
ותעשה לי טובה, אין שום קשר ל"דחיקה של ישראל" לשום מקום, הרי אתה לא מציע לספח את טולכרם וקלקיליה, נכון?
הערים הנ"ל "דוחקת את ישראל לפינה ממש" הרבה יותר מהשטח שאריאל בנויה עליו.
אדום נחמד כתב:
אגב, כשאמרתי חילופי שטחים, התכוונתי גם חילופי אוכלוסיות (מרצון כמובן).
רק לא אמרת איזה שטחים, אני עדיין ממתין.
כמו שכתבתי, ראיתי כמה הצעות בנושא, כולם נראו לי הרבה פחות הגיוניות מגבולות 67'.
kobster כתב:
אמיר,
גבולות 67 הם לא הגיוניים בעליל כי מדובר על פינוי של כל גוש עציון, אריאל, מעלה אדומים, אלפי מנשה ושאר הישובים הגדולים עד צומת 55/60. במיוחד זה אומר שהמדינה הפלסטינית תגיע עד 100 מטר מאלעד, ראש העין, כוכב יאיר,צור יגאל ועוד המון ישובים ישראלים מבוססים שמהווים סוג של עומק בטחוני וטריטוריאלי.
וזה עוד בלי להזכיר בכלל את זה שהכותל המערבי יהיה בשטח המדינה הפלסטינית. אולי לך זה נשמע סביר, מזל שיש מספיק שחושבים אחרת.
אם ניקח את מה שאמרת קודם, להגיד שגבולות 67 הם היחידים שהגיוניים זה הכי לא להכיר במציאות וזו בדיוק הסיבה שכל החבר'ה בימין רוכבים על המושג "מדינת ת"א".
צאו מזה (הכוונה היא למצביעי מרצ וחד"ש) , זה לא יקרה.
הגבולות היחידים שבאמת הגיוניים מבחינה גיאוגרפית וכלכלית זה מדינה אחת בין הירדן לים, אבל לא אנחנו ולא הפלשתינאים מוכנים לזה (אני מבין את ישראל, לא לגמרי את הפלשתינאים, אבל כמו שריק ג'יימס אמר nationalism is a hell of a drug).
אני באופן אישי לא רואה את הפלשתינאים מסכימים למה שאתה מציע להם, ואני לא מאשים אותם.
ולא צריך לפנות שום דבר, מי שרוצה שישאר.
מעבר לזה, תעזוב אותי עם השטות הזו של עומק טריטוריאלי, זה בולשיט שנועד לתת צידוק יעני-ביטחוני להתנחלויות. אם למישהו באמת היה אכפת מזה מהכיוון הבטחוני היית רואה אנשים מדברים על סיפוח של כל הישובים על הקו הירוק, אבל אפילו בנט לא בעד זה.
נ.ב.
אני לא מדבר על הסיכוי הפוליטי שמשהו מזה יקרה, אני חושב שהוא אפס, בדיוק כמו הסיכוי שהתכנית שלך תממש.