תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 יולי 2025, 15:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סעיף חזרה להפועל | למען יראו ויראו
הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 08:46 
הכעס הגדול ביותר שיש לי הבוקר זה על אוזלת היד של עורכי הדין של המועדון בכל מה שקשור לסעיף, שעמוס לוזון מכניס בכל חוזה לפני שהוא מעביר שחקן מחוץ לישראל, סעיף החזרה לשחק בארץ.

המשוואה היא פשוטה:

הפועל נותנים לך במה, משדרגים אותך? תצא לאירופה ותצליח, אתה חוזר לארץ? רק להפועל!
מי שלא רוצה לחתום, שילך לשחק במקום אחר (והוא גם סביר להניח לא יגיע לאירופה). פשוט נמאס לחזור לאותו הריטואל וכאב הלב בכל פעם מחדש. אנחנו צריכים להתחנן למוכר בורקסים מרמת השרון שלא יעבור למחלה? להשתגע כלכלית כי וורמוט קיבל הצעה מהמחלה?

מה יקרה ששכטר יחליט שזהו? נאתכו? ומה יקרה שממן או גורדנה ירצו לעשות סיבוב בבלגיה? מי שכבר חתום, זה אבוד. מי שלא חתם על חוזה ארוך תווך, זה הזמן!

שחקנים כמו להלה, זהבי, ברדה, ידין וכו' זה שחקנים שבלי הפועל לא היו קיימים בתודעה האירופית ואפילו לא בארץ. זה סעיף שחייבים להכניס לכל חוזה עם שחקן צעיר, לפני שעולה להם הפיפי לראש. זה חייב להיאמר לכל סוכן שחקנים בתור מדיניות של מועדון.

זה חייב להיות מהיום אג'נדה של המועדון והאוהדים שתועלה על סדר היום, זה חייב להישמע בכל מקום אפשרי, שמי שחושב או חולם להגיע להפועל, יבין שאם הוא בא לעשות סיבוב כי אנחנו חלון הראווה הכי טוב לאירופה, בארץ הוא לא משחק באף קבוצה. זה נקרא יחסי גומלין. חייבים לקחת את החתימה של זהבי כתהליך למידה,כואב ככל שזה יהיה, וזה כואב.

ברור לי שיבואו ויגידו: "אף אחד לא ירצה לחתום בהפועל" ו "אתה מדבר שטויות, זה לא יחזיק מים" וכו', אבל שחר עושה מה שבא לו כבר שלושה עשורים וזה מצליח לו, למה? כי יש לו עמוד שדרה והוא עומד על שלו, יש למועדון אג'נדה ברורה. איציק לוזון ופ"ת עשו את זה לעידן טל, טועמה, עומר גולן ובעצם כל שחקן שחותם שם.

דווקא עכשיו שיש לנו כקהל כח כעמותה ושיש מספר אוהדים כמונו שמחזיקים בחלק מהבעלות, חייבים להעלות לדיון את הסוגייה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סעיף חזרה להפועל | למען יראו ויראו
הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 08:51 
לא ברור לי איך זה עובד והאם זה אפשרי מבחינת חוקי פיפא להכניס סעיף כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 08:51 
oMeR1 כתב:

אם לוזון מחתים על חוזה כזה, אז זה חוקי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
כמה קשקושים..
סעיף חזרה זה אומר שהוא חוזר בחינם?
אין לנו כסף בשבילו.. זה הסיפור היחיד. שום סעיף לא היה משנה את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 08:56 
אפשר ועוד איך אפשר. החוק לא מכריח את השחקן לשחק בהפועל, אלא הקבוצה מקבלת זכות ראשונים שניתם להפר אותה תמורת פיצוי להפועל.
כך היה עם עידן טל.

וגם באירופה זה קיים, המקרה שזכור לי הוא של גאייזקה מנדייטה, עבר מולנסיה ללאציו, לא התאקלם, וכאשר ברצלונה רצו אותו מה שתרפד את העסקה הוא פצוי של 20 מיליון שולנסיה הייתה אמורה לקבל במידה והוא חותם בקבוצה אחרת בספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:02 
skadiv כתב:
אפשר ועוד איך אפשר. החוק לא מכריח את השחקן לשחק בהפועל, אלא הקבוצה מקבלת זכות ראשונים שניתם להפר אותה תמורת פיצוי להפועל.
כך היה עם עידן טל.

וגם באירופה זה קיים, המקרה שזכור לי הוא של גאייזקה מנדייטה, עבר מולנסיה ללאציו, לא התאקלם, וכאשר ברצלונה רצו אותו מה שתרפד את העסקה הוא פצוי של 20 מיליון שולנסיה הייתה אמורה לקבל במידה והוא חותם בקבוצה אחרת בספרד.

מול מי זה נחתם? מול הקבוצה החדשה של השחקן?
מה קורה אם הוא מסיים שם חוזה והוא שחקן חופשי?
מה קורה אם הקבוצה החדשה מוכרת אותו לקבוצה אחרת באירופה (שלה אין קשר עם הקבוצה הראשונית, ולנסיה לצורך העניין), ומשם הוא חוזר למדינת האם שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:02 
אדום נחמד כתב:
כמה קשקושים..

זו לא הנקודה אם יש או אין כסף. להפועל צריכה להיות זכות ראשונים בכפוף להסכמה עם הקבוצה שמחזיקה בכרטיס השחקן וכן פיצוי במקרה של חזרה לארץ כדי לשרת קבוצה שהיא לא הפועל (נאמר מיליון יורו-סכום שירתיע כל קבוצה). מבחינה חוזית הכל אפשרי, מעשית צריך להפוך את זה למדיניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:03 
19 כתב:
skadiv כתב:
כך היה עם עידן טל.

מה קורה אם הקבוצה החדשה מוכרת אותו לקבוצה אחרת באירופה (שלה אין קשר עם הקבוצה הראשונית, ולנסיה לצורך העניין), ומשם הוא חוזר למדינת האם שלו?

מדובר בסעיף שרק השחקן חותם. הוא לא יכול לשחק בארץ חוץ מבהפועל.
סוג של סעיף אי תחרות שזה מעין צינון של מועסק שלך שלא יעבור לחברה מתחרה במשך 5-10 שנים מיום שעזב את החברה.

נערך לאחרונה על ידי amirgk בתאריך 02 ינואר 2013, 09:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:04 
סמל אישי של המשתמש
amirgk כתב:
oMeR1 כתב:

הפוך גוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:04 
yossi כתב:
amirgk כתב:
oMeR1 כתב:

הפוך גוטה

זה חוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:05 
כן, בכח לקשור שחקן לקבוצה זה מה שאנחנו רוצים (לא שזה בכלל אפשרי, אבל נניח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:08 
אוגוסטוס היל כתב:
כן, בכח לקשור שחקן לקבוצה זה מה שאנחנו רוצים (לא שזה בכלל אפשרי, אבל נניח)

לא בכח, ברצון והבנה הדדית. מגיע שחקן צעיר שרוצה להתקדם דרך הפועל, זה לגיטימי, הרי הם גם מצהירים זאת. אותם שחקנים מקבלים במה במועדון שהוא הכי מחבק שיש בישראל, ועובדתית כמות השחקנים שיצאו ממנו ו או השתדרגו בעקבות הצטרפות אליו. בסך הכל מדובר בסעיף של לויאליות למועדון שבונה אותך, ודואג שתעשה סיבוב כלכלי באירופה. זה הגיוני ומקובל בכל חברה במשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:19 
כמו שידין נזרק למען ״יראו ויראו״? לא סובל את כל רעיונות ה״ נצא גברים״ האלה, גם אם רודנים כמו הלוזונים משתמשים בהם, מה עוד שגם לדעתי הסעיפים האלה כבר לא חוקיים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:21 
שחר כתב:
כמו שידין נזרק למען ״יראו ויראו״? לא סובל את כל רעיונות ה״ נצא גברים״ האלה, גם אם רודנים כמו הלוזונים משתמשים בהם, מה עוד שגם לדעתי הסעיפים האלה כבר לא חוקיים יותר.

אם האוהדים לא מאמינים בכוחו של המועדון לבנות מדיניות, אזי מגיע לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:

עוד מעט נפתח את הדיון הזה? אף אחד לא היה נקי,וידין גם לא רצה להשאר פה שניה ועדה מעשים שלא יעשו.
גם ההנהלה יצאה מגעילה.ידין בוודאי לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:28 
19 כתב:
skadiv כתב:
כך היה עם עידן טל.

אני לא משפטן אין לי מושג איך זה עובד טכנית ואם החוקים שונו. אני רק מציין שזה נעשה, ולא רק ע"י הלוזונים.

עידן טל אגב, עבר ב-2 מועדונים באירופה בטרם חזר לארץ, עם פיצוי נאה שמכבי חיפה שילמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:34 
נראה לי שלמי שעלה ה״פיפי לראש״ זו דווקא הקבוצה. הפועל לא בנתה אף אחד, מקסימום נתנה במה, וגם אז ברוב המקרים היא (אנחנו) נהנתה מהקשר הזה לפחות במידה שווה.
כדורגל זה עסק תחרותי וכלכלי ושום רגולציה שננסה לעשות לא תעזור לנו - אלא
רק תפגע בנו. עדיף להשלים עם העובדה שלמרות הכל, כסף מהווה מרכיב מאד חשוב בקבוצת כדורגל, לפעמים חסר תחליף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:37 
amirgk כתב:
שחר כתב:

אם האוהדים לא מאמינים בכוחו של המועדון לבנות מדיניות, אזי מגיע לנו.

אתה מבלבל קצת בסדר, מי שקובע את המדיניות הם אנשי המקצוע שבהנהלה ולא האוהדים (שבימים אלה מרגישים תסכול לא קטן) , מה עוד שאני חושב שבעידן הנוכחי אין מקום לסעיפים דרכונים, אף אחד לא יחתום על סעיף כזה וגם כל סוכן יתנגד, זה לא כמו פעם שיציאה לחו"ל היתה הזדמנות בלתי חוזרת. חוץ מזה, שכמו שכתבתי קודם, לדעתי סעיף כזה היום הוא לא חוקי וגם אם כן, כנראה שהוא לא ישים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
amirgk כתב:
אדום נחמד כתב:
כמה קשקושים..

זו לא הנקודה אם יש או אין כסף. להפועל צריכה להיות זכות ראשונים בכפוף להסכמה עם הקבוצה שמחזיקה בכרטיס השחקן וכן פיצוי במקרה של חזרה לארץ כדי לשרת קבוצה שהיא לא הפועל (נאמר מיליון יורו-סכום שירתיע כל קבוצה). מבחינה חוזית הכל אפשרי, מעשית צריך להפוך את זה למדיניות.

אתה יכול להכניס סעיף שיש לך זכות להשוות כל הצעה שהוא מקבל
מעבר לזה אין חוקיות למה שאתה מציע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:45 
בוודאי שזה חוקי וזה סעיף שנסגר מול הקבוצה החדשה שלו - אם הם מוכרים אותו/משאילים אותו לקבוצה בישראל להפועל צריכה להיות זכות ראשונים. אם הוא סיים חוזה אז כמובן שאין מה לעשות, אבל הם לא מסיימים חוזים כל כך מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 09:54 
לא תתפוס אותי כתב:
בוודאי שזה חוקי וזה סעיף שנסגר מול הקבוצה החדשה שלו - אם הם מוכרים אותו/משאילים אותו לקבוצה בישראל להפועל צריכה להיות זכות ראשונים. אם הוא סיים חוזה אז כמובן שאין מה לעשות, אבל הם לא מסיימים חוזים כל כך מהר.

הוא לא דיבר על זכות ראשונים, אלא על מניעה לשחק בכל קבוצה אחרת בישראל מלבד הפועל ואם זה קורה צריך לשלם לקבוצה קנס גבוה מאוד (זה לפחות סעיף לוזון), גם במקרה של זהבי אם היה לנו כסף, סביר להניח שהוא היה חוזר אלינו והזכות הזו היתה קיימת בלי סעיף.

זכות ראשונים זה סבבה, אבל כל עוד אתה מוגבל בכסף הסעיף הזה לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 10:00 
אני זוכר ראיון עם דורון אוסידון לפני כמה שנים שטען שזאת הולכת להיות מדיניות בהפועל, ושהולכים לנסות להכניס את זה לכמה שחקנים שעוזבים. אני זוכר גם שהוא אמר שבמקרה של זהבי אין צורך כי הוא אוהד הפועל ולא ישחק בשום מקום אחר בארץ :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 10:59 
זכות ראושנים זה בסדר גמור.

"סעיף חזרה" כלומר שהוא לא יכול לשחק בקבוצה אחרת, הוא לא חוקי. לא משנה איך תנסו לנסח את זה. לא תופס בבית משפט.
חוץ מזה, למה שמישהו יתחום על דבר כזה? אז הוא היה נשאר פה עוד שנה ועוזב בחינם. יופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 11:24 
שחר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

הוא לא דיבר על זכות ראשונים, אלא על מניעה לשחק בכל קבוצה אחרת בישראל מלבד הפועל ואם זה קורה צריך לשלם לקבוצה קנס גבוה מאוד (זה לפחות סעיף לוזון), גם במקרה של זהבי אם היה לנו כסף, סביר להניח שהוא היה חוזר אלינו והזכות הזו היתה קיימת בלי סעיף.

זכות ראשונים זה סבבה, אבל כל עוד אתה מוגבל בכסף הסעיף הזה לא רלוונטי.

אפשר להכניס איזה סעיף שרוצים כל עוד הקבוצה באמת רוצה את השחקן. גם סעיף של פיצוי כספי נוסף במידה ועובר באמצע החוזה לקבוצה אחרת בארץ נשמע לי סביר, השאלה אם זה משהו שיכול להפיל עסקה.
אם מחליטים שזו מדיניות, אפשר להחתים מראש כל שחקן על סעיף שאומר שהוא יודע שבמכירה עתידית תנאי מקדים למו"מ הוא הכנסת סעיף X Y Z כדי שלא יבכה אחרי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 11:36 
מה סעיף חזרה היה עוזר?
הפועל לא יכולה לשלם לזהבי ככה שגם עם סעיף כזה הוא היה היום במכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
שטויות.
זה ישמע בנאלי אבל לשחק בהפועל זו זכות,
מי שלא רוצה את זה - לא חייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
כיפה אדומה כתב:
שטויות.

בדיוק ככה.
אנחנו לא לוזון שצריך לכפות או לכבול שחקנים בשביל שישחקו אצלו.
מי שלא רוצה לשחק אצלנו, אנחנו לא רוצים אותו.
ואם להיות ספציפיים: זהבי באמת על הזין. עוד גרגיר בהיסטוריה המפוארת של המועדון שלנו ופתטיזם בהיסטוריה של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
יש פה אנשים שהצליחו לייצר קומבינה מושלמת של כוסית בכיינית עם פאשיסט שתלטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: סעיף חזרה להפועל | למען יראו ויראו
הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
רואה שחורות כתב:
כיפה אדומה כתב:
שטויות.

בדיוק ככה.
אנחנו לא לוזון שצריך לכפות או לכבול שחקנים בשביל שישחקו אצלו.
מי שלא רוצה לשחק אצלנו, אנחנו לא רוצים אותו.
ואם להיות ספציפיים: זהבי באמת על הזין. עוד גרגיר בהיסטוריה המפוארת של המועדון שלנו ופתטיזם בהיסטוריה של מכבי.

כל מילה.
של שניכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ינואר 2013, 14:52 
כיפה אדומה כתב:
שטויות.

זו תפיסה ילדותית.
כשליגיונר עובר לשחק אצל כל אחת מהיריבות של הפועל זה מקטין את הסיכוי של הפועל לקחת אליפות, וכשמוכרים שחקנים צריך לוודא שהקטנת את הסיכוי שזה נושך אותך בתחת בדרך חזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: