הפועל כתב:
דיברנו פה לפני יומיים על סקרים לא?
http://news.walla.co.il/elections/?w=%2F2780%2F2601821ציטוט:
בשל שיטת הטלפונים, הסוקרים מלכתחילה מצמצמים את קבוצת המדגם לאנשים שברשותם טלפון קווי - קבוצה שהולכת וקטנה בהתמדה; שנית, גם אחרי הסינון הזה, בפועל רק חלק קטן מאלו שמתקשרים אליהם - בדרך כלל פחות משליש - עונים לטלפון ומסכימים להשתתף בסקר; ולבסוף - גם מבין אלו שמוכנים לענות, חלק משמעותי משיבים ש"אינם יודעים" למי יצביעו או ש"טרם החליטו", ואת דפוסי הצבעתם מגבשים מכוני הסקרים על פי שורה של הנחות ומניפולציות סטטיסטיות המבוססות על המענה שלהם לשאלות אחרות, כגון "למי הצבעת בבחירות הקודמות" או "למי הנטייה שלך".
בפעם היחידה שעשו סקר טיפה יותר רציני ושפורסם בשישי האחרון בידיעות (שהקיף 1250 איש), הפערים בין הגושים הצטמצמו מאוד והיו באזור ה 4 מנדטים.
באותו סקר למשל עוצמה לישראל עברו את אחוז החסימה וקדימה לא. מאחר ועוצמה לישראל היא אחרי הכל מפלגה די סקטוריאלית (כמו יהדות התורה למשל), אם אחוז ההצבעה בבחירות של גוש השמאל-מרכז יהיה גדול אז יש סיכוי מאוד סביר שעוצמה לא יעברו את אחוז החסימה ויהדות התורה יקבלו 5 מנדטים ולא 6.
נוסיף לזה את הסכמי העודפים בין ארבעת המפלגות הגדולות בגוש זה ונקבל קרב הרבה יותר צמוד ממה שאנשים חושבים.
אגב, שימו לב לקריצות ההדדיות בין שלי לבנט. בראיון לוואלה היא התייחסה לעניין ההתנחלויות ואמרה ש"באזורים שהם בלתי שנויים במחלוקת והם כלולים במתווה קלינטון, הבנייה לצורך גידול טבעי בעיקרון צריכה להימשך". היא גם אמרה שהקיצוץ בתקציב הביטחון אמור להיות בשוליים, ושאם היא תרכיב את הממשלה היא תשמור למפלגת העבודה את תיקי האוצר,התשתיות,התמ"ת והמשפטים - לדעתי בכוונה לא מוזכר כאן תיק השיכון שמאוד חשוב לבנט למרות שגם הוא נחשב כתיק כלכלי-חברתי. בנט מצדו כינה את שלי "אשת אמת" ולא פסל ישיבה בקואליציה עם מפלגת מרכז, כשהוא מדגיש שנושא החינוך, הערכים ומחירי הדיור מאוד משמעותיים בעיניו. אם גוש השמאל-מרכז יצליח להקים גוש חוסם, אני ממש לא אפול מהרגליים אם בנט יצטרף לקואליציה כזו.