צור ש. כתב:
תראה,
כשרק התחיל כל הסיפור הוקם ועד של כל הראשויות מסביב שכולל תושבים, ראשי ראשויות ועוד ועוד..
ההחלטה של אותו ועד הייתה שלא הולכים נגד עיר חרדית כי אין לזה סיכוי אלא הולכים על הקטנה של העיר, 50 אלף גג במקום 150 אלף.
אתה מכיר את דעותיי ואני פחות מסכים עם זה וחושב שהיה צריך ללכת נגד העיר אבל חכמים ומנוסים ממני (אבא שלי למשל

) יחד עם עורכי דין הלכו על הקו השני והצליחו, העיר תהיה גג 50 אלף.
יחד עם זאת, בגלל שאין מה שמונע מחילונים לקנות שם שטח, פועלת עמותת "שחררו את חריש" לשווק את הקרקע שם לחילונים, בנתיים הולך להם די טוב לטענתם וחתומים להם הרבה אנשים לפי מה שהבנתי.
הבוקר התפרסם בדה מרקר שמשרד המשפטים תומך בפסילת 13 עמותות חרדיות שרצו ליישב שם את הציבור שלהם אז אולי יהיה איזשהו נס והסיפור ישתנה.
http://www.themarker.com/realestate/1.1890007בנתיים, קציר צורפה למועצה שלנו והופרדה מחריש והיא ישוב מן המניין אצלנו עכשיו.
קראתי קצת ואני באמת מסיר את הכובע בפני אבא שלך וכל מי שהיה מעורב בועד להצלת חריש. בינתיים זה מצליח.
מצד שני, אני לא בטוח שזה יחזיק מעמד הרבה זמן. ניסים דהן הוא הצנחה של ש"ס והוא דואג לאינטרסים של הציבור שלו ושל מי ששלח אותו לשם, נראה שיש יד מכוונת בלהבריח את כל מי ששפוי ונשאר בחריש כדי שיהיה יותר קל להכניס לשם את החרדים.
לגבי הצמצום, הבנתי שיש ועדה עוקפת של ההחלטה, שהולכת לאשר שטח מוניציפלי של 23 אלף דונם להתישבות בחריש.
אם נחזור לתגובה המקורית שלי, אני די בטוח שאם ש"ס יקבלו שוב את משרד השיכון אז העיר הזו תקום עוד במהלך הקדנציה הקרובה (לפחות לגבי ה 50 אלף בשלב הראשון).
רק קח בחשבון שלא בטוח בכלל שיצליחו להביא לשם את כמות החרדים שהם מתכננים. אין שם מרכז תורני, אין חסידות שהתחייבה לשבת שם, אין שם תשתית לתחבורה ציבורית שמחברת את המקום לירושלים/בני ברק והמחיר הוא לא מספיק אטרקטיבי בשביל כמות ההגירה הזו.
אם התכנון יצא לפועל, זה הולך להיות חתיכת חבית חומר נפץ. מקווה שיש גם בג"צ בקנה של אבא שלך...