mkorman1 כתב:
דני גולפיטק כתב:
אופטימי וקורמן - עושה רושם שאתם תהיו בעד כל דבר שהוא נגד אוהדי הכדורגל, רק כדי להיות נגד אוהדי הכדורגל
מה בדיוק חוליגניזם בלעמוד במשחקים? מה בדיוק חוליגניזם ביציעי עמידה?
נו באמת
אני אמרתי שאני נגד לעמוד?
בשער 7 מישהו יושב?
אנ אמרתי שאני נגד יציעי עמידה?
מי שאוהב את זה שיעמוד לו לבריאות
מה שכן, אני נגד חוליגניזם ועוד יותר נגד חוליגניזם בעל אג׳נדה פוליטית
הכי אני נגד חוליגניזם בעל אג׳נדה נאצית או קומוניסטית
אבל כל זה הוא כאין וכאפס ביחס למידת הסלידה שאני חש כלפי
חוליגנים בעלי אג׳נדה מזויפת ומומצאת תהא אשר תהא
מקרומן, אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי. אז אני לא אתחיל את הדברים בלהגיד שאתה לא מבין או דברים לא עניינים מהסוג הזה.
אני רק אגיד שבהתייחס למילים שכתבת פה, אני חייב להגיד לך שאתה כנראה באמת ובתמים לא מכיר את תרבות האהדת הכדורגל הגרמנית.
לצורך העניין-
האולטראס של קבוצות שמרקס מרבה לכתוב עליהם בבלוג דוגמת סט.פאולי, באבלסברג, טניס בורוסיה ברלין-
כל אלה קבוצות ששמות את המלחמה בפאשיזם, בהומופוביה, בשנאת זרים במקום הראשון, ומתוך גישה קהילתית ושייכות בעלת אופי במקום הראשון:
אלה התכנים שהם יוצקים לתוך הקהל.
ומתוך זה גם הקבוצות עצמן נרתמות לזה.
(עע הפוסט הקודם של מרקס, על המשחק בין קמניץ לבאבלסברג והשלט נגד הומופביה שהמועדון בחר לשים על המגרש)
שאר הקבוצות יוצקות תכנים משלהם- מי לימין ומי לשמאל, מי בכלל פשוט לקהילה או לעיר שבה הקבוצה נמצאת.
בלי אלה הכדורגל הגרמני יהפוך להיות נחלת העשירים המדושנים בלבד והספורט שאתה כל כך מגן עליו לא יהיה עוד רלוונטי לשום דבר.
אני לא מבין מתוך איזה נתונים אתה מוציא אמירות כמו:
"חוליגנים בשם קומוניזם ופאשיזם". סלח לי, אני מעריך אותך כשם שאני מעריך כל אדם-
אבל זו אמירה פשטנית שמעידה על חוסר ידיעה.
בשנה האחרונה ביקרתי בכמה מהמשחקים הכי חמים ומתוחים שהתקיימו בגרמניה-
והמסקנה החותכת שלי מזה:
מי שמלבה ברוב המכריע של האירועים את האש וגורם למרבית הפצועים והאלימות- היא המשטרה שמתה על אירועים כאלה ורק מחכה להם.
אני אשמח אם תנסה לראות את אירגוני האוהדים - כאירגונים דינמיים שבהם יש הרבה אנשים ולא כל האנשים תמיד בוחרים בחירות נכונות,
אבל בראש ובראשונה- אירגונים שהופכים את הכדורגל למה שהוא, לכל כך מעניין, לבמה כל כך חשובה לחברה אנושית.
אבל התפיסה כאילו אירגוני האולטראס הם חבורת חוליגנים חסרת מעצורים ומסוכנת היא פשוט תפיסה שמגיעה מחוסרת הכרות.