Red Nightmare כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
מולי לוי כתב:
עמי נאווי כתב:
עוד רעיונות למישהו? רק חסר מסך לד ענק שמציג את המילים עם כדור שקופץ על כל מילה כמו בכל קריוקי שמכבד את עצמו.
שישימו את ההמנון הנוכחי, וזהו. גם ככה אף אחד לא ישיר אותו.
בדיוק.כמו ש20 אנשים שרים שירי שחקנים גם ככה אף אחד לא ישיר את ההמנון
יש כמה הבדלים:
א. השיר הזה הוא שיר אחד וכנראה יהיה דיי מוכר, ככה שאנשים ידעו את המילים (ולא כמו שירי שחקנים)
ב. השיר הזה יושר לפני תחילת המשחק, כשכל הצופים כבר במקומות
ג. השיר ילווה במוסיקה, מה שמאוד יקל על מי שרוצה לשמוע אותו/ללמוד אותו בזמנו הפנוי.
אגב, סיבה א. זה הסיבה בגללה אני חושב ש"השדים האדומים" הוא הראוי ביותר, הוא השיר היחידי שכולם מכירים ויודעים את רובו בעל פה, מה גם שהוא הכי מתאים לרגע ויכול להניס את השחקנים לאטרף.
העניין הוא שאנשים מכירים רק את הקטע של
"הנה הם באים השדים האדומים..."
אבל זהו שיר אליפות, איך היית מגיב אם אוהדי חיפה היו שרים את "חיפה חיפה... "
אנשים מכירים גם יותר מזה, וחוץ מזה, עם מוסיקה יותר קל ללמוד.
וזה שזה שיר אליפות זה לא רלוונטי, זה שיר אדיר.
עמי נאווי כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
יש כמה הבדלים:
א. השיר הזה הוא שיר אחד וכנראה יהיה דיי מוכר, ככה שאנשים ידעו את המילים (ולא כמו שירי שחקנים)
ב. השיר הזה יושר לפני תחילת המשחק, כשכל הצופים כבר במקומות
ג. השיר ילווה במוסיקה, מה שמאוד יקל על מי שרוצה לשמוע אותו/ללמוד אותו בזמנו הפנוי.
אגב, סיבה א. זה הסיבה בגללה אני חושב ש"השדים האדומים" הוא הראוי ביותר, הוא השיר היחידי שכולם מכירים ויודעים את רובו בעל פה, מה גם שהוא הכי מתאים לרגע ויכול להניס את השחקנים לאטרף.
שלח מייל לNETFLIX, תגיד להם תודה על המנוי פרימיום שקיבלת בחינם. לא ברור לי מאיפה אתה שואב את החלומות באספמיה האלה, בחיי.
יש היום עשרות שירים שכולם מכירים את המילים והלחן שלהם. יש הכל מהכל: לחן מסובך ולחן פשוט, שירים עם מילים סטייל יאיר רוזנבלום, ושירים עם 2 הברות.
שירים עם לחנים מוכרים יותר ומוכרים פחות, שירים ישראלים, יוונים, ספרדים, איטלקים או לחנים שהומצאו ע"י מלחינים עמומים מהקהל. שירים איטיים, שירים מהירים, שירים מצחיקים, ושירי שואה.
אין אף שיר, כולל הלהיט הגדול של השנה, שמושר ע"י רוב מוחלט של שער 4-5, בטח שלא ליותר מכמה שניות, ובטח ובטח לא ע"י השערים האחרים.
אבל אם ינגנו את "השדים האדומים" אז הכל יהיה סבבה, כי כולם כבר יהיו במקום שלהם וכולם מכירים את המילים.
ושישמו את "לעולם לא תצעדי לבד הפועל", כי תמיד התייחסנו לשיר הזה כהמנון, ושלום על ישראל.
כמובן, כרגיל בפורום, מקצינים.
לא, לא אמרתי שכולם מכירים את זה בעל פה כולל טונים ואקורדים (ואם לא הם ילמדו את זה תוך 5 דקות כי זה מוקלט), אמרתי שאנשים מכירים את השיר יותר מאת השירים האחרים בכלל ואת שירי השחקנים בפרט, זכור לי למשל בגמר גביע שנה שעברה שכל הקהל שר את זה וזה באמת היה מרגש.
וגם בסופו של דבר כל שיר שתשים בארץ לא ישמע כמו ליברפול (אולי אחרי כמה שנים של מסורת, ואני מאמין שגם הYNWA לא נשמע כזה חזק בהתחלה, בלי לנבור בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי), רק רשמתי למה השיר הזה עשוי להישמע טוב יותר.
ולפי דעתי אגב, הוא גם מוסיקלית, שיר הרבה יותר קליט וטוב מ"לעולם לא תצעדי לבד הפועל תל אביב" שהוא שיר אוהדים (על אף העובדה שהוקלט) שדיי חוזר על עצמו (כמו כל שיר אוהדים).
וחוץ מזה, "הנה הם באים השדים האדומים" לפני שהם באים? מה יותר טוב מזה
בכל מקרה אני חושב שברגע שיצליחו להעביר את זה בהתאחדות (שכמובן חייבת לנסות להרוס כל דבר טוב), צריך להעלות סקר עם כל האופציות בפייסבוק ובאתר.
עריכה - בכל מקרה, בכל שיר שייבחר, אני חושב שצריכה להיות גירסא מחודשת, בין אם זה השיר של בועז (שצריך להתקצר ל2 בתים הרלוונטים), שיר האוהדים (שצריך להחליף את הביצוע החובבני שלו) או השדים האדומים (עם הקטע האינסטרמנטלי, החזרה על הבתים, ה"איאיאיאי הפועל" ברקע שאמנם עובד אחלה כשיר מוחלט אבל מיותר במתכונת כזאת), הייתי שמח אם אריק אינשטיין היה עושה את הגרסא ובאופן עקרוני אין סיבה שיסרב, אבל אריק זה אריק. (רק, שאם זה קורה, בבקשה שזה לא יהיה דור דניאל).