MANDALA כתב:
kobster כתב:
גיא האדום כתב:
moshiko כתב:
בונים על גוש מרכז שמאל מלוכד? נניח שכל מפלגות מרכז שמאל שכיום מגרדות 42 מנדטים, יגיעו לאזור 50. מאיפה בטחון שכולם יסכימו להתלכד כדי יחד עם מפלגות ערביות ישראליות, יגבשו חוש חוסם? סיכוי מאד נמוך, מה עוד שהמפלגות ערביות ישראליות לא כל כך מהר ירוצו לתמוך בלפיד או שלי רק כדי לסלול דרך לממשלת אחדות לאומית.
מי שבונה על שס כדי להמליך אישה לתפקיד ראש הממשלה, על מה ביוק מבסס את תקוותו?
הם לא יצטרכו להתלכד סביב קואליציה עם המפלגות הערביות. מספיק ש61 ח"כים, ובהם מהמפלגות הערביות, ימליצו לנשיא על חלי או ליבני, כדי שיהיה על מה לדבר עם ש"ס ושבסופו של יום אף אחד לא יכניס את המפלגות הערביות לקואליציה. אני באמת לא חושב שזאת הבעיה. הבעיה היא אחרת. גוש המרכז-שמאל די רחוק מהאפשרות הזאת של גוש חוסם (מלוכד או לא מלוכד) ואין שום סיכוי שבעולם שש"ס תצטרף אליו אחרת.
הערביות כרגע על 11.
אם לוקחים בחשבון גם את אמסלם שלא סביר שימליץ על ביבי, השמאל-מרכז עומד על 45.
כפי שרשמתי, 5-6 מנדטים זה כרגע ההבדל.
יכול להיות שהיה כבר שאלה כזאת, אם כך אז אני מצטער ..
גוש השמאל צריך לכלול גם את ש"ס וגם את הרב אמסלם (אני צודק?), עכשיו נניח שבונים על זה שש"ס ילכו למי שמציע להם יותר כסף (לא בטוח, אבל כמו שאמרתי, 'נניח') ובאמת העבודה יוכלו להציע לש"ס יותר כסף מאשר הליכוד, מי אמר שהרב אמסלם יעדיף להיות כלול בתוך גוש השמאל מאשר גוש הימין (במיוחד לאור העובדה שש"ס גם יהיו שם בפנים, ובוא נגיד שהוא לא אהוב ליבם) ?
לא כללתי את ש"ס בגוש השמאל-מרכז.
כרגע עבודה,לבני,לפיד,קדימה,מרצ ואמסלם מגיעים ביחד ל 45. בתוספת של 11 מהמפלגות הערביות יש 56 ח"כים שלא ימליצו על ביבי.
אמסלם מדבר על שני דברים מרכזיים - יהדות מתונה וליברית יותר, ועל צדק חברתי. שני נושאים שמתכתבים בעיקר עם הקו של לפיד וגם של העבודה, הרבה יותר מאשר עם הבית היהודי ויהדות התורה.
אם הוא יוכל לשבת ביחד עם ש"ס בממשלה - אני מניח שכן, הכל תלוי בתנאים.
יש 2 שלבים לקואליציה בראשות העבודה -
1) הצבת גוש חוסם של 61 ח"כים בצירוף המפלגות הערביות
2) בניית קואליציה ללא המפלגות הערביות (יותר נכון רק עם חד"ש כתומכת חיצונית) ועם ש"ס.
לפי המספרים של היום, זה לא כזה בשמיים.