מעריב
"הדרבי נתן לכולם כוחות מדהימים"
יום אחרי ההעפלה לפסגת הליגה, טוטו תמוז לוקח איתו רק דבר אחד מההרחקה ההיא בטדי: הצורך להתרכז במגרש ולא לחגוג יותר מדי. הוא ישמח לסיים העונה כאלוף, אבל "לא יודע מה יקרה בעוד שעה"
יניב טוכמן
לטוטו תמוז היתה הזדמנות מצוינת לסגור חשבון עם רבים. הפועל ב"ש אספה את השברים על כר הדשא בנתניה והוא אסף את כדור המשחק בדרך לעמדת הראיונות. באיפוק, מקסימום חיוך קל, דיבר חלוץ הפועל ת"א על ההצגה האישית שלו בדרך למקום הראשון. ללא הסבר על התקופה הקשה שעבר, על הערב הקודר ההוא בטדי ועל כל הסבל מאז תנועת היד שהשתיקה את האוהדים. "אני יודע שהמטרות שלנו לא נגמרות במשחק הזה," הסביר אתמול, "כבר ביום שני מצפה לנו משחק עונה נגד אשדוד, ואסור לנו לטעות. כקבוצה אנחנו צריכים לעלות מדרגה. לא לחגוג יותר מדי ניצחון כזה או אחר. החכמה היא ההמשכיות." הייתי בטוח שתתפרק קצת בסיום.
"אני אדם צנוע ולא רוצה להתפזר יותר מדי. רוצה להישאר בפוקוס ולהיות ממוקד במטרה, וליוסי יש חלק גדול במה שקרה לנו בשבועיים האחרונים. באנו חדים מול ב"ש, וכל הקרדיט ליוסי. הוא עושה עבודה גדולה בקבוצה. יש טביעת יד של מאמן." ערב הדרבי הוא דיבר על שינוי המומנטום. זה בדיוק מה שקרה.
"הדרבי נתן כוחות מדהימים לכולם. גם לנו וגם לקהל." מה הרגשת בימים אחרי ההרחקה בטדי?
"לא רוצה לחזור לזה. זה מאחוריי." לקחת משהו מכל הסיפור? אולי להתרכז רק במה שקורה במגרש?
"בדיוק, להתרכז רק במטרות של הקבוצה ושלי. לכן הלכתי והתנצלתי בפני חבריי, ולא בפני אף אחד אחר, על כך שהפקרתי אותם על הדשא בלעדיי. זה הדבר היחיד שאני מצטער עליו מאותו ערב." אתה שחקן חופשי בתום העונה. כשלא טסת למדריד, נפוצו שמועות על תחילת משבר בינך לבין הקבוצה.
"הכל שטויות. הפועל ת"א נתנה לי תמיכה כל כך גדולה ומדהימה לאחרונה. ההנהלה היתה מאחוריי ואין לי אלא להודות לה. לא יצאתי למדריד בשל מחלה, יוסי הבין שאני צריך לנוח ולכן נשארתי." ועדיין, אתה מצפה מהפועל להבין אותך אם תעדיף לצאת לאירופה.
"כל חיי רצופים ברגעים קשים ומאושרים. לא היו לי כמעט רגעים באמצע. החלום שלי הוא אירופה ולא אוותר עליו. אגשים את החלום ובטוח שאגיע עם הפועל לעמק השווה. כולם צריכים להרוויח מזה ואני רוצה שגם הם ייצאו מרוצים. מגיע להם, על כל מה שנתנו לי בימים קשים, ולעולם לא אשכח את זה." תסיים את העונה בהפועל?
"לא יודע מה יהיה בעוד שעה." האוהדים רוצים אותך עד סוף העונה, עם צלחת אליפות.
"אשמח מאוד אם כך נסיים את העונה, אבל אני גם רוצה שכולם יידעו, יזכרו ויכבדו אם בסוף אצא לאירופה ואגשים את החלום."
תצליח באירופה או שאחרי מספר שבועות תחמם את הספסל?
"אני מאמין גדול מאוד בעצמי ומאמין שצריך זמן. אני יודע שאנחנו לא באים ממעצמת כדורגל. אירופה זה עולם אחר ותרבות אחרת, וצריך להתאקלם שם מהר. בטוח שתהיה לי את הסבלנות ללמוד ולהשתפר, ואני בטוח שבסוף אצליח גם שם."
היה לך ערב מושלם. פירקת את הפועל ב"ש, ואוהדי בית"ר שהקניטו אותך פירקו את הקבוצה שלהם עם מצת.
"היה ערב מצוין כי ניצחנו והמצטיין של המשחק הוא רועי גורדנה. הוא שעשה התקדמות ענקית ואני מאמין מאוד בו ובשחקנים האחרים שלנו. שום דבר אחר לא חשוב."
ועכשיו, שלם על ארוחת בוקר
יום לאחר השלושער, התבשר אתמול תמוז כי עליו להזמין את שחקני הפועל ת"א לארוחת בוקר ביום חמישי, כעונש סמלי על האיחור לאימון הבוקר בשבת. המאמן יוסי אבוקסיס אמר אתמול לשחקנים: "אני שמח על השינוי בקבוצה ועל חזרת המומנטום החיובי, אבל לא הייתי מרוצה במשחק ובסיומו כשראיתי שמור שושן לא מספיק שמח על הניצחון והשערים. אני מכבד פה את כולם ומצפה שתכבדו אותי ואת הקבוצה."
סוכנו של בוריס קליימן, דודו דהאן, הבהיר לראשי המועדון כי השוער ישמח להאריך את חוזהו אם יובטח לו כי יהיה השוער הראשון בעונה הבאה. בקבוצה מעריכים מאוד את השוער, ושוקלים את העניין.