הפועל כתב:
מלכה לב אדום כתב:
הפועל כתב:
מלכה לב אדום כתב:
הפועל כתב:
אל דוד ומלכה, אתם יכולים להסתובב סביב הזנב של עצמכם כמה שאתם רוצים ולהתפלפל כמה שבא לכם.
בשורה התחתונה - אם זה היה תלוי בתושבי תל אביב ב-4 השנים האחרונות אף אחת ממפלגות הקואליציה הנוכחית לא הייתה שם, והייתה קואליציה ומדיניות שונה לחלוטין. זאת עובדה. תתפלפלו ותכרכרו סביבה כמה שבא לכם עכשיו.
למיטב ידיעתי קדימה נבחרה ע"י העם ולא ע"י תל אביב בלבד.
ככה שגם אם זה היה תלוי בכל העם הממשלה הנוכחית הייתה אמורה להיות שונה.
אבל איזה כיף להאשים אחרים בצרות של כולנו.
נו יופי מלכה, אבל אנחנו כרגע מדברים על מה בחרו בתל אביב או לא? מה הקשר בכלל?
זה לא עניין של להאשים אחרים. יתכן בהחלט שהיינו מגיעים לאותה נקודה, רק בדרך שונה לחלוטין, כמו שהיה בתקופת אולמרט למשל.
אבל העובדות הן פשוטות וברורות לחלוטין, לא משנה איך תנסי לשחק איתן - יש כרגע קואליציה יציבה של למעלה מ50% מהח"כים שאם זה היה תלוי בתושבי תל אביב כהייתה הופכת לאופוזיציה מצומקת של בקושי שליש, כשאפילו לא אחת מהמפלגות שיושבת בה הייתה יושבת בקואליציה. עד כדי כך שונה דעתם של תושבי תל אביב על המדיניות שממשלת ישראל צריכה לנקוט, משל שאר המדינה.
וואלה הדרך של אולמרט הייתה שונה לחלוטין. נו באמת...
מעבר לזה רוב מי שסובל זה הקיבוצים שבמועצות האיזוריות ונדמה לי שאין ויכוח (ואם יש אתה מוזמן לבדוק בלינק שצירפת) הם הקיבוצים שמצביעים מרכז-שמאל.
אני שוב אחזור לנקודת ההתחלה תל אביב כמו גם הקיבוצים הם חלק ממדינה שלמה שנרצה או לא הצביעה לממשלה הנוכחית (בדרך זו אחרת).
אגב, זה לא שהאופוזיציה עשתה משהו או טרחה להתייחס ליישובים שסופגים.
כן, הדרך של אולמרט שונה לחלוטין. היה מו"מ משמעותי ובלתי פוסק לאורך כל תקופתו.
וזה גם אגב מה שאני רואה שהאופוזיציה אומרת עכשיו - עברו 4 שנים שבהן לא עשינו כלום בתחום המדיני. ולא משנה מה נעשה עכשיו במבצע הצבאי, אם נמשיך לא לעשות כלום בתחום המדיני, בוודאות נתראה פה כולנו שוב עוד שנה-שנתיים-שלוש באותה נקודה בדיוק. הסיכוי היחיד שאולי אולי משהו ישתנה זה אם נצליח להגיע להסכם מדיני עם הרשות, ואולי אפילו נדבר אם החמאס.
ואני לא מבין איך העובדה שהקיבוצים מסכימים עם זה היא איכשהו טיעון שאמור לגרום לי להבין שטעיתי. זה משנה את ההצבעה בתל אביב? זה משנה את העובדה שתושבי תל אביב (או אנשי הקיבוצים) סבורים שהמדיניות וההרכב של הממשלה היו צריכה להיות שונים למדי ב4 השנים האחרונות? אין לי מושג איזה טיעון זה אמור להביע.
מה אני אגיד לך האופוזיציה חידשה לנו המווווווווווווון. זהבה גלאון שבכל מקום טוענת שצריך לחתור להסכם טווח ארוך חידשה אפילו יותר.
האופוזיציה לא עשתה כלום במשך ה-4 שנים הללו, להיפך חלקים ממנה אפילו הצטרפו לממשלה בדרך זו אחרת.
הטיעון שלי היה מאז ומעולם שתל אביב היא חלק מהמדינה והיא גם הובילה לתוצאות של הבחירות הנוכחיות.
אם זה בגלל הצבעה לקדימה (שלהזכירך נבחרה ע"י כל העם ולא הצליחה להרכיב ממשלה - ולהזכירך מרצ סירבו לשבת בממשלה עם ליבני), אם זה בהצבעה חסרת תועלת למפלגות זניחות, אם זה בהצבעה לעבודה (כדי לגלות שברק שוב שיקר למצביעים) ואם זה כמובן בהצבעה לליכוד, לליברמן ולש"ס.
לעניין הקיבוצים זה בדיוק מחזק את הטענה שלי - לא רק הדרומיים בחרו בממשלה הזו בדיוק כמו שלא רק תל אביביים התנגדו לממשלה הזו.
אתה יכול להמשיך להוציא את תל אביב מיתר המדינה אבל אח"כ אל תתפלא שההתנשאות הזו מובילה לאנטגוניזם.