skadiv כתב:
zink כתב:
פוסט די שטותי.
בבסיסו הטענה שהימין מעביר יותר חוקים כי הוא גדול, ואנחנו (השמאל) לא כי אנחנו קטנים. למה אנחנו קטנים? כי השמאלנים לא באמת מצביעים לשמאל.
וזה...די מנותק מהמציאות. השמאל (=מרצ לטענתו) קטן כי כרגע יש מעט אנשים שתומכים בהם כמו שהם.
וגם עם המעט הזה, מרצ עושים רושם של פוליטיקאים די קטנים. ישירים, נכונים, צודקים...אבל במבחן התוצאה די קטנים.
השמאל קטן לא כי לא מצביעים מהלב, השמאל קטן כי הוא לא פוליטיקאי, אלא סתם אחד שהולך עם הראש בקיר יותר מידי זמן...
יש לי שתי אופציות לגבי שלי, או שהיא משקרת לגבי פתרון הסכסוך והיא רק מנסה למשוך קולות מהימין דרך הדיון הכלכלי. זה מהלך די מטומטם שלא באמת עובד.
או שהיא באמת מאמינה שהפיתרון של ביבי הוא הפיתרון הנכון (נאום בר אילן)
בשני המקרים אני לא יכול להצביע לה או למפלגה שלה
ואז אומרים לי להצביע מהראש למרות ולא מהלב. מכבסת מילים שמטרתו למשוך קולות של מצביעים ממרצ לעבודה. הבעיה בטור המקורי זה הפיספוס של כל העניין הגושי. אם אני שייך לקואליצייה, אני אצליח להעביר חוקים, אחרת יהיה לי קשה. אם גוש השמאל יהיה רוב אזי גם מרצ יצליחו להעביר חוקים יותר מישראל ביתנו שיהיו לדוגמא באופוזיציה. כלומר ההצבעה היא גושית, קול לליכוד ולדתיים הולך לגוש אחד. קול לעבודה ולמרצ הולך לגוש השני.
אז יש את העניין שמפלגת העבודה באופן עיקבי משפילה את עצמה בקואליציה בשביל כמה תיקים ולא מצליחה לקדם שום דבר. ואז אם אני אצביע לעבודה יש סיכוי שהם יהיו חלק מהקואליציה ויצליחו להעביר חוקים. ראינו את זה אם ברק, זה לא ממש עבד.
לפחות אם אני אצביע מהלב יהיו שתי אופציות, הקלושה שהיא ממשלת שמאל (עם ש"ס) ואז למרצ תהיה השפעה גדולה. והשניה שתהיה ממשלת ימין ואז מרצ יהיו באופוזיציה.
כל הניסיון למשוך קולות מהשמאל לא משפיעות על היכולת שלו לחזור לשילטון