Lion Den כתב:
kobster כתב:
מפלגת העבודה הרכיבה ממשלה פעמיים בלבד ב 35 השנה האחרונות - 92 עם רבין, 99 עם ברק.
בשתיהן ש"ס ישבו, ולא רק שישבו אלא בממשלת ברק הם היו הסיעה השניה בגודלה בקואליציה עם 17 מנדטים.
אמרתי את זה שוב ושוב בחודש האחרון - ש"ס ולפיד יהיו בממשלה בלי קשר למי שיעמוד בראשה. גם קדימה תהיה בפנים אם תעבור את אחוז החסימה.
מהנחת המוצא הזו אפשר להתחיל ולעשות את חישובי הגושים.
יהיה מעניין.
ב-92 רבין ניצח נצחון ברור וקיבל מנדט להקמת ממשלה.
ב-99 ברק ניצח בבחירות ישירות וקיבל מנדט להקמת ממשלה.
שני התנאים האלו לא תואמים את המציאות של היום. נתניהו יהיה ראש הסיעה הגדולה בכנסת הבאה ויקבל הזדמנות מהנשיא להרכיב ממשלה, ש"ס תענה לחיזוריו כמו גם יאיר לפיד הסו קולד 'מרכז-שמאל' עפ"י הסקרים והפרשנים.
גם קדימה היתה בעלת הסיעה הגדולה בכנסת האחרונה ולא הרכיבה ממשלה, הכל תלוי במפלגות שממליצות לנשיא על זהות מרכיב הממשלה - ביבי או שלי.
הדגש שלי על כל פנים היה שלש"ס אין בעיה להיכנס עם העבודה לממשלה, והם אף היו שותפים לממשלות שקיבלו החלטות כואבות ודרמטיות מאוד (הסכמי אוסלו, נסיגה מלבנון) מבלי להתנגד אלא להימנע במקרה הגרוע ביותר.
ידיעות אחרונות הציגו את החלוקה לגושים בצורה הכי קרובה למציאות כששמו את ש"ס בנפרד מכל גוש כי גם להם ברור שש"ס יהיו בפנים בכל מקרה.
לגבי כחלון, אני ממש מקווה שהוא לא יקים מפלגה כי זו פשוט תהיה עוד מפלגת לווין של הליכוד שתיכנס איתה לממשלה בכל מקרה. הציבור בארץ מספיק מטומטם בשביל להאמין שכחלון הוא עאלק חברתי. שיבדקו לכמה הצעות חוק בנושא החברתי הוא התנגד מתוקף המשמעת הקואליציונית שלו. מבחינת עשיה נטו, בוז'י למשל לא רואה אותו.
ירמי קדושי כתב:
קוטלר, מי שמצביע שמאל צריך לקוות להצלחה של ש''ס בבחירות בכלל, או רק במידה וזה ע''ח ביברמניה?
פריאל,
לא רק שזה נכון, אני אפילו אוסיף ואגיד שזה כנראה הסיכוי הכי טוב של העבודה להרכיב ממשלה.
אם ש"ס תתחזק ע"ח ביברמן (במיוחד אם כחלון לא ירוץ) יהיה להם מספיק מנדטים בשביל להכריע את הכף לטובת שלי בסופו של דבר.
לפי הסקר בידיעות, שילוב של עבודה-לפיד-מרצ מגיע ל 43 מנדטים. בשילוב של מפלגות קטנות כמו הירוקים,הגמלאים ועצמאות אפשר להגיע לאיזור ה 50. ש"ס להערכתי תגיע ל 15 מנדטים.
ממשלה בראשות העבודה של 65 ח"כים עם תמיכה מבחוץ של 5 הח"כים מחד"ש היא דבר ריאלי. אפילו מאוד.