joshsoos כתב:
שחם ורוני, די עם ההלקאה העצמית. אתם צריכים שאביא את הרשימה הארוכה של התקדימים והפסיקות שהן אך ורק נגדנו כדי להבין מה הולך כאן ולמה אנשים רוצים לפוצץ את הכל? חלאס כבר עם הצדקנות הזו, וטיעונים מקצועיים, ולהיות שקולים. מה עוזר להיות שקול? זה מה שישיג כאן משהו? במדינת ישראל? רבאק, איפה אתם חיים? דון שחר מחזיק כבר שנים את ההתאחדות בביצים ולא מקבל עונשים, בית"ר אלימה וגזענית בצורה חסרת תקדים ולא מקבלת כמעט כלום. כן, בוא נהיה שקולים, זה מה שיעזור. זה מה שיתקן את המצב שבו הכל מוכרע מחוץ לכר הדשא, ויביא אותנו למצב שמגיעים למגרש ( אם נותנים לנו ) בידיעה שהספורט שולט ולא השחיתות. אז סבבה, תהיו אתם שקולים ושיהיה לכם לבריאות. אני מסרב להיות כזה, ומי שחי בג'ונגל צריך להתנהל כמו בג'ונגל, אם ההנהלה לא תפוצץ את הדרבי, התפקיד שלנו האוהדים לפוצץ אותו. מקווה שתקלטו בכל זאת שכל עוד הכל כאן מכור ומושחת, הדיונים המקצועיים על המאמן, ההנהלה והשחקנים בכלל לא רלוונטיים.
זה לא עניין של הלקאה עצמית. יש פה אכן הסתכלות שהיא דו צדדית וכנה ואובייקטבית עד כמה שאפשר גם עלינו בתור קהל וזה משהו שברור לי שרב הפורום לא מסוגל ולא רוצה לעשות.
אבל יש פה גם פרקטיקה. אתה רוצה להזיז דברים, לשנות ולעשות מהפכות. נרקוטיקה בטוח שאם לא נופיע למשחק לא יורידו אותנו ליגה ואם כן, אז יופי, שיורידו.
למה לעצור רק בגזענות? איפה כולם שאוהדי הפועל שרים שירים על הבת של איציק קאמרי, אהובה תומר ו"שמעון מזרחי הוא יתום". זה בסדר? זה פחות גרוע מגזענות?
שלא תבין לא נכון, מה שקורה הוא מקומם. מקומם שדין קבוצה אחת הוא לכדין הקבוצה השנייה. לא יכול להיות ששופט שומע נהמות והחליט לא לציין אותן בדו"ח כי הן על רקע שנאה אישית כלפי שחקן ושאנחנו עושים את זה, זה גזענות. זה מה שמטריף אותי.
ההרחקה של תמוז מטריפה. ההעמדה שלו לדין סבירה ביותר וגם העונש שהוא קיבל. כל מיני דברים אחרים שקורים בהתאחדות, כולל עונשים מגוכחים שקבוצות מקבלות על מציתים וגרעינים, מקוממים.
הבעיה היא ההתחסדות והצביעות של האוהדים "שצריך לרדת מהמגרש אם יש גזענות", אבל דברים אחרים יודעים להחליק יופי.
אתה רוצה יותר מזה?
אתה יודע על המלחמה עכשיו? על להוכיח שבכלל היתה גזענות ונהמות. אפילו הוכחה לזה אין לך. אני הייתי בטדי, אני מאמין שהיו נהמות, אבל דוגרי, מהיציע שבו אני ישבתי לא שמעתי אותן. גם בננות לא ראיתי. תראה לי במצב הפוך אוהד הפועל אחד בפורום הזה שלא היה מוביל קו הגנה שאומר לא השופט, לא המשקיף ולא המשטרה ציינו נהמות. ושוב, אני באמת מאמין שהיו.
אני אוהד כדורגל. אני לא הולך עכשיו לצאת למלחמות נגד כל העולם ובטח לא בא לחנך את כל האנשים שמאכלסים את הענף הזה. ביום שהפועל לא יהיו בכדורגל, מבחינתי אין כדורגל ואז מצידי שאוהדי בית"ר יצטרפו לקו קלאס קלן. יש לי בעיות הרבה יותר גדולות בחיים מאוהדי בית"ר.
אז נכון, אני כרגע כועס על העונש שקיבל תמוז ואלי קצת על השופט, אבל מה שהכי חשוב לי כרגע זה איך הפועל מנצחים בנתניה ולמה הקבוצה נראתה בחצי השני כמו שהיא נראתה.
אם הכל כאן מושחת ורקוב ולא מעניין, אין טעם לשבת בפורום ולבזבז זמן ועצבים. בטח אין טעם לצאת למלחמות בטחנות רוח, בטח במצב הנוכחי שאפילו הוכחה פשוטה אין לך.
ולמה לא להופיע לדרבי? יש משחק ביום ראשון שאפשר להכריז שלא עולים אליו.
למה לא ביום ראשון? כי זה אוטוטו וצריך זמן, כי זה לא הזמן והמקום הטובים ביותר. הדרבי כן.
לי אין הוכחה שהיו נהמות? אני עצמי הבאתי אותה כאן היום, הפנייה מדוייקת לנהמות שבשידור, תשמע ותגיד לי שלא היו. אני מבין שהכי חשוב לך איך הפועל מנצחים בנתניה, אבל ככה אתה תמיד, כאילו לא מסוגל לצאת מהתבנית ולהבין שאין לזה טעם, שזה לא התכלית ולא העיקר. מה הטעם לבוא ולנצח בנתניה אם לא תהיה שם עם החלוץ המרכזי שלך, שהרחיקו אותו בגלל משהו שמעולם לא היה כאן ( ושאותו שופט לא הרחיק על אותו דבר שחקנים אחרים )? מה הטעם לדבר על המאמן חסר המושג, השחקנים שלא מתפקדים, הכושר הלא קיים, ההתנהלות השערורייתית של ניהול הקבוצה ובקטע המקצועי, אם בא שופט שמפרק הכל? אם היחס לקבוצה הוא מקפח בצורה בלתי אפשרית ( אלי דסה לדוגמא לעומת תמוז/ידין/טועמה, זהבי והנבחרת, ידין ומויאל, דמארי וחיפה ), אם מצית קטנה ומחורבנת או שקית גרעינים שלא פגעו באף אחד גורמות לי לא להגיע לראות את הקבוצה במנוי שעליו שילמתי, וזריקת חפצים על המאמן ועל כל העולם בבלומפילד ונהמות בלתי פוסקות לא מקבלות יחס? את מי מעניינת נתניה, הדרבי, האליפות, הכדורגל, אם אין חשק לחשוב, לצפות, לסע למגרש? זו השורה התחתונה, אין חשק ואין טעם, מוציאים לנו אותו. אז לך לא, כנראה שהשכלתנות אצלך מעל הכל, ושום דבר לא יפגע בחשק, לא יודע אם לשמוח בשבילך או לרחם. וכן, גם דברים אצלנו בקהל הוציאו את אותו החשק, אבל מעולם לא התעלמתי מהם והבעתי את דעתי וזה משהו פנימי שלנו.