תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 16:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 4-4-2
הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 19:58 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ל 4:4:2 הפיתרון הוא גילי בספסל (וגם טב"ח)
------גורדנה-----אריק------
טועמה------------------ממן

אם רצים גילי צריכים 4:5:1.
טב"ח--------ממן--------ורמוט

טועמה באגף
:LOL2:
גורדנה ואריק ביחד :LOL2:

מה יש לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 20:46 
טועמה באמת לא יכול כבר לשחק באגף,
אבל אריק וגורדנה, אני מקווה שיהיו האמצע עד סוף השנה. רק שיכניסו לילד כושר גופני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 06:13 
סמל אישי של המשתמש
האדס כתב:
el dudernio כתב:

טועמה באגף

מה יש לך?

הבנה בסיסית בכדורגל?
1. גורדנה הוא השחקן היחידי שיש לנו כרגע שיכול למלא את תפקיד הקשר שלי דג'מבה והיחידי שמסוגל לחטוף כדור לא כתוצאה מ"סגירת שטח". רק שילוב שלו עם אריק יאפשר לך לחזור לשחק כדורגל כמו שצריך גם נגד קבוצות קצת יותר טובות מהפועל חיפה.
2. טועמה לא שחקן אגף, אלא קישור מרכז, אני לא מצפה ממנו לרוץ ולעשות דריבלים על הקן, זה התפקיד של המגן / חלוץ שאיתו. אבל
הוא אמור לאפשר הנעת כדור לשמאל, להוות איום על השער משמאל, ולעזור בשליטה על מרכז המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 07:43 
el dudernio כתב:
האדס כתב:
el dudernio כתב:

טועמה באגף

מה יש לך?

הבנה בסיסית בכדורגל?
1. גורדנה הוא השחקן היחידי שיש לנו כרגע שיכול למלא את תפקיד הקשר שלי דג'מבה והיחידי שמסוגל לחטוף כדור לא כתוצאה מ"סגירת שטח". רק שילוב שלו עם אריק יאפשר לך לחזור לשחק כדורגל כמו שצריך גם נגד קבוצות קצת יותר טובות מהפועל חיפה.
2. טועמה לא שחקן אגף, אלא קישור מרכז, אני לא מצפה ממנו לרוץ ולעשות דריבלים על הקן, זה התפקיד של המגן / חלוץ שאיתו. אבל
הוא אמור לאפשר הנעת כדור לשמאל, להוות איום על השער משמאל, ולעזור בשליטה על מרכז המגרש.

הכל תלוי אם גורדנה חוזר לכושר מלא וממלא את מקומו של שי.
לגבי טועמה הצבת אותו ב- 4-4-2 כווינגר אלא אם הוחלט לשחק יהלום. ואז צריך לצייר מערך של יהלום ועד משהו קטן - לתרגל יהלום מיומן כולל במשחקים הקשים שלפנינו. בכל אחד מהמערכים מוותרים על שחקן חשוב טב"ח או דמארי.
כל אלה יותר אינפנטילים מ-4-3-3 שהוא הפתרון היחיד למציאות בה כרגע אין 50-50 בכושר ובוודאי שלא עם כושר וגם עם רקורד משמעותי. עדיף כבר שגילי, בדומה למה שכתבת על טועמה, ישחק במרכז בתפקיד הדורש מינימום עזרה בהתגוננות ולא כווינגר השורף את הקו.
בכל מקרה, הרגעים היפים של הפועל העונה היו כאשר שיחקנו ב- 4-3-3 בחלק האחרון של המשחק נגד דודלנג'. במערך זה נעשה שימוש בכל השחקנים המובילים כרגע: ממן, גילי, טב"ח, דמארי וטוטו. וכאשר טועמה וכן קוטיניו (יש שחקן כזה) מחליפים רלבנטים ל-2 קשרי האמצע הקדמים לדג'מבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 08:28 
סמל אישי של המשתמש
גבעתיים כתב:
el dudernio כתב:
האדס כתב:
el dudernio כתב:

טועמה באגף

מה יש לך?

הבנה בסיסית בכדורגל?

לגבי טועמה הצבת אותו ב- 4-4-2 כווינגר אלא אם הוחלט לשחק יהלום. ואז צריך לצייר מערך של יהלום ועד משהו קטן - לתרגל יהלום מיומן כולל במשחקים הקשים שלפנינו. בכל אחד מהמערכים מוותרים על שחקן חשוב טב"ח או דמארי.
כל אלה יותר אינפנטילים מ-4-3-3 שהוא הפתרון היחיד למציאות בה כרגע אין 50-50 בכושר ובוודאי שלא עם כושר וגם עם רקורד משמעותי. עדיף כבר שגילי, בדומה למה שכתבת על טועמה, ישחק במרכז בתפקיד הדורש מינימום עזרה בהתגוננות ולא כווינגר השורף את הקו.
בכל מקרה, הרגעים היפים של הפועל העונה היו כאשר שיחקנו ב- 4-3-3 בחלק האחרון של המשחק נגד דודלנג'. במערך זה נעשה שימוש בכל השחקנים המובילים כרגע: ממן, גילי, טב"ח, דמארי וטוטו. וכאשר טועמה וכן קוטיניו (יש שחקן כזה) מחליפים רלבנטים ל-2 קשרי האמצע הקדמים לדג'מבא.

א. לא שמתי אותו כווינגר, אלא כקשר שמאל, מי שאמור ל"שרוף" את הקו זה המגנים והחלוצים (אם זה טוטו בצד אחד ואם זה דאמרי בצד שני), כאשר
ממן וטועמה נכנסים במקומם לאמצע ובכך עוד יותר ובכך מאימים על השער בבעיטות מרחוק או ע"י הכנסות כדור חכמות (שניהם עושים את זה).
ב. אמרתי פעם מליון ואני אגיד גם בפעם המליון ואחת, לדעתי לא ניתן לשחק עם "ממן, ורמוט, טב"ח, טוטו, ודאמרי ביחד.
זה מחיב הרכב כזה:
---------ממן-----אריק--------
טב"ח--------ורמוט--------דאמרי
-------------טוטו-------------
וזה הרכב בנחיתות מרשימה במרכז המגרש נגד כל קבוצה במתיימרת לנסות ולהתברג בפליאוף העליון, שלא נדבר על אירופה.
יש מקום בסגל הנוכחי "רק" ל4 מתוך החמישיה שציינו בו זמנית, או במערך שציינתי מקודם כאשר גורדנה ואריק מאחורה וממן לפניהם,
או במערך ששיחקנו עד עכשיו ברב השנה והוא זה:
-------------אריק------------
------טועמה--------ממן-------
טב"ח--------------------דאמרי
-------------טוטו------------
כאשר ורמוט יכול להיות במקום כל אחד מהשלישיה הקידמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 09:10 
el dudernio כתב:
גבעתיים כתב:
el dudernio כתב:
האדס כתב:
el dudernio כתב:

טועמה באגף

מה יש לך?

הבנה בסיסית בכדורגל?

א. לא שמתי אותו כווינגר, אלא כקשר שמאל, מי שאמור ל"שרוף" את הקו זה המגנים והחלוצים (אם זה טוטו בצד אחד ואם זה דאמרי בצד שני), כאשר
ממן וטועמה נכנסים במקומם לאמצע ובכך עוד יותר ובכך מאימים על השער בבעיטות מרחוק או ע"י הכנסות כדור חכמות (שניהם עושים את זה).
ב. אמרתי פעם מליון ואני אגיד גם בפעם המליון ואחת, לדעתי לא ניתן לשחק עם "ממן, ורמוט, טב"ח, טוטו, ודאמרי ביחד.
זה מחיב הרכב כזה:
---------ממן-----אריק--------
-------------טוטו-------------
וזה הרכב בנחיתות מרשימה במרכז המגרש נגד כל קבוצה במתיימרת לנסות ולהתברג בפליאוף העליון, שלא נדבר על אירופה.
יש מקום בסגל הנוכחי "רק" ל4 מתוך החמישיה שציינו בו זמנית, או במערך שציינתי מקודם כאשר גורדנה ואריק מאחורה וממן לפניהם,
או במערך ששיחקנו עד עכשיו ברב השנה והוא זה:
-------------אריק------------
------טועמה--------ממן-------
טב"ח--------------------דאמרי
-------------טוטו------------
כאשר ורמוט יכול להיות במקום כל אחד מהשלישיה הקידמית.

מה שהצעתי הוא גילי במקום טועמה בהרכב השני. מתקשה לקבל שבגילו הצעיר אינו יכול לתמוך במרכז כמו טועמה בגילו המתקדם שממילא גם בצעירותו לא היה מרבה לתמוך מאחור. ומה גם שכושרו של טועמה ל-90 דקות בעייתי.
כשממן יוכיח את עצמו כ- 50-50 כולל בחלק ההגנתי, בדומה לזהבי בשעתו, גם ההרכב הראשון הוא יופי של הרכב. רק שלפני המשחקים הקשים שלפנינו הייתי נזהר מ"ניסויי עטר" בעיקר שההרכב השני היה הדקות היפות היחידות של הפועל העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
איך זה 4-4-2, אם השחקני אגף שלך הם לא שחקני אגף?
שחקן אגף זה תפקיד לשחק מהיר, רצוי עם דריבל טוב שיודע להרים ולבעוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:09 
סמל אישי של המשתמש
גבעתיים, טועמה מאז ומעולם עזר יותר לשליטה במרכז המגרש ועשה יותר עבודה הגנתית מגילי, נכון שהוא גם "עצל" בדבר הזה, אבל עדין אין אפשר להשוות בין השניים. הדקות הטובות שלנו תמיד היו עם ממן וטועמה לפני דג'מבה ולכן אני חושב שזה ההרכב האופטימלי עבורינו, ואז צריכים התפשר על
מי מבין ה 4 מקדימה יושב על הספסל, כשלטועמה יגמר הכוח אני חושב שנכון יהיה להכניס את גורדנה ולנסות לעבור להרכב השני, בהרכב הזה אפשר
גם "לנסות" להריץ את ממן כ 50/50 כי יש את גורדנה מקדימה כגיבוי.

האדס, ב 4:4:2 ממש לא חובה שהצדדים יהיו ווינגרים כמו שנקרא. האמת הם בדר"כ אפילו לא כאלו. זידאן שיחק בצד, בקהאם שיחק בצד ואפשר
להמשיך עם דוגמאות מכאן עד הודעה חדשה. אפילו אצלינו בעונת האירופה הראשונה שיחקת עם פישנוט בצד, ופישוט הוא הרבה דברים, אפילו אלוהים,
אבל "ווינגר" זה לא אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
לא הבנתי וגם לא אבין מה יותר פשוט מלשחק ככה :

--------חמ"ן-----דג'מבה--------
-------------טוטו--------------

יש מספיק כוח במרכז המגרש ומספיק מהירות בצדדים כדי לתקוף באיזו צורה שרק נרצה.
מערך כזה יכול בקלות תוך כדי משחק לעבור ל 4-4-2 כשורמוט הולך לאחד הצדדים, והשחקן שנמצא שם מצטרף כחלוץ שני לטוטו בשפיץ.
בחיאת, תסתכלו על ארבעת השחקנים הקדמים ונסו לחשוב לאיזו קבוצה בארץ היה בעשרים השנה האחרונות כזה חלק קדמי מפחיד. כל מה שצריך זה שהם ילמדו לשחק ביחד, עם תנועה בלתי פוסקת, חילופי מקומות בין הווינגרים, פינוי שטחים למגנים ע"י חיתוך למרכז ועוד כל מיני דברים שמאמן אמור לתרגל.
אם נוסיף על זה את האקס פקטור הטוב בליגה כרגע (חמ"ן), לא רואה סיבה למה לא לנצל אותו בצורה האופטימלית, בין אם הוא מגיע מהמרכז או אפילו בא הצידה ומפנה את אחד מהווינגרים להצטרף לטוטו.
הבעיה היא בכלל לא בחלק הקדמי, אלא העובדה שדג'מבה נאלץ לשמש כבלם שלישי בגלל החולשה של מרכז ההגנה והעובדה שהמגנים לא עולים מספיק, וכשהם עולים הם לא מרימים, וכשהם מרימים אז זה לשום מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
בפשטות אין לך מספיק כוח במרכז המגרש.
ורמוט כמעט ולא יעזור לעבודה ההגנתית (כי זה ורמוט) ואני לא חושב שמשהו השתנה בו בצורה כל-כך קיצונית, כשהוא יאבד כדור הוא ירד לחטוף אותו,
אבל במשחק כדרך קבע ממש לא, כי זה פשוט לא ורמוט. ממן הוא לא 50/50, ככה שאתה כופה עליו את העמדה בשביל להיות מסוגל לשחק עם כל
"כוכבים. בנוסף גם הוא וגם דג'מבה הם לא שחקנים "מלוכלכים", ולכן נגד חיפה / ק"'ש/ נתניה / ההם וכו' יהיה לך בעיה מאוד גדול במרכז המגרש.

בכל מקרה זה ההרכב הכי טוב למשחק עם השחקנים האלו, מתוך תקווה שטב"ח ודאמרי יעשו ק"מ גבוה גם בהגנה וירוצו עם המגנים, אז חוסר ההגנה
של ורמוט יהיה "פחות" מורגש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ורמוט כמעט ולא יעזור לעבודה ההגנתית (כי זה ורמוט) ואני לא חושב שמשהו השתנה בו בצורה כל-כך קיצונית, כשהוא יאבד כדור הוא ירד לחטוף אותו,
אבל במשחק כדרך קבע ממש לא, כי זה פשוט לא ורמוט. ממן הוא לא 50/50, ככה שאתה כופה עליו את העמדה בשביל להיות מסוגל לשחק עם כל
"כוכבים. בנוסף גם הוא וגם דג'מבה הם לא שחקנים "מלוכלכים", ולכן נגד חיפה / ק"'ש/ נתניה / ההם וכו' יהיה לך בעיה מאוד גדול במרכז המגרש.

בכל מקרה זה ההרכב הכי טוב למשחק עם השחקנים האלו, מתוך תקווה שטב"ח ודאמרי יעשו ק"מ גבוה גם בהגנה וירוצו עם המגנים, אז חוסר ההגנה

חולק עליך בנושא חמ"ן, אחרי רבע שעה שראיתי אותו נגד דודלאנג' בחוץ היה לי ברור שהתפקיד שלו זה רק 50/50 , אבל זהבי סטייל ולא ביבראס סטייל. הוא לא ינהל את המשחק אלא יביא את הכוח במרכז השדה ויגיח קדימה מעמדות שהיריב לא מצפה להם, ובתוך כך ישחרר את השחקנים האחרים בחלק הקדמי לנוע לעמדות אחרות.
אגב, להבדיל מזהבי (מבלי להוריד מחשיבותו של הע"ז) חמ"ן הרבה יותר פיזי ויכול לשמש כעזר לנגדו של דג'מבה אם נצטרך להתגונן יותר ולהחזיק את האמצע. שוב נזכיר את המשחק העגום ההוא בעונת 10/11 בקללה, כשזהבי הוסט לאמצע, שבחון עלה בשמאל והקשרים האחוריים של חיפה דרסו אותנו באמצע. עם חמ"ן זה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
el dudernio כתב:

חולק עליך בנושא חמ"ן, אחרי רבע שעה שראיתי אותו נגד דודלאנג' בחוץ היה לי ברור שהתפקיד שלו זה רק 50/50 , אבל זהבי סטייל ולא ביבראס סטייל. הוא לא ינהל את המשחק אלא יביא את הכוח במרכז השדה ויגיח קדימה מעמדות שהיריב לא מצפה להם, ובתוך כך ישחרר את השחקנים האחרים בחלק הקדמי לנוע לעמדות אחרות.
אגב, להבדיל מזהבי (מבלי להוריד מחשיבותו של הע"ז) חמ"ן הרבה יותר פיזי ויכול לשמש כעזר לנגדו של דג'מבה אם נצטרך להתגונן יותר ולהחזיק את האמצע. שוב נזכיר את המשחק העגום ההוא בעונת 10/11 בקללה, כשזהבי הוסט לאמצע, שבחון עלה בשמאל והקשרים האחוריים של חיפה דרסו אותנו באמצע. עם חמ"ן זה לא יקרה.

א. ליד זהבי היה קשר אחורי שמגרד כדורים מהדשא ולא לוקח מה שעובר לידו, זה סוג אחר של קשר ממש שיש לנו כרגע. דג'מבה מעולה אבל סוגר שטח,
וכמעט ולא נכנס למאבקים פיזיים על כדור.
ב. עד שממן לא יוכיח את עצמו באמצע אני חושב שלהגיד שניתן לשחק ככה זה הימור רציני, כי כמו שאתה אומר גם עם שחקן שהוכיח שהוא מסוגל נפלנו במרכז
המגרש נגד קבוצה רצינית, לדעתי זה יהיה נכון גם למקרה הזה בכל מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
kobster כתב:
el dudernio כתב:

א. ליד זהבי היה קשר אחורי שמגרד כדורים מהדשא ולא לוקח מה שעובר לידו, זה סוג אחר של קשר ממש שיש לנו כרגע. דג'מבה מעולה אבל סוגר שטח,
וכמעט ולא נכנס למאבקים פיזיים על כדור.
ב. עד שממן לא יוכיח את עצמו באמצע אני חושב שלהגיד שניתן לשחק ככה זה הימור רציני, כי כמו שאתה אומר גם עם שחקן שהוכיח שהוא מסוגל נפלנו במרכז
המגרש נגד קבוצה רצינית, לדעתי זה יהיה נכון גם למקרה הזה בכל מצב.

א. מסכים. תספר את זה לכל אלו שזלזלו בחשיבותו של האידיוט שעבר לחיפה. דג'מבה אמור לפצות על חוסר הפיזיות בסגירות נכונות ובצמצום רווחים מההגנה ומההתקפה במקביל, מה שמחייב אותו להרבה ניידות שכרגע אין לו.
ב. חמ"ן בינתיים השחקן הכי יציב ובעל התפוקה הגבוהה ביותר פר דקה בקבוצה, וזה בלט במיוחד במשחק האחרון כשאחרי 10 שניות הוא עשה יותר מקוטיניו במשך מחצית שלמה. אני מאמין שהציוות של חמ"ן ודג'מבה באמצע יתן לנו את השילוב הרצוי של פיזיות וסגירת שטחים, להבדיל אגב משילוב של גורדנה עם דג'מבה. אז אני אהיה יותר מודאג לגבי העזרה למשחק ההגנה, כי גורדנה יכול להיות הרבה דברים אבל פיזיות ומשחק הגנה זה לא הצד החזק שלו בלשון המעטה, מה גם שהוא רק החלים מפציעה ממושכת ולא ברור באיזה כושר הוא נמצא אם בכלל.

קיצר,
In Maman we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 19:25 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
אל דודורינו, אני לא יכול להסביר במילים כמה אני לא מסוגל להבין את הראש שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: