שחר כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
שחר, דגל ישראל ביציע במשחקים באירופה הוא לא גרוע כמו דגל מכבי, אבל הוא מספר 2 הכי גרוע.
מי שמניף אותו מכניס אלינו ליציע את חבורת מקללי טועמת ובאדיר מחבל, מזמרי ״הפועל זונה״, את 100 אלף החוגגים בכיכר של מכבי, את ״הקבוצה של המדינה״, את ״עוכרי ישראל בעזה וויטוריה ואוסישקין״ את ״אנחנו על המפה״.
והוא כופה את זה על כולנו.
דגל ישראל בשער חמש זו תועבה. שישרף מי שמניף אותו.
סבבה, מה שיפה זה שהגישה שלך לא קיצונית בכלל.
מעניין לאן נעלם הפלורליזם מדיוני שירי השואה "שכל אחד ישיר מה שבא לו"..
השאלה היא איפה שמים את הקו, ברור לשנינו שדגל מכבי זה קו אדום, ברור לכולנו שדגל חמאס זה קו אדום, ברור לכולנו ש"השופט בן זונה" זה לא קו אדום, השאלה היא האם "שואה למכבי" זה קו אדום.
אני מציע מבחן פשוט מאוד: אם יש משהו שהרוב המכריע (לא סתם "רוב" אלא רוב גדול) לא מוכן לסבול אותו, שמפריע לו, שמטריף אותו - זה קו אדום.
מהבחינה הזו - אם כל בלומפילד היה שורק בוז לשירי "שואה למכבי", ולא רק כמה חסרי חיים משער שבע - הייתי מבין (אומנם בלחץ) את זה שצריך להפסיק עם זה,
כי אי אפשר לכפות על כל הקהילה משהו שכל כך שנוא עליה ומנוגד לרצונותיה. בפועל המצב הוא שהשיר הזה לא מפריע לחלק גדול אם לא רוב האנשים, אני אישית חושב שהוא סתם מעפן, לא מעבר לזה. לא משהו שיגרום לי להתרגז.
הנפת דגל ישראל בשער חמש עושה לרוב האנשים שם (כולל אני) שחור בעיניים - מהסיבות שפירטתי. כל קישור לפוליטיקה (שעשה הגרמני המקורי) ממש לא רלוונטי בשבילי. אני רואה את הדגל הזה, ונזכר בכל רגעי מכבי-כדורסל המתועבים מימי ילדותי ועד היום. אני חושב שאני מדבר בשם רבים בנושא הזה.
וכן, יש לי (לנו) זכות להתנגד כשכופים עלי (עלינו) דבר כזה.
לא הבנתי למה אתה חושב שאם אתה שר משהו זה אומר שאתה כופה את זה על מישהו.
אם היית מכריח את כולם לשיר מה שאתה רוצה, זה כפייה. לא נראה לי שזה המצב.
זכותך לשיר מה שאתה רוצה, כמו שזכותם לשיר משהו אחר, כמו שזכותם לבחור לא לשיר משהו אחר אלא לשרוק בוז, כמו שזכותי לשנוא את מי ששורק בוז לקהל של הפועל.