Charlie כתב:
kobster כתב:
הספקולציה אכן שסיני, שהיה הפנדליסט הקבוע, חשש לבעוט ולכן נתן לאוחנה.
זה לא אושר ולא הוכחש עד היום.
צ'ארלי. אם לסיני לא עושים הנחות בגלל תקציב אז בטח שללוזון, שקיבל תקציב כמעט ללא הגבלה, הביא שחקנים במיליוני דולרים כמו אבדג'י שאף אחד לא יודע עד היום מה בדיוק היה התפקיד שלו בהפועל, הביא חצי מבני יהודה להפועל (אניימה,אסולין ועובד), אילץ את יוסי לפרוש למרות שלא היה לו מחליף והרס את הביטחון לכל השחקנים הצעירים שלנו.
אני אגיד לך יותר מזה - אם לא מפטרים את לוזון ומביאים את גוטמן, ביבראס היה גומר כמו עוד פוטנציאל לא ממומש ולא מגיע לשחק ברמות הכי גבוהות שיש.
מעבר לכך שהיינו עם 6 נקודות מתוך 30 אפשריות,נראינו כמו כלום ושום דבר, עם קבוצה שסועה חברתית אחרי פרשת הקזינו וחוסר אמון בין האוהדים למאמן וההנהלה.
שוב, לא מעניין אותי מה הוא עשה בקבוצות אחרות. בתור מאמן הפועל, לא היה מאמן גרוע ממנו.
אין חולק שלוזון נכשל בהפועל. אבל אל תתעלם מכישלון מתמשך של סיני בהפועל, שמ"קבוצת העשור" הוא הפך אותה להפועל חיפה ב'.
אם לא מפטרים את סיני ומביאים את קשטן, היינו היום סוג של מכבי נתניה. לא מעבר. זאת בהנחה שלא היינו יורדים ב-1997.
אבל לוזון זה 2008 וסיני זה בניינטיז, וזה בטבע שלנו להדחיק דברים לא נעימים מהעבר ככל שהזמן חולף. כנראה שהזמן טישטש גם את הזכרון שלך. ואני לא מדבר על האחים ועל המכות ביציע, על סגירת שער 7 ועוד מעללים.
אני מעריך סיני כשחקן ומוכן לסלוח לו כאדם. אבל לדעתי הוא כישלון מהדהד ואילו היה מדובר רק בהפועל - דיינו. אבל הוא חירבן כל דבר שהוא נגע בו מאז שהפך למאמן, בכמה קבוצות ובכמה נבחרות ובמשך 20 שנה.
אגב, מה דעתך על גילי כמאמן הפועל ב-2004/5 (ואני יודע מה יחסך אליו ואני מניח שאתה יודע גם מה אני חושב עליו)?
אני לא מדחיק שום דבר מהניינטיז (תיכף יבוא ליריק ויגיד לך שאסור להדחיק כלום משם...), אני חלק מאלה שקיללו וקיבלו מכות מהאחים של סיני ובעקבות כך הוגלו לשער 5.
לאורך כל התקופה של סיני כמנג'ר/מאמן/כל יכול בהפועל נראינו זוועה אבל צריך להיות הוגנים ולשפוט את השחקנים שהיו לו (יוסי בלאס,שחר כהן ושרון מימר) לעומת השחקנים שהיו ללוזון.
כשמוני הביא לו שחקן בקליבר של רביבו, זה נגמר עם מקום חמישי, גמר גביע ושני משחקים שהיית כפסע מלנצח את הקבוצה שלא הפסידה בכלל באותה עונה. כשהוא הביא את שלום, נתנו חצי עונה מצוינת ב 95/6.
אף אחד לא הצליח להרוס את המועדון בזמן כ"כ קצר כמו לוזון, מכל הבחינות. חברתית, כלכלית ומקצועית.
אף אחד לא מדבר על זה אבל לא רק שהוא שאב את כל התקציב (ואף למעלה מכך) אלא כדי לתקן את כל מה שהוא הרס מוני נאלץ להביא כספים שלא היו לו, להיכנס לחובות עצומים ובשל כך לפנות לידידנו א.טביב כדי שיכנס כשותף במועדון שניה לפני שהכל קורס.
לגבי גילי, אני חושב שהוא פשוט לא היה יכול להצליח בתנאים שהיו לו והוא גם הוסיף על כך בבחירת זרים כושלת במיוחד (פאביו רוזה,מראקש), עונה גרועה של הקפטן דאז ושחקן כמו יוסי שחתר תחתיו.
אל תשכח שגילי הגיע לקבוצה מתה, אחרי עונה שבה היינו כלום ושום דבר ולראיה בקיץ שאחרי (קיץ 05) מוני נכנס כקבוצת הניהול בפועל אחרי שהכשיל את בן זקן, הביא את קשטן והפך את כל הסגל של הפועל. למעט יוסי וזיטו כל הקישור וההתקפה התחלפו (גילי,דגו,ואליד,ברדה,פרץ,איליה) וג'וני חזר לעמדה האמיתית בתור מגן ימני.
לוזון קיבל קבוצה שלקחה גביע, היתה לא פחות טובה מהאלופה באותה עונה ולמרות השחרור של שחקנים מרכזיים (גילי,ברדה, סלים וזיטו) השלד שנשאר היה שלד טוב, רק שהוא החליט שזה לא מספיק, שאילץ את יוסי לפרוש והביא שחקנים שהם הכי לא "הפועל" שיש, מה שחירב את הקבוצה לחלוטין.