פישונט, לאורך העונה שעברה התרשמתי מהנתונים שסיפקת, בגדול לא רציתי להגיב מכיוון שבעונה שעברה עבדתי במחלקת הנוער (לצערי אמנון רז העדיף שלא להעסיק אותי ועד שהחזירו את זלצר כבר סגרתי במקום אחר), אבל לאור המצב אני חייב לציין כמה הבהרות קטנות
בשנה שעברה אמנם המערכת התנהלה כשכונה אחת גדולה באשמת הבעלים (מינוי זלצר למאמן הבוגרים בלי לשאול אותו היא דוגמה קטנה) אך ללא שום קשר כל מי שהיה במערכת (בראשות זלצר, שמוליק בל וציון יעקב)עשה את המקסימום והמחלקה לא רק שלא עשתה בושות אלא מעל ומעבר בהתחשב לתנאים (מגרשים קטסטרופליים, שום קשר לבוגרים והמון (המון!!!) הבטחות שנשארו תלויות באוויר מצד טביב, עצמוני ושות'.
פישונט כתב:
שמות בולטים ששוחררו ממחלקת הנוער בקיץ (תודות לעצמוני):
שמעון אבוחצירה (נערים ב') - הלך בעקבות קרוב המשפחה עם אותו שם, לקריית שמונה. קשר, כבש 7 שערים בעונה שעברה בקבוצה שסייימה מקום 2 בליגה. שיחק במחלקה מגיל 14.
הדר ברד (נערים ב') - חזר להפועל באר שבע לאחר 3 שנים בהפועל. קשר, הבן של מאיר ברד. שחקן הרכב כמעט קבוע בשנה שעברה.
רז יצחק (נערים ג') - עבר
בחינם למכבי ת"א. חלוץ, מלך השערים של קבוצת האליפות של נערים ג' עם 30 שערי ליגה ועוד 6 בגביע המדינה. אחד הכשרונות הכי גדולים במדינה בקבוצת הגיל שלו. כבש את השער הראשון במשחק הנצחון על מכבי 1:2 בעונה שעברה, שהבטיח את האליפות. ילד אדום שגדל בהפועל מגיל 10.
גל אסולין (נערים ג') - שוחרר להפועל ראשל"צ אחת הקבוצות החזקות בליגה. קשר, שחקן הרכב בקבוצת האליפות.
שמעון תורג'מן (נערים ג') - עבר בחינם למכבי ת"א. בלם שפתח כמעט בכל משחקי הקבוצה בשנה שעברה.

בגדול כל השחקנים הנ"ל טובים, חברי נבחרות בתקופות אלו ואחרות אך לא כל שחקן ששיחק במחלקה מגיל מסוים או שהיה כוכב בגיל 11 מגיע לבוגרים ונשאר במועדון לעולמי עד
מהיכרות אישית עם כל מאלו אני יכול לומר לך שחוץ מרז יצחק אף אחד מהשחקנים הנ"ל לא היה שחקן הרכב בשנה שעברה, אמנם מספר גדול יחסית של שחקנים עזבו אך תאמין לי שאבא של שחקן בן 15-16 שבנו שחקן הרכב בהפועל (ללא קשר למצב הנוכחי) לא יעביר את בנו לאף מקום.
ספציפית בשנתון 97 (שנתון מצוין שזכה באליפות מרשימה בעונה שעברה) ישנה תופעה שקיימת בהמון מקומות בארץ. ישנם מספר שחקנים שהוריהם חשבו משום מה שהם יכולים לעשוק מועדון ולעשות קופה על ילד בן 14-15. כבר מספר שנים שטובי השחקנים שם (דרך הוריהם כמובן), כולל אדון רז יצחק ועוד מספר שחקנים שנשארו במועדון מזגזגים ומאיימים לחצות את הכביש באם לא יקבלו הטבות אלו ואחרות , באמצע השנה שעברה במהלך המירוץ לאליפות לפחות כ- 5 שחקני מפתח הכניסו טופס הסגר קטין (מכיוון שבגיל 16 לא ניתן לעבור בחינם) ולמעשה שמרו לעצמם את האופציה לעבור למכבי, רז יצחק ושמעון תורג'מן גם עשו זאת בסוף, אני מתאר לעצמי שעוד נשמע שהם יחזרו/ ירצו לחזור מכיוון שמכבי ידועה בגניבת שחקנים ובייבושם על הספסל.
אין מה לכעוס על המועדון על כך ש"לא נלחם" על שחקן זה או אחר, אין למועדון מה לעשות לשחקן מתחת לגיל 16 שרוצה לעבור מועדון כל שנה, יש חוקים בעניינים הללו, אם אותם שחקנים היו "ילדים אדומים" הם היו נשארים קצת יותר נאמנים כמו אחד שחלקכם מכירים, עדן שרם, שסירב בגיל צעיר מאוד ללבוש חולצה צהובה והצטרף למשפחת הפועל תל אביב
בגדול נכון שאנחנו כרגע לא ארגון גדול במחלקה כמו מכבי או מכבי חיפה אבל אין מה לצעוק שאין נוער ואין מחלקה, כרגע יש אנשים טובים במערכת שיודעים מה הם עושים, טיפהלה סבלנות ויהיו גם פירות, ישנם שנתונים מוכשרים מאוד (שנתון 96 לדוגמא עם מספר לא מבוטל של כשרונות) ואנשים טובים ומקצועיים במערכת