מעריבערב

20.10( הפועל ר"ג - הפועל ת"א \ שירזי שטף את שחקניו
"נגמרו החוכמות. מעכשיו אחזיק אתכם קצר"
< אלמוג שריד, דודי שחם
בין הניצחון על דודלאנז' בליגת
אירופה ובין המשחק הערב )20.10( בר"ג מול הפועל ר"ג, בפתיחת ליגת העל, עסקו בהפועל ת"א בעיקר בעימות בין עומר דמארי וטל בן-חיים. התקרית החלה בלוקסמבורג, כשדמארי שהוכשל ביקש לבעוט את הפנדל, כמו גם בן-חיים. ניצן שירזי הורה לבן-חיים לבעוט, לאכזבת חברו. דמארי השתולל במחצית בחדר ההלבשה, ושירזי הודיע כי הוא לא עולה למחצית השנייה.
דמארי ובן-חיים נחשבים לחברים טובים, אבל גם בקדנציה המשותפת במכבי פ"ת רשמו השניים שני עימותים על רקע דומה. הנושא הטריד את הצוות המקצועי של פ"ת, והמאמן פרדי דוד הבהיר בזמנו לשחקנים: "מעכשיו אני רוצה שזה יהיה ברור, טל בועט פנדלים. אם טל לא במגרש, אורי אוזן בועט."
השניים השלימו בסיום המשחק, האחרון אף התנצל, אבל בהפועל מספרים על יחסים קרירים במהלך החזרה לארץ. באימון אתמול, לקראת ר"ג, וואליד באדיר וסלים טועמה פייסו בין השניים. הנטייה בהפועל היא לא להעמיד את דמארי לדין.
באימון אתמול התייחס שירזי לתקרית בלוקסמבורג מול כל השחקנים: "זאת הפעם האחרונה שאני רואה תקרית מסוג כזה. אנחנו קבוצת כדורגל מקצוענית, לא גן ילדים."
מי יבעט פנדל? נראה
שירזי המשיך וביקר את התנהלות שחקניו: "יש כאלו שמרשים לעצמם יותר מדי," אמר המאמן לשחקנים, "אבל נגמרו החוכמות. מעכשיו אחזיק אתכם קצר."
בנוסף הודיע שירזי כי מעתה, בכל פעם שתיפסק להפועל בעיטת פנדל, הוא יחליט באופן נקודתי מי יבעט. המאמן אמר לשחקנים: "יש לנו הרבה מאוד שחקנים שיכולים לבעוט פנדל. מעכשיו כשיישרק פנדל אתם תסתכלו אליי לספסל, ואני אצביע על הבועט לפי השיקולים שלי."
חמישה שינויים צפויים מול ר"ג ביחס להרכב שפתח נגד דודלאנז.' ארתור אטצ'אנוב, אלירן דנין, ויקטור מרעי, חנן ממן וברונו קוטיניו מועמדים לפתוח. נוסא איגייבור הוצג אתמול בבטיס.
בהפועל ר"ג ייעדרו תמיר בן-עמי, יוגב בן-סימון ועוז יפרח המורחקים מהעונה שעברה, זכר לתגרה ההמונית עם בני לוד. הקשר סבסטיאן סבארד שוחרר אתמול מהקבוצה. •