יובל כתב:
kobster כתב:
יש כרגע תקציב מוגדר לרכש.
את התקציב הזה אפשר לקחת ולפזר על שני שחקנים בינוניים או על שחקן אחד תותח.
אין לנו בלם. יש לנו המון קשרים, אפשר להתווכח על האיכות שלהם לפה ולשם אבל יש איוש לעמדות האלו.
הבלמים שלנו כרגע עד סוף העונה הם ואליד (קיסר אבל בן 38 וחצי) , חיימוביץ' (חלוד מאוד) ומור שושן (איטי מאוד).
אם נביא עוד שחקן בינוני, ושבוע לפני סוף ההעברות קשה למצוא מישהו איכותי אפילו ב 300-400 אלף דולר, זה לא יפתור כלום. חייבים בלם תותח שיהיה הבלם המוביל ובשביל זה נצטרך להשקיע כנראה את כל מה שיש לנו.
אם אחרי הבלם נוכל גם להביא קשר ולחנוק עוד יותר את הסגל אז שיהיה. בכל מקרה הפוקוס צריך להיות אך ורק על הבלם.
כולם מסכימים שטוטו ובלם זה חובה, ואין על זה דיון.
אם היו משאירים את נוסא ומוכרים את ידין במקום, הייתי מסתפק בזה. המכירה של נוסא גם מורידה קשר אחורי מהרשימה, שמצטמצמת כרגע לדג'מבה בלבד, וגם עוד פחות שחקן בקישור שיכול לעבור שחקן, לתת פס לגול (כמו שנתן לברונו היום). צריך את ידין שייתן מענה לבעיה הראשונה שנוצרה, ושחקן יצירתי כמו גילי שייתן מענה לבעיה השנייה. "איוש" זה אולי יפה על הנייר, זה לא מה שיביא אליפות.
למה החלטת ששני שחקנים חייבים להיות בינוניים? אני לא רואה סיבה שעם הכסף של הליגה האירופית + הכסף מהמכירה של נוסא ושחרור של החוזה שלו, לא נוכל להביא בלם ברמה גבוהה יחד עם קשר.
כי אדון בעלים (זה שבסופו של דבר אחראי על הכסף) הקציב חצי מיליון דולר עבור הרכש לאחר מכירתו של נוסא.
לא נכנסתי ולא אכנס לעניין חישובי התקציב (במיוחד איתך

) , אני הולך לפי ההצהרות של מי שמחליט.
לאף אחד פה לא ברור איך התכוונו להביא את גילי מלכתחילה (משקיע חיצוני, נגיד) אבל יש תמחור לרכש הבא.
אם אחרי שיביאו בלם ישאר כסף - אהלן וסהלן. כרגע, בלם. ומהר.
אני מלכתחילה חשבתי שזה לא כל כך נורא למכור את נוסא, יש לנו מספיק שחקנים על העמדה שבה הוא היה אמור לשחק (ושוב, אפשר להתווכח על האיכות) והרכש שלנו אמור להיות בלם בלבד אבל רק בתנאי שמצליחים להשאיר את טוטו ואביחי.
במערך בו הפועל הולכים לשחק יש שני קשרים אחוריים, אחד שישאר יותר מאחור קרוב להגנה ואחד שיוכל גם לברוח לצדדים (ואז אחד הקשרים נכנס לעומק) וגם להיצמד לברונו ולייצר לחץ בחצי המגרש של היריב.
אין ספק שלפיזיות ולניידות של נוסא יש יתרון בתפקיד זה אבל זה לא יהיה הפסד כזה גדול אם נשים שם את ממן או גורדנה או אפילו שדג'מבה יהיה היותר קדמי ואביחי האחורי. פתרונות ווריאציות יש גם בסגל הנוכחי. בלם אין לך.