עפר דגמי לעולם כתב:
alchemist כתב:
גיא ברזל כתב:
אני חושב שאנשים לא מבינים פה את האמפקט שהיה להצלחה שלנו בשנים האחרונות. ילדים רבים, בעיקר להורים שלא ממש בעניין, בוחרים קבוצה לאהוד לפי מי שמצליח כעת. לכן שנים היו למכבי אהדה רבה ואחר-כל לחיפה. אנו נהנים כעת מההצלחה של העשור הקודם.
ילדים של חברי שאינם אוהדי כדורגל, אוהדים היום הפועל בגלל ההלחה. לכן ה-24% אהדה והמקום השני לא מופרח כלל. עוד כמה שנים טובות וחלשות של חיפה, מכבי ובית"ר ובקלות נהיה מס' 1.
לא יודע אם אנחנו מקום ראשון, אבל אני מסכים שלתקופה יש השפעה מכרעת על כמות אוהדים עתידית.
עד היום אוהדים ותיקים טוענים בפני שבשנות ה-80 להפועל היה יותר אוהדים ממכבי. בעבר, בעיקר בתקופה שמפלגת העבודה שלטה בישראל, הפועל הייתה הקבוצה הגדולה ללא עוררין.
בתקופה שמפלגת העבודה שלטה בישראל, השליטה של מכבי ת"א ביציעים היתה מכרעת. מאז שהיא לא, חל כרסום מעמיק. מאז 1977 שלט הליכוד 27 שנים מתוך 35. מכבי ת"א זכתה מאז בשש אליפויות בלבד, פחות מסך השנים שפרס, רבין וברק היו ראשי ממשלה...
אני משחק כדורגל שכונתי במגרש ליד רוטשילד (ישיבה תיכונית בר אילן)
ולפני כמה זמן שאלתי שם חבורה גדולה של ילדים בכיתה ה' ששיחקו לפנינו את מי הם אוהדים.
זה היה משוגע. כולם כולל כולם אמרו שהם אוהדי הפועל (חוץ מילד אחד מסכן שהזכיר לי אותי בילדותי רק שהוא בצהוב).
נכון שזה מרכז תל אביב., אבל החברה שאני משחק איתם גם הם ממרכז תל אביב ויש שם רוב לאוהדי מכבי
כך שכנראה יש שינוי אדיר.
ואין שום פסול בכך שהקהל שלנו גדל. תורת המעגלים של המשתמש קובסטר נכונה
אבל מתוך כל אותם אלפי ילדים טרמפיסטים יהיו מצטרפים לכל אחד מהמעגלים
כולל מעגל הפנאטים והמסורים.
כל עוד מצליחים לשמור על רוח הפועל (דיון נפרד) למרות המצטרפים החדשים- זה מעולה.