נועם שחם כתב:
bloodbrother כתב:
נועם שחם כתב:
bloodbrother כתב:
אדום אופטימי כתב:
[uote="נועם שחם"] כמו שאמרו פה אחרים - זה שויני הלך למכבי, עלוב ומגוחך בשביל שחקן שעזב את הפועל "בשביל לשחק באירופה", אבל ניחא. זו פרנסה (מאד נדיבה, ממה ששמעתי).
לגבי כל הברברת שכרוכה בזה, ויני בסך הכל מנציח שוב את הסטיגמה על הצביעות וחוסר האינטיליגנציה של שחקני כדורגל. תכל'ס, לא מפתיע בכלל.[/quoe]
צביעות בהחלט כן, לא ברמות אחרות מאשר במקצועות אחרים.
כל בעל מקצוע שרוצה להצליח בד"כ רוצה שלקוחותיו יהיו שבעי רצון.
חוסר אינטיליגנציה ? מה עשה ויני שקשור לחוסר אינטיליגנציה.
אם יש כאלה שאינם חכמים ואולי אינם בעלי אינטיליגנציה הם האוהדים במיוד הפנאטים שביניהם שבכל פעם בונים מחדש מערכת ציפיות משחקנים כאלה ואחרים, ושוכחים כי שחקן כדורגל מקצוען (כמובן רובם) עושים מה שטוב להם ושכל אמירותיהם הם רק בכדי לקבל אהדה.
בדיוק כמו אנשי מכירות, עו"ד רואי חשבון, ועוד הרבה מקצוענים אחרים.
מתפלא שמישהו עדיין לא הציע שכל שחקן שחותם על חוזה בהפועל יתחייב שלא יוכל לשחק באף קבוצה בישראל גם כשייסיים את חוזהו ללא אישור בכתב מהפועל.
ואוסיף

על הדיבור שאם ויני לא הצליח בחו"ל ונאלץ לחזור לישראל, זה "עלוב ומגוחך". התנשאות מגעילה על כל מי שאי פעם עשה מעשה של נסיון התקדמות בקריירה (בכל תחום) ולא הצליח בו.
ואגב, גם ג'ון פנטסיל, משה סיני, ג'מבה ג'מבה, אדל וכו', הם כנראה עלובים ומגוחכים?
אניימה שוער נהדר, אבל קבלת ההחלטות שלו (מבחינת הקריירה) רעה.
זו הייתה טעות מצידו ללכת לליל, וזה היה ברור מהרגע הראשון. זו הייתה החלטה רעה, אבל אני לא מרחם עליו משום שלא נתן כבוד למקום שנתן לו במה חשובה. אניימה בכל העונה שקדמה למעבר ציין בכל הזדמנות שהפועל ת"א קטנה עליו ושהוא רוצה להתקדם למועדון גדול יותר. לא הייתה פה טיפת צניעות וטיפת כבוד למועדון ולקהל. אז כן, עם כל ההצהרות שלו והבריחה שלו מכאן, זה בעיני שפל די גדול שהוא חזר למכבי ת"א. אין פה שום "התנשאות מגעילה", אבל אני כבר רגיל לזה שאתה תמיד מחפש לרדת למקום אישי ולהתגרות כדי להרגיש גבר. אז שיהיה לך לבריאות.
אני לא מבקר אותו על כך שלא הצליח מקצועית, זה קרה לגדולים ממנו. אני כועס על חוסר הצניעות שלו וחוסר הכבוד כלפינו, וגם החזרה למכבי ת"א היא סוג של יריקה בפרצוף של הקהל של הפועל ת"א, אבל אני לא יכול לומר שזה מפתיע אותי.
שום דבר ממה שענית לא פוטר את פנטסיל, משה סיני, ג'מבה ג'מבה, אדל, וורמוט ועוד רבים וטובים, מהתואר "עלוב ומגוחך" על כך שחזרו או עברו מאירופה לליגה העלובה בישראל. גם אם זה להפועל ת"א ולא למכבי ת"א.
לגבי מה שאניימה ציין בכל הזדמנות, אני מניח שעיתונאים שאלו אותו אז הוא ענה, וזכותו של כל אדם לשאוף להתקדם בקריירה. מעדיף את זה על פני צניעות מזוייפת.
ואיפה ירדתי למקום אישי? אמרתי שתמיד אתה מתנשא? לא. אני גם לא חושב ככה. אז מה אישי? היחס הזה של לכנות את זה "עלוב ומגוחך" הוא, מה לעשות, מתנשא. אסור לי לציין את זה?
כמו שהסברתי קודם - להכשל מקצועית בחו"ל זה לא עלוב ומגוחך. מה שעלוב זה העובדה שהוא התייחס בזלזול למקום שנתן לו את הבמה והתייחס אליו כאל תחנת מעבר, רק כדי לחזור אחרי שנה לאותו מקום. אני כבר לא מדבר על זה שאניימה זנח מהר מאד את החלום שלו, ומהר מידי לטעמי. לדעתי לא הייתה שום סיבה לחזור לארץ ולא לנסות לחפש קבוצה אחרת באירופה. זה נראה די תבוסתני בעיני. זו בדיוק הסיבה שחשבתי שגילי ורמוט צריך לנסות לפחות עוד חצי עונה באירופה לפני שיחליט לחזור לארץ.
לגבי הדוגמאות שלך, אני בכלל לא מבין איך הן רלוונטיות. אניימה רק יכול לחלום על מה שפנטסיל עשה מאז שעזב את הפועל, לדג'מבה הייתה קריירה מאד יפה, גם אדל סה"כ עשה דברים יפים. לגבי סיני, הנסיבות היו שונות לגמרי וקשורות בעיקר בזה שזו הייתה הפעם הראשונה שהבנאדם יצא מגבולות ישראל לפרק זמן כזה ולא הצליח להסתגל. אלו היו זמנים אחרים. לאניימה לא יכול לעמוד התירוץ של געגועים ומרחק מהבית.
טוב, הבנתי, אניימה הוא הכשלון החרוץ ביותר מבין כל השחקנים שהגיעו לישראל אי פעם מאירופה. אם אביא עוד דוגמאות, אפילו של עשרות שחקנים שהגיעו מאירופה להפועל, תמצא שמשהו בנעליים שלהם נותן להם סיבות מקלות שאין לוינסנט אניימה. הטיעונים שהבאת הם לכל היותר ספינים. בעיקר לגבי סיני. כאילו רק געגועים ו"מרחק מהבית" הם סיבות "מקלות" לקשיי הסתגלות, אבל אין סיבות אחרות. וכאילו שזה שפנטסיל הצליח באירופה יותר מוינסנט משנה במשהו את זה שהוא חוזר לישראל, ולא באיזה גיל 35 לסיים קריירה, אלא בגיל שהוא צריך להיות בשיאו, כלומר זה לא "עלוב ומגוחך"? (תשובה - לא, בדיוק כמו אניימה. זה בסה"כ חוסר הצלחה יחסי).
אניימה מעולם לא זלזל בהפועל. לא צריך לזלזל בשביל לדעת שאירופה עדיפה לכל כדורגלן מבחינת התפתחות קריירה.
יכול להיות שאניימה עשה טעות שחזר מהר, אז כן, זאת מקסימום טעות, זה לא עלוב ומגוחך. אתה לא יודע מה היית עושה במקומו. אני מניח שזאת לא החלטה פשוטה. בטח לחזור למכבי, או להפועל, זה לא עלוב ומגוחך, בטח בימינו שקבוצות ישראליות הן עם תקציבי ענק, משחקות באירופה בהצלחה יחסית, וכו'. סיני חזר לליגה מעפנה הרבה יותר.