תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עוד צעד במלחמה נגד העישון
הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 21:42 
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:
אתה מכיר מחקר שקבע שזה טוב לבריאות?

אז עכשיו כל מה שלא נוכל להוכיח שהוא טוב לבריאות נהפוך ללא חוקי?
בחייך, זה לא רציני.
גיא האדום כתב:

בכל מקרה, אתה יודע שאין ממש הגדרה של מה היא "סכנה אמיתית" (ואני גם בספק אם נעשה מחקר ספציפי על מגרשי כדורגל הממוקמים ביפו), אבל פחות או יותר כל רופא יגיד לך שבכל כמות וגם בשטח פתוח זה מזיק לבריאות. לאנשים בריאים הנזק הוא קטן ולאנשים פחות בריאים (והכוונה לא לאנשים שחלילה על ערש דווי או הלוקים בליקוי נדיר אלא למשל לכל אסמתי) הנזק יותר משמעותי. בין אם הנזק הוא קטן או גדול (ואיך אתה מגדיר בכלל נזק קטן או גדול?), בעיני רבים אין לו שום הצדקה. עישון היא פעולה לא הכרחית ולא מועילה ולכן היא לא יכולה להצדיק אפילו פגיעה שהיא פחות מנוראית בבריאות.
יש ערמות של הגדות, הן מטקוסיקולוגיה והן מאפידמיולוגיה.
רבאק, יש כמות של ציאניד שמותרת במזון, אבל איכשהו ניקוטין הוא החומר היחיד בעולם שאפילו אטום אחד ממנו הוא בלתי מתקבל על הדעת.

גיא האדום כתב:

מעבר לזה, במידה מסויימת אני יכול להסכים עם חלק מהטיעון שלך (למרות שלא באופן מלא) אבל קשה לי לראות איך זה ישנה מהותית את המסקנות.
סוגיית הריח היא בטח חלק מהעניין. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שמפיצה עשן כמו סיגריה רגילה, שמסריחה כמו סיגריה רגילה, יוצרת את אותה תחושה לא נעימה בגרון אצל לא מעשנים, אבל שלא מעלה את הסיכון לסרטן ושרעליה יוצאים מהגוף תוך יום, עדיין הייתה סיבה טובה מאוד למחוקק להגביל מאוד את השימוש הציבורי בה. לגיטימי למחוקק להגביל מזיקים ומטרדים גם אם הם לא גורמים לסרטן.
לגבי סוגיית הבריאות והחוקיות אני לא מסכים ואני חושב שרוב המתנגדים לסיגריות לא מגיעים משם. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שלא מפיצה עשן או ריח אבל גורמת נזקים בריאותיים דומים למעשן אני מוכן להעריך שההגבלות המשפטיות עליה יהיו קטנות ודי זניחות ובצדק.
אני אישית לא חושב שריח זו סיבה מספיק טובה למחוקק להדרש לנקודה הזו, והיא גם יוצרת תקדים די בעייתי.
והבעיה היא שמתנהל פה דיון לא בידיים נקיות.
וזה רלוונטי לדיון, כי אם הם הטענה היתה של הריח בלבד, אני מנחש שהם לא היו מקבלים תמיכה כזו בציבור או בכנסת.

יש הגדרות בטקוסיקולוגיה או מאפידמיולוגיה באשר למושג "סכנה אמיתית"? מה ההגדרות האלו?
ההשוואה של ציאניד במוצרי מזון פשוט אינה רלוונטית. ראשית, כמו שאמרתי לך, זה לא מפריע לי במיוחד שאנשים מזיקים לבריאותם. אם אנשים רוצים לאכול ציאניד, שיהיה להם לבריאות. השאלה היא האם יש מוצרים שפולטים ציאניד שאני, כמישהו שנמצא ליד זולל הציאניד, מחוייב לצרוך. יש כאלו? שנית, האם יש מוצרי מזון שהיצרנים מוסיפים להם ציאניד, ולו בכמויות קטנות, בכוונה? אם שני התנאים האלו היו קיימים - אם היו מוצרים שאין בהם תועלת מיוחדת שהיו פולטים לאוויר ציאניד, ולו בכמויות קטנות, שאחרים היו קולטים, אכן היה ראוי להגביל את השימוש בהם בשטחים ציבוריים.

ולבסוף, באשר לריח, תן לי להרגיע את דעתך. אין כאן תקדים. יש מאות או לא אלפים של חוקים, דיונים משפטיים, תקדימים, תביעות, החלטות מנהליות, אני מעריך שבכל מדינה בעולם, שעוסקות במפגעי ריח. לפי רוב המפגעים האלו הם לא אישיים כמו סיגריה אבל המדינה מבצעת רגולציה של מפגעי ריח כעניין שבשגרה. הדברים בדר"כ נעשים תחת המטרייה של דיני הנזיקין (ולפעמים דיני איכות הסביבה) אבל במקרה של הסיגריות זה פשוט לא אפקטיבי שכל ניזוק יתבע כל מזיק (גם אם הנזק היה לא יותר מ"ריח") ולכן המדינה מבצעת רגולציה של האינטראקציה הזאת (וגם זה אינו תקדים).
ברור שאם המפגע של הסיגריה היה ריח בלי פגיעה בריאותית הרגולציה הייתה חלשה יותר. אז מה? בפועל יש את שניהם וכל אחד כלעצמו מצדיק רמה מסויימת של רגולציה, ושניהם ביחד מצדיקים רמה גבוהה יותר.
אני אגב בכלל לא מבין את הטיעון שלך. מצד אחד אתה אומר "זה מגיע משני מקומות, אנשים שלא אוהבים את הריח..." ומצד שני אתה אומר "אם הם הטענה היתה של הריח בלבד, אני מנחש שהם לא היו מקבלים תמיכה כזו בציבור או בכנסת". אתה מצייר כאן תמונה של גוף של אנשים ששונאים את הריח של הסיגריות ובאיזה יכולת היפנוטית מדהימה הם הצליחו לשכנע את הציבור ואת הכנסת, שבעקרון אין להם ממש בעייה עם הריח של הסיגריות (האמנם?), שמטעמים בריאותיים (שלא באמת מעניינים את אותו גוף) צריך להעביר חוקים בנושא. הזאת הטענה? לדעתי כולם יודעים, או צריכים לדעת, שהאיסור על עישון במקומות ציבוריים מגיע משני המקומות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
גיא, יש סיכוי טוב שאתה אוכל ציאניד כל יום בלי לדעת (אין לי מושג במה יש את זה, אבל משום מה אני משוכנע שזה לא מופיע ברשימת המרכיבים של אותו מוצר).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
חשוב שהמעשנים לא ירגישו שרודפים אותם. הכי גרוע זה להטיל עליהם סנקציות בלי להתיחס לדעתם ולהרגשה שלהם

אבל ואלה, על בחור ששם עלי זין ומעשן לי בפרצוף, לא מגיע לו שום דבר.
ולא מענין אותי שיש לי ציאניד באוכל. אפשר להלחם בעישון ובמקביל בשאר הרעלים. לא ענייני מה עושים קודם.
אין שום סיבה בעולם שעישון יהייה מותר בכ-ל מקום ציבורי.
הדוגמא של פרנק אולי בוטה, אבל קולעת. להקיא לי את הקולה לפה. זה בדיוק זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 22:53 
סמל אישי של המשתמש
ה"מלחמה" נגד המעשנים יצאה מפרופורציות. אמנם אני שמח לראות שהלובי של חברות הטבק ירד בצורה משמעותית, אבל לפעמים גם למלחמה "קדושה" צריכה להיות גבולות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
בבית לאף אחד אין בעיה שתעשן חופשי כמה שבא לך

אל תדבר בשמי.
תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 23:54 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:
אם כאמור הבעיה העיקרית עם העישון היא לא הנזק למעשנים אלא הנזק לאחרים (ואני חושב שזאת אכן הבעייה העיקרית) אז זה לא הגון ולא יעיל לרכז את כל המאמצים בצעדים שפוגעים גם באלו שמעשנים בפרטיות ביתם.

זו לא הבעיה האמיתית שמניעה את כל התנועה הזו.
תמצא לי מחקר אחד שמראה שיש איזשהו סכנה אמיתית מעישון פאסיבי בפארקים או מגרשי כדורגל.

למה צריך מחקר? כל מה שצריך זה קומון סנס.

1. אם עישון מהווה סכנה למעשן, הוא מהווה גם סכנה למעשן הפאסיבי.
2. אם עישון פאסיבי מהווה סכנה במקום עבודה סגור, הוא מהווה סכנה גם במקום ציבורי פתוח.

זה הרי בדיוק אותו עשן, שנכנס לריאות די דומות. וגם אם תלך על טיעון ה"כמות" (שהוא בעיני שגוי), אז הכמות משתנה ע"י כל-כך הרבה גורמים, ש"בפנים" או "בחוץ" זה ממש לא מספיק בשביל לתאר את הכמות.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:

בכל מקרה, אתה יודע שאין ממש הגדרה של מה היא "סכנה אמיתית" (ואני גם בספק אם נעשה מחקר ספציפי על מגרשי כדורגל הממוקמים ביפו), אבל פחות או יותר כל רופא יגיד לך שבכל כמות וגם בשטח פתוח זה מזיק לבריאות. לאנשים בריאים הנזק הוא קטן ולאנשים פחות בריאים (והכוונה לא לאנשים שחלילה על ערש דווי או הלוקים בליקוי נדיר אלא למשל לכל אסמתי) הנזק יותר משמעותי. בין אם הנזק הוא קטן או גדול (ואיך אתה מגדיר בכלל נזק קטן או גדול?), בעיני רבים אין לו שום הצדקה. עישון היא פעולה לא הכרחית ולא מועילה ולכן היא לא יכולה להצדיק אפילו פגיעה שהיא פחות מנוראית בבריאות.

בטח שיש.
לרוב מדברים על זה במונחים של סיכויים למוות או קיצור של תוחלת החיים.
ולכל חומר מסוכן בעולם יש כמות שהיא מותרת עפ"י חוק באוויר.
לרוב מבטאים את זה ב PPM.
אבל איכשהו לעשן סיגריות אין.
למה?
גיא האדום כתב:

אני אגב בכלל לא מבין את הטיעון שלך. מצד אחד אתה אומר "זה מגיע משני מקומות, אנשים שלא אוהבים את הריח..." ומצד שני אתה אומר "אם הם הטענה היתה של הריח בלבד, אני מנחש שהם לא היו מקבלים תמיכה כזו בציבור או בכנסת". אתה מצייר כאן תמונה של גוף של אנשים ששונאים את הריח של הסיגריות ובאיזה יכולת היפנוטית מדהימה הם הצליחו לשכנע את הציבור ואת הכנסת, שבעקרון אין להם ממש בעייה עם הריח של הסיגריות (האמנם?), שמטעמים בריאותיים (שלא באמת מעניינים את אותו גוף) צריך להעביר חוקים בנושא. הזאת הטענה? לדעתי כולם יודעים, או צריכים לדעת, שהאיסור על עישון במקומות ציבוריים מגיע משני המקומות האלו.

אתה באמת לא מבין?
יש אנשים שמאד מאד מפריע להם הריח ובשביל לשכנע ציבור רחב הם משתמשים בטיעוני בריאות.
אם מה שמפריע לך זה הריח, תדבר על הריח ואל תזיין את השכל על דאגות בריאות.
יכול להיות שאתה צודק וזו תהיה סיבה מספיק טובה בשביל לקבל תמיכה ציבורית בזה, אני בספק, אבל לפחות נוכל לנהל דיון ענייני על זה.
תראה כמה זמן אני מבזבז פה באשכול לנסות לשכנע אותך אל משהו שלא הולך לגרום לך לשנות את דעתך.
הרי אם מחר יובא מחקר שמראה שאין סכנה מעישון בפארקים, אתה עדיין תהיה בעד מניעה שלה, לא?
זו נראת לך דרך בריאה לנהל דיון ציבורי על הנושא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 01:18 
teknoboy כתב:
פרנק, אם אתה חושב שמלחמה במעשנים תנצח את תופעת העישון אז יש לך טעות מרה.
אם אתה רוצה למגר את התופעה אתה צריך להילחם בה עצמה (למשל להטיל מס היסטרי עוד יותר על מוצרי טבק, מס מיוחד על רווחי חברות טבק וכדומה), ולא בצרכנים, שהם החוליה הכי חלשה ומסכנה בשרשרת העישון (והם גם אלה שמקבלים בסוף סרטן).

כן, תטיל מס היסטרי על מוצרי הטבק וככה המעשנים לא יקנו יותר סיגריות. העישון לא ייפסק אם המחירים יעלו, הוא רק יחמיר את מצבו הכלכלי של המעשן, ואל תגיד לי "אז שלא יקנה" כי זה לא ככה, תהליך גמילה אצל רוב המעשנים הוא קשה מאוד עד בלתי אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 01:23 
סמל אישי של המשתמש
mor mc כתב:
teknoboy כתב:
אם אתה רוצה למגר את התופעה אתה צריך להילחם בה עצמה (למשל להטיל מס היסטרי עוד יותר על מוצרי טבק, מס מיוחד על רווחי חברות טבק וכדומה), ולא בצרכנים, שהם החוליה הכי חלשה ומסכנה בשרשרת העישון (והם גם אלה שמקבלים בסוף סרטן).

כן, תטיל מס היסטרי על מוצרי הטבק וככה המעשנים לא יקנו יותר סיגריות. העישון לא ייפסק אם המחירים יעלו, הוא רק יחמיר את מצבו הכלכלי של המעשן, ואל תגיד לי "אז שלא יקנה" כי זה לא ככה, תהליך גמילה אצל רוב המעשנים הוא קשה מאוד עד בלתי אפשרי.

בעיה שלהם, לא שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 01:24 
רואה שחורות כתב:
mor mc כתב:
teknoboy כתב:

בעיה שלהם, לא שלי.

שלא יהיה לך ספק, אני נגד עישון במקומות ציבוריים. התייחסתי אך ורק לטענה של טכנובוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 01:25 
סמל אישי של המשתמש
רואה שחורות כתב:
בעיה שלהם, לא שלי.
העיקר שבאים בטענות למעשנים שהם לא מתחשבים באנשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 01:38 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
רואה שחורות כתב:
בעיה שלהם, לא שלי.
העיקר שבאים בטענות למעשנים שהם לא מתחשבים באנשים אחרים.

חמוד, כל החברים שלי מעשנים, מן הסתם לא מעט בחברתי, ומעולם לא הערתי לאיש בבקשה שילך\יעבור צד, תמיד אני הייתי זה שהקריב מעצמו (מבחינת בריאות או נוחות) ועשיתי זאת.
ובנוגע למשפט הנ"ל שלי, מה לעשות? החלטתם מיוזמתכם לפגוע בעצמכם? חבל לי מאוד, והלוואי וזה לא היה המצב (ולכן אני בעד העלאת מיסים ודברים נוספים שאני מקווה שיעזרו), אבל יותר מזה אני לא באמת יכול לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 03:31 
סמל אישי של המשתמש
mor mc כתב:
teknoboy כתב:

אך ורק אם תעלה את המחירים כל פעם בקטנה (כמו שעושים עכשיו).
אם לעומת זאת תעלה בבום את המחירים ב-500%, כשהכסף מזה יוקדש למימון גמילה למעוניינים בכך - זה יוכל בקלות להפחית את כמות המעשנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 03:44 
סמל אישי של המשתמש
אדום עולה בבלומפילד, פעם אנשים היו מעשנים אופיום ומתפקדים, יותר מזה- עד היום אנשים משתמשים באופיואידים שונים ומצליח לתפקד ולעבוד, אומנם לא בטווח המיידי כמו ניקוטין, אבל הטיעון לא כזה קלוש כמו שאתה חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 06:34 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
אדום עולה בבלומפילד, פעם אנשים היו מעשנים אופיום ומתפקדים, יותר מזה- עד היום אנשים משתמשים באופיואידים שונים ומצליח לתפקד ולעבוד, אומנם לא בטווח המיידי כמו ניקוטין, אבל הטיעון לא כזה קלוש כמו שאתה חושב.

אין ספק שאפשר להתמכר לאופיאטים ולהשתמש בהם בצורה קבועה ועדיין להמשיך לתפקד (כמובן שאנחנו לא מדברים על הירואין ששמונים אחוז ממנו זה רעל עכברים אלא על חומר איכותי ונקי).
הבעיה היא שההירואין הנקי שדרוש לצורך זה אינו בנמצא.
במזרח (אפגניסטאן בעיקר) לא חסרים אלפי אנשים שמעשנים כל היום אופיום ועדיין מתפקדים בלי בעיה יוצאת דופן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
כמו בכמעט כל דבר שעושים בחדירה לפרטיות ההגיונית של האדם, עושים הרבה יותר נזק למעשנים מהעישון עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 21:22 
teknoboy כתב:
Jugband כתב:

אין ספק שאפשר להתמכר לאופיאטים ולהשתמש בהם בצורה קבועה ועדיין להמשיך לתפקד (כמובן שאנחנו לא מדברים על הירואין ששמונים אחוז ממנו זה רעל עכברים אלא על חומר איכותי ונקי).
במזרח (אפגניסטאן בעיקר) לא חסרים אלפי אנשים שמעשנים כל היום אופיום ועדיין מתפקדים בלי בעיה יוצאת דופן.

ספר את האגדה הזאת לסינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 21:58 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
teknoboy כתב:
Jugband כתב:

ספר את האגדה הזאת לסינים

כמו עם אלכוהול, ואולי אפילו יותר בקלות, גם עם אופיום אפשר לגלוש לחוסר תפקוד - וזה אפילו נעים וקל. זה נכון ואין לי ויכוח עם זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: