אולג כתב:
הטענה שהפועל במחסור חמור של כסף לגמרי לא מסתדרת עם השחרור (בחינם) של קנדה. בנוסף, אחת ההחלטות הראשונות הייתה שטוטו וידין לא ממשיכים ולא יוצאים למחנה אימונים, החלטה שמתעלמת, במידת מה, מההיגיון הכלכלי. אני מאד מתקשה להאמין שההנהלה שמתמודדת עם מחסור חמור של כסף, סתם כך, בשוגג, הורידה את ערכם הפוטנציאלי של טוטו וידין.
הסיבה להתנהלות המוזרה, לכאורה, מול קנדה, טוטו וידין נובעת, לדעתי, מכך ששירזי החליט לשים את "המרקם החברתי" והמשמעת בעדיפות גבוהה יחסית. אפילו במחיר של מספר מהלכים לא כל כך משתלמים כלכלית. זה לא מפליא, שכן רב"ש שם על זה דגש מאד גדול בק"ש. ורב"ש עכשיו גורו בשביל מאמנים לא יצירתיים וחלשים דוגמת שירזי. אם ההנהלה מגבה אותו במהלך הזה, אז כנראה שלהפסיד קצת כסף על קנדה, טוטו וידין בעיסקאות לא הכי מוצלחות, לא מלחיץ אותם במיוחד.
זאת הסיבה שהפעולה הראשונה הייתה לסגור עם אבוטבול, טועמה ובאדיר, שכן אלה מחזקים את ה"מרקם". והפעולה השנייה הייתה להצהיר ששלושת ה"בעייתיים" לא ממשיכים, ואף הדגישו שחשוב שלא יהיו במחנה. ככל הנראה, כדי לא להרוס את "המרקם" החדש. ושוב, כשחזרו ארצה, כולם, פה אחד, רק דיברו על ה"קטע החברתי".
אני לא בטוח שה"התנערות בכל מחיר" הזאת מקנדה, טוטו וידין כל כך שגויה או טיפשית (עם האהבה העצומה שיש לי לידין וגם לקנדה). מאמנים חזקים וכריזמטיים משירזי התקשו לנטרל את הבעיות שיש להם בראש או מחוץ למגרש. לא חושב שידין באמת חזר לשחק יציב מאז שגוטמן עזב, למשל.
כסף - המצב עדין מעורפל אבל השארת אדל ללא נסיון רציני לתכנית אחרת נותן מקום לאופטימיות מה בנושא הכספי.
שחרור טוטו, ידין וקנדה ללא אפילו מראית עין של נסיון להשאירם כולל לדבר על השכר - לכאורה כי שירזי נקבה שלא הסתדרה איתם. זה כנראה אחד מסודות בניית קריירה המסתיימת בעזיבה צורמת ב-3 הקבוצות הראשונות בהן אימן (אחרי הצלחה מסוימת בתחילה).