האדום הצורר כתב:
יובל,
זה נוח אולי לא להתייחס לכסף, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהפועל תעלה לליגה האירופית, ואם תשאיר סגל שעוקף את התקציב הנוכחי ולא תעלה לבתים של הליגה האירופית נתקעת עד ינואר עם משכורות שאתה לא יכול לשלם ושחקנים שאתה לא יכול לשחרר ולקבל על זה תמורה כספית.
מה לעשות? היו עשרות מליונים בקופה של הפועל, עכשיו כבר אין. אפשר להתמודד עם זה במקום לתקוף את ההנהלה הנוכחית על ימין ועל שמאל. התחושות פה מחלחלות בסופו של דבר גם לשחקנים ולהנהלה, ולטעמי עדיף כרגע לאפשר למערכת לעבוד בשקט ולתת לדברים הזדמנות לקרות טוב. אליפות עם התקציב של הפועל היא פשוט לא אופציה סבירה.
אם לא מעפילים אפשר למכור שחקנים בסוף אוגוסט. במחירים המגוחכים שמדביקים לשחקנים שלנו אפשר למצוא קונים גם בשעה. הגישה צריכה להיות שאנחנו בונים קבוצה לבתים וגם משקיעים כסף בהתאם, לא קבוצה שמראש לא בנויה לשלב הבתים. אם הגישה אצל מי שמנהל את הפועל היא הפוכה אז זה חמור מאוד.
אני לא מקבל את זה שאין כסף. חובות אין. אין שום סיבה שהכנסות ממנויים וכרטיסים, כספים מההתאחדות וספונסרים לא יתנו לנו ביחד הכנסות גבוהות כמו בכל שנה (זה אמור לתת לנו משהו כמו 23 מיליון). יש לנו שחקנים שאפשר להרוויח עליהם הרבה כסף - איגייבור שהוציאו עליו 1.2 מיליון והיה אפשר להוציא יותר, אדל שרק ניכוי המשכורת שלו זה כמה מיליונים (יאמרו שלסמוך על קליימן זה חסר אחריות, אבל לסמוך על אנטבי למשל במקום זאת זה חסר סיכוי), טוטו. אבל ההחלטה לשחרר ארבעה שחקני הרכב, ובמיוחד המהלך הכל כך מטומטם של לא להוציא אותם למחנה אימון דפק אותנו בצורה קשה מאוד. ההתנהלות של הפועל גרועה הרבה מעבר לענייני תקציב. לשחרר את קנדה ולבנות על חוטבא כמגן פותח זו שערורייה. לשקול להביא שחקנים בינוניים כמו משה אבוטבול או לשפוך את כל הכסף (שלטענתך אין ממנו הרבה) על שחקן שגמר את הקריירה כמו יצחקי זה מאוד מטריד (ואם השמועות לגבי יצחקי הן חסרות בסיס, אז יש להנהלה הזדמנות מצוינת להדגים את השקיפות שלה ולהודיע שהוא לא יהיה בהפועל). אם כרגע הכספים שאפשר לקבל על ידין וטוטו הם 20, 30 אחוז ממה שהם שווים, אז במקום לנסות להיפטר מהם בגרושים ולחפש אחר כך מחליפים בינוניים, פשוט מאוד לא משחררים אותם, כי אחרת בסוף העונה אנחנו נמצא את עצמו מקום 6, בלי אירופה ועם שחקנים שלא שווים יותר משני שקל. ואז באמת לא יהיה לנו תקציב, אבל לא אלי טביב יהיה אשם בזה.
למה שלא ניקח אליפות? ק"ש שמונה זה פוקס היסטרי, והם בחיים לא שורדים מאבק אליפות בעונה רגילה. חיפה ומכבי שסיימו אחרינו לא עשו יותר מדי בקיץ הזה. בוא תגיד לי למי בדיוק חוץ ממכבי יהיה תקציב גבוה משלנו אם אנחנו מגיעים לבתים (אולי קריית שמונה אם הם יגיעו לפלייאוף). אבל ישר החלטת שאליפות אי אפשר לקחת. את הגישה הבינונית והתבוסתנית הזאת אני לא סובל.
ומה שאמרת בסוף זה לא רחוק ממה שטביב היה אומר אם הוא היה יודע לנסח משפט בעברית והיה לו טקט. האוהדים צריכים להתעסק בעידוד? האוהדים ישפיעו לרעה על הקבוצה? סליחה, הלקח מהעונה האחרונה לא היה שהאוהדים צריכים להיות עם יד על הדופק? אם אני חושב שהמהלכים שנעשים בקיץ הזה הם הרסניים אז אני צריך לכתוב את זה בפורום ולא רק לחלק פרחים ולבבות. אני מקווה בשביל ההנהלה שאתה לא מדבר מטעמה, כי אם כן זה רע מאוד.