romario כתב:
גביזון כתב:
הוקיץ' כתב:
באמת שאני לא מצליח להבין מה מניע אנשים פה לזלזל כל כך באמונתו של מישהו אחר (ועוד אוהד הפועל שבדרך כלל מציב סטנדרטים גבוהים מאוד לתרבות דיון).
אחר כך עוד תקללו את אוהדי בית"ר כשהם שרים "מוחמד מת".
זה לא זלזול, לא מבחינתי בכל אופן.
הוא רואה בהם כגיבורי הייקום, כאנשים ששוים עשרות אלפי חיילים, כצדיקים ללא משוא פנים.
אבל שמביאים לו את המציאות ומסבירים לו שהם חוטאים בדיוק באותם "חטאים" כמו החילוניים רק שהכל מושתק שם ולא יוצא החוצה (בדיוק כמו שניסו במקרה הזה), הוא בוחר להתעלם מכך.
כפי שכבר אמרתי, כופרים שמובילים לחורבן מדינת ישראל. שיהיה לרב לבריאות בבית דין שם למעלה, ולחסידים שלו שניסו להחביא את זה בכלל יהיה שמח.
אני שותק.
פתחון פה ליום-יומיים.
הם והם והם והם.
זה לא הם.זה הוא.
ברוך ה' התברכנו בהרבה צדיקים.
יש מעידות,יש נפילות ,יש מתחזים.
אך התורה היא אמת.
ויש צדיקי אמת.
לא הייתי ממהר להכריז על אנשים ככופרים.
לפני זה הייתי זורק מבט פנימה לראות מה מעמדי בעולם.
מעמדי בעולם מצוין ברוך השם.
בירושלים הייתי עוזר בסתר לפונים בלשכת רווחה, תרמתי כסף, הכנתי אוכל, עזרתי בשיקום במשפחות.
בחיפה התנדבתי במקום שמלין ילדים ונוער עד גיל 19 שההורים זרקו אותם מהבית, הפכתי את הבית שלי למחסן שמטרתו איסוף ציוד לנזקקים, הייתי עובר בין מאפיות ולוקח סחורה שנתרמת עבור אנשים רעבים, יש כאלה בארץ.
בצפון הלכתי להפגנות של נגד עוולות החברה עבור אנשים שאין להם שום נגיעה אלי ומטרות הפגנה אינן נוגעות אלי, עזרתי לסטודנטים קשיי יכולת בחינם על חשבון זמני היקר.
באשדוד הייתי תורם כסף שהיה לי למוסדות דתיים, ישיבות, ולוקח כל אדם שביקש טרמפ, רובם היו חרדים בשעות 3-5 בבוקר לנסיעות בין עירוניות, שביקשו וקיבלו כסף ממני בתום הנסיעה.
את כל זה אפשר לעשות עם חינוך חילוני, בלי כובע פרווה של חיה שעברה יסורים על הראש, מבלי לקבל כסף מאנשים שמתקשים לשרוד, ומבלי להתנשא על אחרים.
תודה שהזכרת לי על מעמדי בעולם, אני חושב שסה"כ אני במקום טוב מהבחינה הזאת.
בדיוק כמו שהחרדים אומרים: "תרצו או לא תרצו אתם יודעים שנהיה פה רוב ותהיה מדינת הלכה", אני אומר:" החרדים מביאים דה פקטו להתמוטטות טוטאלית של המדינה, והיא תקרוס מחסור תקציבים כללי ואובדן להלכה של חומר אנושי".