ישראל היום
"מצבנו טוב ועוד ישתפר"
למרות מחאת האוהדים וחוסר הוודאות, ניצן שירזי ניסה להפגין אופטימיות באימון פתיחת העונה של הפועל ת"א ובינתיים בברלין: טביב חזר למו"מ עם קבוצת רמון במקביל, עו"ד מוזר, שהיה אמור לשמש נאמן, צפוי להודיע שהוא מוותר על התפקיד רותם גרוסמן הפועל ת"א פתחה אמש את אימוניה לקראת העונה החדשה, כשברקע חוסר הוודאות בנוגע לבעלות על המועדון, שעדיין שייכת לאלי טביב, שחזר אמש לנהל מגעים עם קבוצת הרוכשים של חיים רמון. "הפעם יש סיכוי שזה יצליח," אמר אתמול מקורב לטביב, שנמצא יחד עם רמון בברלין. הסיבה שבגינה חזר טביב לאופציית רמון היא ההבנה שהתהליך אותו מוביל עו"ד יואב מוזר נמצא בדרך למבוי סתום, וההערכה היא כי מוזר יודיע כבר היום כי הוא מוותר על האפשרות להפוך לנאמן של הפועל. רמון, שמייצג כמה אנשי עסקים ישראלים שחלקם גרים בגרמניה, עדיין מציע "רק" 12 מיליון שקלים לטביב, שככל הנראה יירד מדרישתו המקורית לקבל 18.5 מיליון, זאת בשל העובדה שההתחייבויות של הפועל לעונה הבאה גבוהות, מה שמייקר בעבור רוכשים פוטנציאליים את העיסקה כולה. "יכול להיות שמשהו קורה, אבל עדיין אי אפשר לדבר על זה," אמר אתמול המאמן ניצן שירזי שקיבל מסרים מאוהדי הקבוצה הקשורים לרמון כי ייתכן שבקרוב מאוד הקבוצה תעבור לידי רוכשים חדשים. ובחזרה לאימון: שירזי שימש אתמול בתפקיד המרגיע וניסה להשרות ביטחון. הוא אולי פיזר חיוכים לעבר שחקניו ולעבר נציגי התקשורת שהגיע למסיבת העיתונאים הרשמית, אבל שחקניו התקשו להסתיר את המתח כתוצאה מהמצב. "אנחנו לא יודעים כלום וקוראים בתקשורת מה קורה," הסביר יגאל אנטבי שסיים חוזה וטרם חתם על חוזה חדש, "אני רוצה להאמין שזה יסתדר. אני רוצה לסיים את הקריירה בהפועל, אבל כרגע אין באמת עם מי לדבר, ולמרות הפגישות שנעשו, אין מי שבאמת יכול לחתום פה על חוזים ולקבל החלטות." מלבד אנטבי, גם הקפטן ואליד באדיר והקשר סלים טועמה סיימו את חוזיהם. השלושה נפגשו עם המנכ"ל עומר עצמוני, שביקש מהם להפחית מחצית ממשכורותיהם ונענה בשלילה. באדיר, שישב עם שירזי במסיבת העיתונאים, התייחס לעניין ואמר: "חשוב לנו להיות ביחד בשביל הסמל, בשביל האוהדים. אמרתי לחברים: בואו נעזור למועדון כמו שהוא עזר לנו. זה הבית שלנו, ואנחנו צריכים להיות פה כל הזמן. אני לא רוצה לחשוב על תסריט שאני עוזב." אולי לכבוד פתיחת האימונים השחקנים קיבלו אתמול את משכורת מאי והבונוסים על חודש אפריל, אחרי שטביב החליט למשוך כמיליון וחצי שקלים מהכספים שהפקיד בבקרה התקציבית. אגב, טוטו תמוז, אביחי ידין, סלים טועמה ושי אבוטבול לא קיבלו את מלוא השכר, ככל הנראה בגלל הקנסות שהוטלו עליהם. הארבעה לא מתכוונים לוותר ויפנו לערכאות משפטיות אם הכסף לא יוחזר להם. "כרגע אי אפשר לעשות רכש כי אין לנו מסגרת תקציב, אבל אני יכול להעיד שהדברים במציאות יותר טובים ממה ששומעים בתקשורת," אמר שירזי אתמול, "אני יודע שנצטרך לוותר על כמה שחקנים, ואם זה מה שנידרש לעשות כדי להעמיד תקציב ראוי, נעשה את זה." מי שכמעט בוודאות יעזוב הוא השוער אפולה אדל, שקיבל הצעה מברסט הצרפתית וכבר ביקש לדעת אם האדומים יעמדו במלוא חוזהו - ולא, הוא מעוניין לקבל טופס שחרור מיידי. "אני לא יודע אם אשאר פה, הפועל צריכה להגיד לי מה קורה," אמר אדל אתמול, "צריך לכבד את החוזה שלי כמו שאני מכבד כל מועדון שאני משחק בו." גם נוסא איגייבור, שביקש ארכה של שבוע עד לחזרתו לארץ, לא צפוי להישאר במועדון. אחרי הליכתם של אורמוש, פרנסמן ושולר, הפועל עלולה למצוא את עצמה בעוד כמה שבועות ללא זרים כלל. בינתיים שומר יעקב הלל על קשר עם שני מועמדים לעמדת הבלם, הרוסי סרגיי גוליאטקין והברזילאי קסאיו אלסנדרו דה סוזה. "השורה התחתונה היא שמועדון בסדר גודל של הפועל יעמוד על הרגליים במוקדם או במאוחר," המשיך שירזי בניסיונותיו להשרות ביטחון, "אמנם התקציב יהיה נמוך ממה שהתרגלנו בשנים האחרונות ולקבל החלטות לטווח הארוך קצת יותר קשה, אבל אנחנו נסתדר." והיה גם אימון, או לפחות 20 דקות של ריצה עם מאמן הכושר החדש, דרור שמשון, עד 250-ש האוהדים שהגיעו למתחם החליטו לפרוץ לדשא ולפוצץ את האימון. בניגוד לשנים עברו, שבהן פוצץ האימון כדי להחדיר מוטיבציה בשחקנים, הפעם המטרה של האוהדים היתה להפגין נגד טביב ולהבהיר שעד שהבעלים לא בחוץ, הם לא מתכוונים לאפשר לקבוצה להתאמן. בהפועל החליטו שלא להילחם באוהדים ולא הזמינו משטרה. אפילו חמשת המאבטחים שהיו במקום ובהתחלה ניסו להוציא כמה אוהדים, לא עזרו. שירזי הבין את הרמז והוריד את שחקניו לחדר ההלבשה. לאחר מכן פרצו האוהדים גם לחדר ההלבשה ולמשרדי ההנהלה וקראו לשחקנים "לא להתאמץ, לא להתאמן ולא לעשות כלום עד שטביב הולך." באדיר, שניסה לדבר עם כמה מהאוהדים וביקש מהם שיאפשרו לקבוצה להתאמן, התייאש לאחר שאלה אמרו לו: "אנחנו עושים את זה בשבילכם. הלב שלנו כואב וכנראה צריך לעשות דברים כאלה כדי שכולכם תתעוררו. אי אפשר להתנהג כאילו כלום לא קורה." בחדר ההלבשה שוחח שירזי עם שחקניו ועידכן אותם במעט המידע שיש לו בנוגע לבעלות על המועדון: "כנראה משהו יקרה בימים הקרובים, ואני מקווה שדברים יסתדרו. המטרה היא להשאיר את כל מי שכאן, והמשימה היא להישאר יחד חזקים ולהאמין בעצמנו. לא צריך לתת לכל הדיבורים מסביב להשפיע, מצבנו טוב והוא עוד ישתפר." עמרי קנדה, שיצא להיבחן בקבוצת אמקאר פרם מהליגה הרוסית, לא הגיע לאימון. הקשר רועי גורדנה הגיע עם רגל מגובסת לאחר ניתוח שעבר בקרסולו עקב שברי מאמץ, והוא צפוי לחזור בעוד כחודש.
_________________ hope for the best but expect the worst
|