הפועל הפשוט כתב:
אני קורא פה על כאלה שחושבים שהמצב עכשיו טוב יותר וכאלה שחושבים שטוב פחות
השורה התחתונה נכון להיום שהמצב שונה ומראה סימנים של כזה שהולך להמשיך להשתנות
בעיניי כל שינוי במצב הבלתי נסבל שאנו נמצאים בו כבר חודשים ארוכים הרי הוא מבורך
אל לנו לרגע לחשוב שבצד השני יושב איזה פראייר, זה הרי ברור שלא. האויב הוא עיקש, אכזר, אמנם עילג אבל גם פיקח, עם כל הצער שבדבר.
ברור מאד שהאויב ירצה לצאת מהמלחמה הזאת עם מינימום נזקים, או במקרה הספציפי הזה אולי מקסימום רווחים. ואם להניח לרגע למטאפורות
טביב היה דואג לתחת שלו בכל תסריט מכירה כזה או אחר.
טביב אמנם עשה כאן תרגיל, אך בכל זאת השינוי הוא ויש לומר בזהירות, חיובי. התרגיל הנוכחי של טביב הוא פרי דימיונו המוכר ומבית היוצר האישי שלו - סיכום עם פתח לפיצוץ.
למה בכל זאת השינוי חיובי? כי מה שעשה כאן טביב זה בעצם להתנות את עזיבתו האמיתית המוחשית והסופית בקבלת הסכום 18.5 מיליון. עכשיו כבר אין סיפורים של 25 או 30
וגם אין סיפורים על מכירת שחקנים. נכון, הסכום שמבקש האויב העקשן הוא לכל הדעות גבוה. אך כנראה שכדי לסלק את טביב זה עסק יקר, וכנראה שנצטרך לדעת למצוא את המשקיעים - אנחנו והם,
נשלם את המחיר וניפטר סוף סוף מהמחלה הזו. אין מה לעשות, זה המחיר. כולי אמונה שנצליח לגייס את הכסף, ואיך אומרים... שילך לו לתרופ...

התחלת יפה וסיימת רע מאוד, אלי טביב צריך להבין שהוא לא שולט במו"מ על הפועל ,הוא לא יקבע מחיר לא הגיוני ושכולם יקפצו לו , הוא חייב להבין שרוב הקלפים שלו נחשפו כבר , כל מי שמנשא לטשטש את המציאות כדאי שיתפקח ומהר, אוהדי הפועל ובעיקר אלו שמובילים את המאבק כנגדו יודעים טוב מאוד את העובדות וכל הספינים לא יעזרו .
המחיר יקבע בצורה ראלית ואם הוא לא ימכור הוא יצטרך להביא כסף מהבית ושאף אחד ל יבלבל את השכל אין תסריט אחר !
אז קצת סבלנות ,יש פה דברים ותהליכים אובייקטיביים שצריך לעשות מיכסום נכסים ודילול רווחים , ככה זה יגמר .
תסלח לי אבל על הסייפה של הדברים שלך בקשר ל 18.5 מש"ח מרגיש קצת כמו ספין נוסף כמו ג'ורג' ורור ומזוודת ה 18 מש"ח שלו ,לכן אני מציע בכלל לא להעלות את המחיר הזה בכלל .