אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אני אמרתי לכפות? חלילה. למר תשובה יש רשיון להפקה ומכירה של גז.
אם הוא אינו מוכן להפיק ולמכור במחיר סביר, אפשר וצריך פשוט לבטל לו את הרשיון ולתת אותו לאחר.
שיעשה את החלטתו.
אבל אתה לא יכול לקחת לו את הרישיון. זה לא עובד ככה.
אף בית משפט לא ייתן לך לקחת לו את הרישיון. בשביל זה המדינה תצטרך לבוא ולהוכיח שהוא הפר את תנאי הזיכיון, היא תצטרך להוכיח תום לב מצידה, סבירות, מידתיות, ועוד דברים שאין לה שום סיכוי להוכיח. קשה לי להאמין ששופט בבית משפט, שיראה שנוהל פה מו"מ בין תשובה לחברת החשמל והרגולטורים אישרו את המחיר, יאשר דבר כזה.
ואגב, בל נשכח שחלק מהרווחים של הגז המדינה גובה בחזרה בצורת תגמולים, מסים ועוד. אם הרווח גדל, לא 100% נשאר אצל תשובה. נדמה לי שכ-60% חוזר למדינה, זה לפחות מה שועדת ששינסקי אמרה. כך שהגידול מ-4.5 ל-6 הוא לא באמת גידול של 1.5, אלא של 0.6.
כפי שאתה יודע הכל מסתכם לROE , אם קודם היה 19% לפי חישובי שישינסקי, היום יש 50% או משהו מטורף מסוג זה. מכיוון שהחישובים הם עד סוף העשור, הרווח של המדינה שולי ביותר משום שקודם תמר לא תוכננה להגיע לR של 1.5 (שממנו מתחיל היטל שישינסקי המינימלי) לפני 2023 ועכשיו תגיע לשם בערך ב2020 בדיוק, או קצת לפני. המדינה לא תראה דולר. טוב.. אולי דולר.
לגבי הסמכויות, אתה פשוט טועה. אין שום בעיה להכריז על תמר כמונופול ולפקח על מחיר הגז. הרגולטור צריך רק לרצות. ואם תשובה לא רוצה למכור ב4.5 דולר כי הוא מפסיד.. אהלן וסהלן! שילך לעשות עסקים אחרים בשווקים תחרותיים. נראה אותו.
אבל אל דאגה, גם מחיר שישינסקי המופקע בפני עצמו מותיר את מיזם תמר רווחי בטירוף.
איציק, אתה חושב ששיקולי הסיכון לא היו פאקטור שהוועדה התחשבה בו? לא קראת את מה שכתב לך ראצ׳ו?
אני למדתי באוניברסיטה כשמס הכנסה היה איקס, היום הוא וואי, מחר יהיה זד. האם לממשלה אין זכות לשנותו כי כשהלכתי ללמוד הנחתי שיעור מס מסויים?
כנל לגבי מס חברות...
ההגיון הזה תופס רק אצל תשובה.
ממליץ לך לקרוא את דוח שישינסקי. לא המציאו פה את הגלגל מחדש. לתשובה מגיע רווח יפה מאוד על זה שמצא גז, אבל לא יכול להיות שהוא ינצל זאת כדי למכור במחירים כפולים ומשולשים מאלו של שוק תחרותי. זה הגז שלנו להזכירכם.