אדום נחמד כתב:
אני לא מבין משהו לגבי כל בלאגן המכירה
ראשית, נראה שהרוכשים רוצים לשלם לטביב מקופת המועדון. אחרי כל מה שעברנו בשנה האחרונה עם טביב, איך נראה להם הגיוני שנקבל את הקומבינה הזו? אתם רוצים את הפועל? אוהבים את הפועל? איך אתם נותנים יד לגנב הזה?
חוץ מזה, בקופת המועדון היום יש 0 שקלים. כל שקל תקציב שלא יבוא מהטוטו ומספונסרים צריך לצאת מהכיס שלהם. אז מה זה משנה להם איך יעבור הכסף? הרי בכל מקרה הם יצטרכו לחפות על זה אם הם רוצים להעמיד, למשל, קבוצה בתקציב 30 מליון.
לדוגמא-נניח והכנסות קבועות הן 20 מליון. אזי הם צריכים להוסיף 10. אם יקחו 2 מליון של ספונסרים ויתנו לטביב, בשביל 30 מליון שקל תקציב הם יאלצו לשים 12. מה השתנה? הדרך היחידה שזה ישתלם להם, אם הם מתכננים על תקציב מינימום שתלוי רק בהכנסות. במקרה הזה, הם לא שונים מטביב.
מהם המניעים של הקבוצה הזו ברכישת הפועל שווה דיון משלו. לא הייתי רץ וקובע שכולם פה מאהבת הפועל נטו, זה בתור התחלה.
אני משער מהפרסומים השונים שהמטרה בגדול היא קודם כל להוציא את הקבוצה מידי טביב ואז לשלב את האוהדים בניהול (תוך העמדת סכום שנתי שיגיע מהאוהדים) ואולי גם כניסה של מישהו יותר "חזק" אחרי שהמערכת תהיה נקייה. הרבה יותר קל למישהו הזה לשלוח אותם לקנות את הקבוצה, לנהל אותה זמנית ואז לקנות אותה בעצמו אחרי שהוא בטוח שסולקו כל המוקשים. אם זה נכון אני גם די מצדיק מהלך כזה, אישית לא הייתי קונה מטביב ארטיק משומש.
לגבי התקציב, אם וכאשר הסגל הנוכחי ישאר בתוספת שיפוץ קל והגרלה נוחה אפשר להגיע לשלב הבתים של הליגה האירופית (יש רק את הפלייאוף לעבור וגם בו אנחנו מדורגים), ועןם קמפיין סביר אפשר להגיע להכנסה לא קטנה בסדר גודל מקומי (משהו כמו 10 מיליון שקלים) שמהווה בוסט רציני.
אני סקפטי לגבי האפשרות שלהם להביא כסף מהבית, לפחות בשביל סדרי הגודל של התקציבים שהתרגלנו אליהם בשנים האחרונות.
אני חושב שהמטרה הראשית היא להעיף את טביב מהמערכת,
כמעט בכל מחיר. מאחר ואין לנו יותר מדי שליטה על מה שקורה, נותר לקוות שהם באמת הולכים לכיוון של שיתוף אוהדים, אחרת אנחנו עלולים לחזור לאותה נקודה עוד שנה או עוד שנתיים. רק אם תהיה לנו השפעה אמיתית נוכל להיות רגועים.
כרגע, כל האנרגיות מכוונות לסילוק הזבל מהמועדון.