chimpfive כתב:
kobster כתב:
אדום אופטימי כתב:
kobster כתב:
הייתי מת לדעת כמה מתוך מתנגדי העסקה מטעמי מצפון ויושר המידות מגיעים למשמרות ולמבצע דנה.
סליחה על הלשון,
אתה חצוף.
אני לא הגעתי אף פעם לחנויות של דנה , ולא הגעתי אף פעם לבית של טביב בכפר שמריהו.
כן היגעתי פעמיים להפגנות בביתו הישן של הנוכל ברמת אביב. למטה מכבודי בכלל להסביר לך למה לא הגעתי או למה כן הגעתי כשהגעתי.
ואני חושב שמותר לי להביע בידיוק כמוך דעה בכל נושא שקשור בהפועל ת"א, בבעליה ובנושא המכירה. לא יותר מאשר לך וגם לא פחות מאשר לך.
וללא כל קשר כל הכבוד למי שמגיע כל יום או פעם בשבוע או פעם בחודש. המאבק נגד טביב כפי שמתנהל בחודשיםפ האחרונים מעורר הערצה.
יקירי,
במקום לתקוף תקרא שוב. לא טענתי שלי יש את הזכות להחליט למי יש או אין דעה.ההיפך, גם אני לא עושה מספיק, כל אחד וסיבותיו הוא ובעיקר מצפונו הוא. הנקודה החשובה מבחינתי היא שכל אלו שמעבירים ביקורת על הצד המוסרי בעיסקה, שיקחו בחשבון שיהיו אנשים שימשיכו להגיע מדי יום לבית של טביב ומדי שישי לחנויות של דנה.
אני לא מעביר ביקורת על העיסקה, בעיקר כשאני לא באמת יודע עד כמה נצטרך למתוח את גבולות המוסר שלנו.
אני כן יודע שאם וכאשר היא תיפול, האנשים היקרים שויתרו על החיים שלהם בשביל הקבוצה הם הראשונים שיפגעו, הם גם הראשונים שימשיכו להגיע למקומות האלו.
מן הראוי לתת משקל לדעה שלהם .
אני הייתי רציני, לכאורה לעסקה שנרקמת וההתנגדות המוסרית אליה, אני מניח הנחה פשוטה שהמבקרים מטעמי מצפון יהיו פעילים מאוד במחאה כדי להגיע לעסקה הכשרה והנקיה ביותר שיש. אופטימי, אני מניח שזה ברור שאין לי וויכוח על הלגיטימיות להביע דעה, רק, נאה דורש נאה מקיים, תעמוד מאחורי הדעה שלך ותדאג לפעול ולהקריב כדי להגיע למצב שאתה או אחרים מטיפים לו. חוכמה קטנה להיות מוסרי בשקל.
האם אתה דורש מכל מי שחושב שנכון להמשיך את הכיבוש להתנדב לפחות לצנחנים כי אחרת אין לו זכות דעה ?
האם ללא הישתתפות ב-17 קרבות לפחות ו4 גולגלות על החגורה אין לו זכות לטעון את טענותיו ? לדעתי זכות זהה לזכותו של ישראלי אחר שמסיבות רפואיות נניח לא גוייס לצבא.
קובסטר,
מותר לך לחלק צלש"ים למי שתבחר. מי שרוצלה להישתתף במחאה באופן פעיל ( וגם יכול) סבבה. אם משהוא מהם תומך בדרך שניראת לי לא נכונה (עזוב מוסרית) לא מעניין אותי אם הוא ישן בניסה לבית של טביב שנה. אומר זאת. לא חושב שלדעתו של ראצ'ו לדוגמא יש משקל גדול יותר בגלל שהוא יושן חודשים ליד הבית של טביב( אולי מסיבות אחרות כן , בהחלט כן).
וללא כל קשר,
מעריך את כל משתתפי המאבק כפי שהוא מתנהל , והערכתי אליהם היא רק בהקשר למאבק ולניהולו, בהקשרים אחרים מותר לנו להיות חלוקים בדעותינו ובהשקפתנו.
וללא כל קשר 2,
כמו שאני חושב שמי שמעודד במשחקים עושה זאת עבור עצמו/נפשו/הנאתו, וכנ"ל מי שמכין נניח קישוטים ותפאורות, כך אני חושב שמי שנוטל חלק פעיל ואפילו פעיל מאוד במחאה עושה זאת עבור עצמו. לא עבור האחרים ולא עבור הפועל ת"א, רק עבור עצמו. ואם חלילה חלילה יקבל התקף לב וימות במהלך המאבק לא נוכל לאמר משפט בסיגנון "מת על קידוש ה' או הפועל או כל מילה אחרת.