החתול של שרדינגר כתב:
Frank Serpico כתב:
NoPasaran כתב:
התפקיד של העמותה, עם כל הכבוד, הוא לא להיות שטאזי ולהעניש אוהדי הפועל.
מה הקשר שטאזי, אלוהים ישמור. נחמד לזרוק סתם סיסמאות באויר, הנה גם אני יכול: סטלין! היטלר! צ'ה!!
ואני מצטרף לקריאה לחבר מסמך, קוד אתי של העמותה, שיובא לאישור החברים בהצבעה, ומי שחורג מהקוד האתי צפוי לסנקציה, עד כדי הרחקה מהעמותה או אפילו הרחקה מהיציע במשחקי בית.
זה היה הגיוני אם הייתם עושים את זה ביחד עם הקמת העמותה.
אני לא הייתי בחגיגות ולא ביותר מדי משחקים, אבל אני מניח שאני יודע על איזה 50 אוהדים מדובר, ושכנראה רובם היו עם הקבוצה גם במשחקי חוץ נידחים בליגה ב' עם 100 אוהדים. להכנס איתם למלחמה עכשיו זה כמו לומר "השגנו אוהדים יותר טובים, אז אפשר לזרוק את הישנים". מה הלאה? אם וכאשר הקבוצה תהפוך ליהיות קבוצה גדולה בקנה מידה אירופאי ויגיעו עוד אוהדים יוציאו קוד אתי חדש, לפיו אסור ליהיות נגד מכבי באירופה, אסור להכניס שלטים או לשיר שירים כמו "מייצגים את הפועל ולא את ישראל", אסור לעמוד במהלך המשחק, אסור לקלל, אסור להכניס תופים ואסור לנופף בדגלים?
העמותה היא לא כלי למלחמות בתוך הקהל, היא אמורה ליהיות נקייה מהן.
תשמע אח שלי , לקחת את זה למקומות אחרים לגמרי.....
הנה אני אומר- אני האחרון שיחשוב על אוהדים יותר טובים מאלו שנוסעים לכל משחק , שמעודדים בלי הפסקה , שפועלים ימים כלילות עבור עתיד המועדון , שהיו בהפגנות בת"א ועומדים עכשיו בכפר שמריהו , שמכינים שלטים , שמגיעים הרבה לפני למשחק בכדי להכין תפאורה והולכים הרבה אחרי בכדי להוריד אותה ...בכל פעם שהזדמנה לי הודיתי להם על פועלם ושיבחתי אותם וכך גם עכשיו. שלא תטעה אנחנו באותה הקבוצה , זורם בעורקינו אותה המחלה ואנחנו נאמנים לאותו הצבע , אבל..........
אין לי וגם לא לך וכמונו גם לא לאותם אנשים לגיטימציה לעשות כל דבר שעלול לפגוע בקבוצה ששייכת בראש ובראשונה לכלל אוהדיה הפזורים בכל רחבי הארץ , כאלה שבאים לכל משחק וכאלה שאוהבים לצפות בטלויזיה , ההבדל היחידי בינינו ובינם הוא שאנחנו מבינים מה מותר ומה אסור גם בלי שיגידו לנו ....יש אוהדים שלא מבינים ומסבים נזק עצום לכולנו , אני מבין על מה אתה נלחם , מעולם לא אמרתי שהם אנשים רעים , פשוט ,לפעמים צריך שתהיה דרך ,צריך להתוות דרך , בכדי שכל אוהד שמייצג את הפועל , בכל מקום בעולם , יידע מהם כללי ההתנהגות, שאנחנו בתור אוהדים ,שעומדים בגאון מאחורי הסמל , מקווים ומצפים ממנו, כאחד שמייצג בראש ובראשונה אותנו כאוהדים ואת הפועל שלנו ,לתת לנו סיבה לגאווה , גאוות יחידה .
זוהי הסיבה היחידה למה כן צריך , בלי יותר מדי דיבורים על עונשים , אדם שמייצג את עצמו ,כאחד שהפועל היא כל חייו ,ויהיה מחוייב לאמנה או קוד אתי, שאנחנו יחד איתו נקבע ,נחתום עליו ונאבק למען קיומו.