redruby כתב:
בס"ד
אולי ח"כ חיים רמון יכול לעזור ולפנות למישיכול לבדוק את הנושא.
רמון כבר מזמן לא ח"כ. עכשיו הוא גם ללא מפלגה פוליטית. לדעתי הוא פגר. אמנם אם קשרים, אבל עדיין פגר (פוליטי).
redredred כתב:
לא צריך אפילו ללכת אחורה מדי. גם מהנתונים שצנציפר הביא, רק השנה התקציב המיועד היה 70 מליון, וכמובן
לטענת טביב אין כלום בקופה יותר. על מה הלכו 70 מליון? נייר טואלט לא היה, בקושי מלונות ואוטובוסים לשחקנים,
כמה שחקנים שנקנו במינימום כסף (ואחד שהגיע בעסקה מפוקפקת). על מה 70 מליון? מה שהיה לפני זה לא מעניין אותי
לצורך העניין כרגע, אני דורש לדעת על מה הלכו 70 מליון שקל העונה הזאת.
לא מדוייק. נוסא עלה יותר ממיליון דולר, דמארי מיליון וחצי יורו. אורמוש ושולר אמנם באו בהשאלה אבל לא בחינם.
הסיפור הוא השכר. השכר של השחקנים עצום בהפועל יחסית למועדונים אחרים (כולל מכבי חיפה אבל זולת מכבי ת"א שם באמת הטירוף חוגג).
תבדוק מה היה השכר של הבאים: אדל, פרנסמן, שולר/פצ'אלקה, באדיר, סלים, ידין, כהן, אורמוש, טוטו, דמארי ואחרים.
אדל נדמה לי מקבל כ-400 אלף יורו נטו שכר בסיס שזה "עולה" לקבוצה כמיליון יורו לעונה!
פרנסמן, סלים, ידין, טוטו, שולר - כולם משתכרים 200 אלף יורו וצפונה.
גם שכר של 180 אלף דולר לעונה נטו עבור שחקנים כמו כהן, אורמוש או באדיר זה קצת מוגזם לטעמי, אם כל הערכה שיש לי לוואליד בעיקר.
וזה ממשיך.
השכר שמפרסמים בתקשורת הוא הרי נטו ולהפועל כמעסיקה זה "עולה" יותר בגלל מס הכנסה ובטוח לאומי וכו'. יש כמובן גם ביטוחים, יש פרמיות, רכבים, שכ"ד לזרים וכו'. כל זה כסף.
תוסיף את העלויות של המשחקים באירופה, תוסיף כמה עולה לך להחזיק מתקן אימונים (גם אם הוא משודרג כמו בקצף), כמה עולה לך הוצאות של משחקים על סדרנים וכו', ובכלל לתפעל את המערכת הזו. זה המון כסף. אבל עיקר הכסף זה השכר של השחקנים.
לכן זה לא חוכמה לומר שהתקציב ירד בעונה הבאה, די אם יימכרו/ישחררו את אדל, פרנסמן, שולר, טוטו, ידין וטועמה וכבר אתה מפחית מיליונים מהתקציב.