bloodbrother כתב:
מה זאת אומרת בלי לשאול? אני לא חושב שידין, דה סילבה וסמואל התנגדו למעבר שלהם להפועל. לא נראה לי ששחקן חייב לעבור קבוצה בלי רצונו. הם נמכרו, אגב. אני חושב שהם שמחו. (ואגב, הם עבדו כבר אצל טביב, ולמרות שאולי ידעו שטביב מתכוון להגיע להפועל, לא התנגדו). ואני לא חושב שהיתה צריכה להיות הגבלה על הקבוצות שמותר להם לעבור אליהן.
כשמאמן עובר קבוצה ולוקח איתו שחקן, אז כן, זה גם בהסכמת השחקן, אבל לא הכי בהסכמת הקבוצה, הם מסכימים כי הם לא רוצים שחקן מתוסכל, אבל הם נדפקים במקרים רבים. (בנו שחקן, וכסף לא תמיד מהווה פיצוי נאות, מה עוד שלפעמים מדובר בשחקן חופשי). אבל אלו הם החיים.
ושוב, לא יודע במה הוא הורשע, מתי, ומה זה אומר, וזה לא מעניין אותי. אני לא מתכוון לסמוך על אף אחד בנושא זה, ולא מתכוון לעשות דוקטוראט בעברו של טביב. בכל אופן, נראה לי שזה לא צריך לעניין גם את השחקנים. הם מקבלים משכורות בזמן, משחקים בקבוצה מצליחה עם סגל מצויין ומשכורות עתק. מה שקרה עם הבעלים שלהם לפני 10 או 20 או 30 שנה, לא מעניין. סטיב ג'ובז עשה סמים, אז זה אומר שלא הייתי רוצה לעבוד אצלו? (כשחי). אם היית אומר לי שטביב מכר נשק לשימוש ברצח עם, אז זה היה יותר מעניין אותי, והייתי מנסה לברר. אבל איזה מסמך מזוייף, חוזה כפול (דבר שקורה בכדורגל הישראלי כל הזמן), ודברים כאלה, גם אם קיימים בעברו, אין לי דרך או רצון לדעת. מצטער. זה כדורגל. מנהלי עבר של הפועל נחשדו שהם בעולם התחתון, דברים הרבה יותר גרועים. טביב נראה לי איש עסקים לגיטימי, גם אם עשה טעויות בעבר.
הכוונה ב"בלי לשאול" זה שהוא לא צריך לשאול את העמותה אם השחקנים יכולים לעבור או לא. הוא לא צריך לשאול את אלה שישארו שם גם אחרי שהוא יעזוב, את אלה שידפקו מהמעבר שחקנים. זה נראה לך כשר שבעלים מנהל מו"מ עם קבוצה שהוא עומד להכנס אליה כשותף? זה נראה לך כשר שבעלים נכנס לקבוצה אחרי שהוא העביר אליה 4 שחקנים?
ומה זאת אומרת שמעבר עם מאמן הוא "לא הכי בהסכמת הקבוצה"? הקבוצה יכולה לבחור אם לחתום על ההעברה או לא. גם כשיש הצעה מאירופה השחקן ישאר מתוסכל אם לא ישחררו אותו, אבל זה לא אומר שלקבוצה אין מילה בעניין. אתה באמת מנסה להשוות מעבר של שחקנים עם מאמן, שלא יכול לחתום על חוזים, לבין שחקנים שעוברים עם בעלים שיכול להחליט בעד איזה סכום הוא משחרר אותם?
ונחזור שוב לסיפור הבעלים והמנכ"ל, לא אכפת לך מה עשה בעבר המנכ"ל המיועד שלך? לא מעניין אותך שהוא הורשע בעבירות של מרמה? חתם על חוזה כפול?
חבל מאוד שבשבילך חוזה כפול ומסמך מזוייף 'זה כדורגל'. מבחינתי מסמך מזוייף וחוזה כפול (בטח כשמדובר במקרים רבים ולא במשהו חד פעמי) זה דפוס פעולה של שקרים, רמאויות ונוכלויות. להפועל כפ"ס ירדו הרבה נקודות בגלל "איזה חוזה כפול". לא רוצה שירדו נקודות גם להפועל. אני לא רוצה בנאדם שככה הוא מתנהל בקבוצה שלי.
ואם לסטיב ג'ובז היה את הרקורד של טביב גם אותו לא הייתי רוצה בחברה שלי.
זה לא עניין את אלה שלא ידעו מי זה טביב, יש לא מעט שהכירו את עברו של טביב ומהרו להזהיר ולהתריע. היום כולנו למדנו להכיר את טביב והרוב המוחלט מצטער כרגע על זה שהוא לא התעמק מספיק בעבר שלו. זה שאנשים עשו טעות שלא התעניינו בעבר של טביב, לא אומר שזה נכון לא להתעניין בעבר של בנאדם לפני שאתה נותן לו סמכות לנהל את הדבר היקר לך ביותר. נכון שההחלשות המקצועית של הקבוצה תרמה למאבק, אבל זאת ממש לא הסיבה העיקרית. הקונצנזוס נגד טביב נקבע אחרי ההתפטרות של ההנהלה, מה שקרה על המגרש באותו הזמן הרבה פחות קריטי.
ושוב, היית מוכן שבנאדם עם רקורד כמו של טביב יהיה מנכ"ל בחברה שלך? תשתדל לענות בכן/לא בלי להסתובב במעגלים.
*ועדיף שנעבור לפרטי, קצת רחמים על שאר המשתמשים