villa crespo כתב:
אני מת על אביחי והלוואי ויהיה בהפועל כל החיים, אבל טוב שלא הגזמת.
שחקן נורא מוגבל ובטח שלא יכול להחזיק את האמצע לבד.
אתמול הוא שיחק מול הקישור האחורי הכי גרוע של חיפה בעשרים שנה האחרונות. מול בוקולי וסיידו יא יא.
אנשים כאן צחקו כל השנים האחרונות על ג'ון קולמה, אבל בדיעבד (לחלקנו, לי זה היה ברור גם אז) הוא היה ההבדל בין חיפה להפועל. כשג'ון קולמה שיחק, המשחקים בין הפועל לחיפה היו נראים כמו ההבדל בין קבוצת צ'מפיונס ליג לקבוצה מהליגה הלאומית בישראל (לטובת חיפה כמובן). שחקני הפועל לא הצליחו לנשום בכלל (גם אם גנבו ניצחון בסוף), שלא לדבר על האמצע, שם חיפה שלטה בצורה מוחלטת.
ולהשוות אותו לבירם כיאל זה גם בדיחה. כיאל חזק יותר, טכני יותר ומהיר יותר. אם הפציעות לא יגמרו אותו, הוא גם יהיה אחד הישראלים הכי מצליחים באירופה. בירם כיאל הוא גם הסיבה שלקחת דאבל לפני שנתיים. אם הוא מביים פציעה ושומר את עצמו לאירופה ומוותר על הפלייאוף, אתה לא לוקח אליפות בחיים.
לא מבטל את מה שרשמת, לטעמי ידין כגרזן קלאסי עולה על כיאל. אני ממש לא חושב שכיאל חזק או מהיר יותר מידין, הוא אכן יותר טכני אבל בשביל להיות גרזן הטכניקה פחות חשובה. הקישור האחורי של חיפה בעונת הדאבל הורכב מקולמה וכיאל, כשבירם משחק יותר מקדימה וקולמה מבינהם היה הגרזן.
להזכירך, קולמה שיחק במשחק ההוא בקללה (לאלה) ואף נתפס מרביץ לעצמו אחרי הגול של לאלה, כי הוא זה שלא סגר את האמצע בעליה של שי מימון קדימה.
הגול שם לא מעט באשמתו. אני גם מסכים איתך שאם כיאל משחק במשחק ההוא, לא בטוח שאנחנו חוזרים עם ניצחון.
בהקשר לנבחרת, בהנחה וביבראס לב לב באנקר בהרכב, הציוות המתאים לו הוא דווקא אביחי ולא כיאל שמתפתה לעלות קדימה (גם במשחקים המעטים של סלטיק שראיתי הוא שיחק די קרוב לרחבת היריב) ועלול להפקיר את האמצע. ידין יתן לביבראס את החופש לעלות קדימה ויסגור את העליות של המגנים קדימה.
בהתחשב בהיסטורית הפאשלות של כיאל בנבחרת, והתיאום שיש בין ידין לביבראס אני חושב שגוטמן יתן לאביחי את המפתחות.
חשוב לזכור שזו נבחרת, אין יותר מדי זמן לניסויים וימי אימון. כשיש לך שחקנים ששיחקו אחד עם השני תקופה לא קצרה וכבר מתואמים ביניהם, המלאכה יותר קלה.