ישראל היוםהיסטוריה פעם שלישיתהפועל ת"א ניצחה בדקה 1:2 90-ה את מכבי חיפה, ותירשם כמי שזכתה לראשונה בשלושה גביעים רצופים • על ההישג העיב ראיון מביך שנתן טביב בסיום שחקניו לא נשארו חייבים • בעקבות ההפסד של חיפה - מכבי נתניה באירופה
רותם גרוסמן, צילומים: אלן
יש רגעים בכדורגל שאי אפשר
להסביר אותם. יש עונות שאי אפשר להבין אותן. יש מועדונים שההרס העצמי שלהם מתחיל מלמעלה. מהראש.
לפני שנתיים 15-ב במאי הפועל לקחה דאבל בדקה ,92-ה אתמול היא לקחה גביע באותו תאריך, והפכה באופן רשמי לקבוצת הגביע הכי חזקה שהיתה פה. רבותיי, ההיסטוריה נכתבת.
הפועל הניפה אתמול גביע בפעם השלישית ברציפות, מול כל הגועל שהמועדון הזה ניפק העונה. אחרי עונה כל כך רעה של כדורגל, ציפו 37 אלף הצופים שהגיעו אתמול לרמת גן לסיים עם טעם מתוק בפה. עיזבו מתוק, שיהיה אפילו סוכרזית.
רגע אחרי הנפת הגביע, הבעלים של ת"א התיישב לראיון בערוץ הספורט וטינף על כל העולם ואשתו. הגביע? ההישג? ההיסטוריה? כאן מדברים בהיסטריה!
אחרי סיום כל כך עגום המשחק הפך פחות מעניין. לפחות זכינו בפוטו פיניש מרתק. השער של איגייבור בדקה 92-ה נתן גם לנו תחושה אירופית של משחק שבו הכל יכול לקרות, חוץ מניצחון של מכבי חיפה כמובן.
הירוקים הפכו באופן רשמי ללוזרים הגדולים של העונה, ובטח של הגביע. אלישע לוי ושחקניו לא יהיו באירופה בשנה הבאה, ובחישוב הכללי במשחקים נגד הפועל, יש להם שלושה הפסדים ותיקו אחד. בהתחשב בעובדה שחיפה היא המועדון הכי מסודר ושקט, אין ספק שזה רק מעצים את תחושת התבוסה.
אף אחד לא באמת יודע מה יהיה בשנה הבאה בהפועל, אבל כרגע זה נראה רע מאוד. אם טביב לא ימכור לאיש עסקים רציני, הפועל תתקשה להגיע בעתיד למעמדים כמו אתמול. התמונות השמחות יהיו תזכורת עצובה לתקופות היפות של הפועל, שנפרדה אתמול מהשאריות האחרונות של תקופת גוטמן את אבוקסיס. אין ספק, אם זה מסע אשכבה - לפחות שיהיה איפה לשמור את האפר.
טביב סיפק את הרגעים העצובים ביותר אתמול. לבדו ביציע הכבוד, בלי חיבוקים חמים משחקניו, אבל עם סוד באוזנו של המאמן ניצן שירזי. הבעלים יתגאה ודאי שבתקופתו הפועל לקחה תארים בכל עונה, כולל העונה המכוערת האחרונה, אבל ספק אם מישהו עדיין מאמין לרטוריקה הקלוקלת הזו.
"לפני שנה הייתי בתחתית של התחתית. המשפחה היתה איתי ברגעים האלה ולקחתי סיכון מטורף," אמר אתמול שירזי, "לקחתי את הקבוצה כי היה לי רק מה להרוויח. לא אומרים לא למועדון כמו הפועל ת"א. ידעתי שאני בא לסיטואציה מטורפת, ולא ידעתי כמה, אבל גיליתי כאן עוצמות מטורפות. מול כל הקשיים סיימנו במקום השני ולקחנו גביע. אני מאוד סקפטי בעניין החיבור בין האוהדים לבעלים." קטן נזקק לאינפוזיה
ארבע שעות לפני הגמר שכב קפטן חיפה יניב קטן בבית המלון כשהוא מחובר לאינפוזיה. כאילו לא מספיקה לו הפציעה בקרסול והגב הכואב, קטן סבל גם מחום גבוה. רופא הקבוצה השאיר את ההחלטה בידי השחקן, שעבר מבחן כשירות ובחר לשחק. על המגרש ניכר שקשה לו לרוץ, אבל לאלישע לוי הוא אמר בחדר ההלבשה: "הקבוצה צריכה אותי, אני משחק . לוי לא התווכח.
במחצית שמעו השחקנים ב ורה קשה. המנהל האדמיניסטרטיבי דוד ")לולו(" ירון הלך לעולמו ממחלה קשה ממש במהלך המשחק, אחרי שעבד במועדון יותר 20-מ שנה. הבקשה האחרונה שלו היתה גביע.
בשער הניצחון התעלמו שחקני הפועל ממגן מכבי אייל משומר, ששכב פצוע. אף אחד לא טרח להוציא את הכדור החוצה, והתוצאה ידועה. חיפה מפסידה, כרגיל. יהיו שיגידו חוסר ספורטיביות, אבל גם הגמר הזה ייכנס לספר השחור של הקבוצה בירוק. מצד אחד, בערב כה קשה בעבורם אין ממש חשיבות לעניין הספורטיבי.
מצד אחר, הקושי שמחכה למועדון הפועל ת"א צפוי להיות גדול הרבה יותר.