אחד האדומים כתב:
kobster כתב:
אדום נחמד כתב:
kobster כתב:
הדבר הכי טוב שיכול לקרות זה שהלוזונים יעזבו את מכבי פ"ת, ושתי הקבוצות יתאחדו לקבוצה אחת חזקה.
אם אף אחד לא רוכש את הפועל פ"ת היא עלולה למצוא את עצמה בליגה ג' מאחר ואי אפשר להיות יותר משנתיים תחת מפרק.
עם כל הצער, כרגע המצב לא מצדיק שתי קבוצות על סף גסיסה בעיר גדולה (הגם שהיא מיותרת) אחת.
גם ככה הן משחקות באותן צבעים, גם ככה הן משחקות באותו מגרש, גם ככה שתי הקבוצות הולכות לעתיד לא ברור.
שיתאחדו ויחזרו כקבוצה אחת חזקה לליגת העל.
אתה מנסח טיעונים רציונליים.
כדורגל הוא לא רציונלי.
בזה זה נגמר.
לך תגיד לאוהד הפועל פ"ת להתאחד עם מכבי.. או להפך..
איחוד, כמו באשדוד, יגרום לזה שאפילו הקהל המועט כבר לא יבוא. על אחת כמה וכמה בגלל שבפ"ת, לעומת אשדוד, יש מסורת.
אם אין קונה להפועל פ"ת, הם עלולים למצוא את עצמם בליגה ג'.
אם הלוזונים עוזבים את מכבי, מאיפה הם יביאו רוכש שיחזיק אותם ?
איחוד זה הפתרון הטוב ביותר עבור שתי הקבוצות. לי זה לא ברור איך בעיר של 250 אלף תושבים אין קהל לשתי הקבוצות אבל אולי זו ההזדמנות להתחיל משהו חדש ונקי דווקא בליגה הלאומית, לצבור קהל ומומנטום ולעלות ליגה כקבוצה חזקה. עם תקצוב של העירייה, ספונסרים מתוך העיר שישמחו להיות ממותגים עם קבוצה עירונית, יכול להיות שיצא להם רק טוב מזה.
רציונאלי או לא, אם הברירה איחוד או פירוק, מה הם מעדיפים ?
קובסטר, עליך לא הייתי מאמין. הפועל? מכבי? ביחד?
ליצור פיקציה חסרת אופי?
מה עם מסורת, תרבות ספורט, יריבות עירונית, סמל ועוד? לא יודע מה אומר המצב המשפטי בהפועל פ"ת אבל איזו סיבה יש לה לא להצליח להעמיד תקציב ראוי ללאומית? ואפילו אם הם הגיעו למצב בו כמו שאתה אומר הקבוצה קורסת, אז שהאוהדים יקחו על עצמם את הקבוצה. לא כל כך מהר מוחקים מועדון מפואר בתרבות ספורט הדי עלובה גם ככה שיש פה.
צריך להבין שזו לא הסיטואציה שלנו או משהו דומה לזה אפילו. אנחנו ומכבי מן הסתם בחיים לא נתאחד. המצב שם יותר קרוב למצב שהיה באשדוד לפני שהחליטו על האיחוד (ואני מכיר ממקור ראשון אוהדים של הפועל אשדוד שעד היום בכלל לא מכירים בקבוצת האיחוד)
ברור שהמצב האופטימלי הוא שיהיו שתי קבוצות, ועוד כאלה קבוצות ותיקות עם מסורת, שכפי שציינת נכון חסר לנו מועדונים כאלה בכדורגל הפח שיש פה.
השאלה מה כן עושים. יבואו נא אוהדי הפועל פ"ת ויקנו את הקבוצה. השאלה הראשונה שיש לשאול היא מה פוטנציאל הקהל שלהם ? אם זו אפשרות סבירה מדוע זה לא קרה עד עכשיו ?
הפועל פ"ת היא גוף חי-מת כבר כמה שנים. מכבי פ"ת בעידן פוסט לוזון היא קבוצה ללא בעלים ועם פוטנציאל קהל מוגבל ממילא.
בפ"ת יש 250 אלף תושבים. הפוטנציאל קיים, התשתיות (איצטדיון מרשים ומתחם אימונים יפהפה בעינת) קיימות, במצב הנוכחי הדבר היחיד שעומד נגד האיחוד זו המסורת וההיסטוריה של כל קבוצה. גם לשמשון היתה היסטוריה משלה והם הגיעו למצב שהם צריכים להתאחד עם בית"ר ת"א. אני חושש שבשביל
להמשיך להתקיים, זו גם תצטרך להיות הברירה של הקבוצות מפ"ת.