שחר כתב:
ואני הייתי רוצה שרונאלדו ומסי יחתמו מחר בקבוצה.
אתה כל הזמן שולח אותנו ללמוד את המודל הגרמני וככל ש אוהדים , ילמדו טוב יותר את המודל הגרמני הם יבינו שהוא לא מעשי בישראל בעיקר כי הוא דורש חקיקה, אכיפה, רגולציה וכל הדברים שנכון להיום לא קיימים בישראל וגם אין אור בקצה המנהרה שמבשר על בואם.
אוהדים מקסימום יכולים לנסות להשפיע על זהות הבעלים של המועדון שהם אוהדים (וגם זה לצערי עדיין נטול הוכחה) אבל הם לא יכולים לגרום לשינויים שהתחוללו בגרמניה להתקיים בישראל.
תנסה אולי לשלוח לפוליטקאים שלנו חומר ולשכנע אותם ליזום מהלך כזה, יש לי מן תחושה משונה כזו שיש דברים שקצת יותר מעניינים אותם מהמודל הגרמני.
שחר יקירי!
החיים לימדו אותי שבצד מלחמה בונים אופציה לשלום.
נכון לעכשיו אוהדי הפועל נלחמים על הבית מול טביב, אבל צריך גם להכין אופציה לזמן שאחרי המלחמה.
יותר מכך, מלחמה רק בשביל לסלק את המפגע, מבלי להבין לאן מובילים היא די לא אפקטיבית לטווח ארוך.
כשמתכננים מהלך עסקי, כמו לדוגמא, הקמת עמותה לניהול הפועל תל אביב בכדורגל/כדורסל, מתחילים מלמידה.
לומדים הרבה דברים שאני לא אפרט פה, כשחלק ממנה נלמד מאלה שמהווים מודל לחיקוי.
אני שולח אוהדים ללמוד, בדיוק כמו שאני עדיין לומד את הנושא בזמני החופשי.
בשלב הלמידה לומדים, שלא מעתיקים אינפורצמיה כמו תוכי, אלא בודקים אם אפשר ליישם חלק מהתהליכים בתכנית העסקית שאתה מתכנן.
אני יודע לומר היום שחלק מהדברים ניתנים לביצוע גם בלי שינויים של חקיקה, אכיפה ורגולציה.
אוהדים אם אין להם חלק בקבוצה, מסוגלים מקסימום לשתק חלק מהמנגנון הכלכלי של הקבוצה (גם זה בספק רב).
אוהדים ישפיעו, ברגע שמישהו יקבל את ההבנה שבלי אוהדים אין קבוצה.
קטונתי מלתת הוראות לאחרים מה לעשות.
אם הייתי באזור חיוג 972+, כבר מזמן הייתי מנסה להוביל מהלכים, כמו שאני יודע לעשות.
המעט שאני יכול לעשות זה לכוון את האוהדים, איפה אפשר למצוא חומר טוב בתקופת היובש.
אני אסתכן ואומר, שאני בספק עם שחר הלך למקורות שהעברתי פה והתחיל לעיין בהם.
חוק ה- 50+1, הוא פסיק של הפסיק בלינקים שהבאתי.
החלק הארי בלינקים, היו בעיקר על נושאים שמטרידים עמותות בתחילת דרכן, ועד לשלב שהן מיישמות את תהליך הקמת החברה לצד העמותה.
בשביל זה לא צריך חקיקה, אכיפה ורגולציה. צריך סבלנות, למידה, תכנון, חשיבה, ויישום.
צריך לחשוב על הגדרת מטרות לטווח הקצר, גיוס משאבים, תהליכי בדיקה והגדרת מטרות לטווח הארוך.
מה בדיוק מפחיד אותך ואת האחרים מהאפשרות שהאוהדים ינסו לקחת חלק בניהול הקבוצה ?
במקום לפחד, תנסה להבין איך עושים את זה נכון.
עוד הפעם להיות תלויים בגחמות של איזה בעל ממון ?
אם טביב לא רוצה הוא לא מוכר. עובדה.
למה להגיע שוב לאותה סיטואציה ?
עכשיו שכל אחד יעשה מה בראש שלו.
אני יודע מה אני הייתי עושה אם הייתי בישראל.
שיהיה לכולם שבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.