גיא האדום כתב:
אתה מניח שזכויות השידור של הליגה הספרדית שייכים להתאחדות הספרדית והזכויות של הליגה הישראלית שייכות להתאחדות אבל באותה פסקה מניח שהזכויות מליגת האלופות (ולהזכירך, שהפועל לא חברה באופ"א. ההתאחדות לכדורגל היא שחברה באופ"א והפועל נהנית מהחברות הזאת) לא שייכות להתאחדות אלא לקבוצה המשתתפת. השאלה היא למה שזה יהיה כך? אם מחר ההתאחדות תחליט שהיא לוקחת לעצמה את הכספים שמגיעים מהמפעלים האירופאים כתוצאה מהחברות שלה באופ"א ומחלקת אותם באופן שוויוני יותר (נניח 30% לקבוצה המשתתפת במפעל והשאר בין כל האחרות) גם אז היית אומר שאם זה לא מתאים להפועל אז היא מוזמנת לפרוש מהליגה?
טוב, אני מתפלא עליך. יש בעיות לוגיות קשות בדוגמה שלך וזה שאתה חוזר רק עליה כל הזמן בלי לטרוח להתייחס בעיות בה שעליהן הצבעתי רק מראות שאתה מנסה בכוח למצוא הקבלה לעיוות שממנו התחיל הדיון כדי להצדיק אותו. אני אנסה להסביר עוד פעם אחת.
הזכויות של הליגה הספרדית שייכות לגוף האחראי על הליגה הספרדית. השידורים של ברצלונה, של ריאל מדריד ושל סביליה, כולם שייכים להתאחדות הספרדית. השידורים של ברצלונה לא שייכים לברצלונה מראש. הקבוצות מוכרות את זכויות השידור בעצמן רק כי ההתאחדות נותנת להם. ברגע שההתאחדות רוצה, כמו שמתקיים ברוב תחרויות הספורט ספורט בעולם, כמו שמתקיים ברוב תחרויות הכדורגל בעולם, כמו שמתקיים בתחרויות של אופ"א (ליגת האלופות והליגה האירופית), וזה בעצם המצב הטבעי, היא יכולה למכור את זכויות השידור בעצמה, ולחלק את ההכנסות לפי ראות עיניה. הניחוש שלי הוא שיהיו 18 קבוצות שיהיו מרוצות מזה, ו-2 שלא. אני לא רואה אופציות עבור זוג הקבוצות האלה מאשר "לפרוש" ובעצם להימחק, או להשלים עם רוע הגזירה.
ההקבלה שלך לליגת האלופות שגויה מיסודה ומלאה בטעויות. בניגוד למה שכתבת, אני לא טוען שהזכויות למשהו שקשור לליגת האלופות שייכות לקבוצות המשתתפות. בדיוק להיפך. אני טוען שכל הזכויות שייכות לגוף האחראי על התחרות, שהוא אופ"א. לא רק זה, אלא שאצל אופ"א הזכויות נשארות אצלה לאורך כל הדרך. הקבוצות לא מוכרות את זכויות השידור בעצמן אלא מקבלות תמלוגים בסוף העונה. טעות שנייה שלך היא חוסר ההבנה של הפרופורציה בין ברצלונה וההתאחדות הספרדית לבין הפועל ואופ"א. ברצלונה אמורה לקבל הכנסות מהליגה הספרדית בתור משתתפת בתחרות המנוהלת על ידי ההתאחדות הספרדית. הפועל אמורה לקבל הכנסות מאופ"א בתור משתתפת בתחרות המנוהלת על ידי אופ"א. זה שאופ"א הוא הגוף המנהל את כל הכדורגל האירופי, בנוסף רק לבעלות על ליגת האלופות, לא רלוונטי להקבלה. לכן הטיעון שלך, שמבחינתי ההתאחדות יכולה לחלק הכנסות שקבוצה מסוימת השיגה מאופ"א, באותה מידה שהיא יכולה לחלק את ההכנסות ששייכות לה (או יכולות להיות שייכות לה אם רק תרצה, או שייכות לה במקור), לא קשור למציאות. ועובדה היא, שאכן במציאות אין כל קשר בין ההכנסות של הקבוצות מליגת האלופות להתאחדויות השייכות לאופ"א וזה משהו שהמצאת עכשיו. ובכל זאת, אם לענות לשאלה שלך לשאלה שלך, אם הייתי אומר להפועל שהיא מוזמנת לפרוש, אז בוודאי. מה עוד אני יכול לומר? מה אתה היית אומר? איזו עוד אפשרות יש לקבוצה במצב כזה לפעול? או להסכים, או לפרוש (ולשחק איפה בדיוק?). יש רק בעיה אחת, אני די בטוח שאופ"א לא תאפשר להתאחדות לעשות את זה. אבל אם כן, זו זכותה, רק אני לא בעד זה וזה לא משרת את העיקרון שאני חושב שצריך לעמוד לנגד עיניה של ההתאחדות.
גיא האדום כתב:
הטיעון של ה"תנאי פתיחה שווים" גם לא ממש נהיר. גם בספרד תנאי הפתיחה שווים. כל קבוצה מקבלת זכות שווה למכור את זכויות השידור למשחקים שלה. מה לעשות ששתיים מהן מקבלות הרבה יותר כסף על זה? באופן דומה יכולה קבוצה קטנה-בינונית בליגת העל - נניח בני יהודה - לאמר לך שאם מרשים לקבוצה שמגיעה לליגת האלופות לקבל הכנסה,רק מהמפעל הזה, ששוה לתקציב של בני יהודה ל4-5 שנים - אז תנאי הפתיחה לא שווים. איך מצפים מבני יהודה להאבק בפערים האלו?
כמו שאמרתי, במקור זכויות השידור שייכות לגוף המנהל ולא לקבוצות. ומצחיק שאתה שואל מה לעשות, על זה כל הדיון. לדעתי זה לא צריך להיות רלוונטי מבחינת ההתאחדות ולכן מה שהיא צריכה לעשות זה למכור בעצמו את זכויות השידור ולחלק את ההכנסות לקבוצות. ועוד טעות - אם קבוצה מגיעה לליגת האלופות, זה לא תנאי פתיחה, כי זה בזכות זכייה באליפות. וגם אם בפעם הבאה יהיה לה יותר קל לזכות באליפות פעם נוספת, אז זה לא מתנאי פתיחה קלים יותר אלא בגלל הישגים בעבר. וראינו גם שתקציב מליגת האלופות לא הופך מכריע לגמרי את המאבק, ויש מספיק דרכים נוספות להצליח. המקרה שלנו לא רלוונטי, אבל חיפה עלתה לליגת האלופות לפני שלוש שנים ואיבדה שתי אליפויות. היו גם מקרים שקבוצות עלו לליגת האלופות והתמוטטו. ליברפול הייתה בליגת האלופות הרבה שנים, אבל יצאו מהמעגל הזה (ולא רק בגלל הכסף של סיטי), ואני מנחש שהם יחזרו. ניוקאסל הגיעה פעם אחת לליגת האלופות וזה גרם לה להתמוטט. טוטנהאם הגיעה לליגת האלופות ולא הצליחה לשחזר את ההישג. ועכשיו ניוקאסל חזרה מן המתים ועומדת לקחת לה את המקום. ודבר אחרון - לא כתבתי שהמטרה שלי היא דווקא שבני יהודה תיאבק עם הפועל או על האליפות. אני לא מצפה שבכל ליגה כל הקבוצות יוכלו לקחת אליפות. היררכיה בספורט זה דבר טבעי שאני מקבל אותו, ואני לא מבקש שאיפה לשיוויוניות מוחלטת כמו שמנסים לעשות בארה"ב. בסך הכל אני רוצה רגולציה על חלק מההכנסות, ואתה ישר דוחק אותי לקיצוניות הזאת של שיוויון מוחלט.