אני מתעקב רק על מספר 10 - מכבי חיפה בליגת האלופות , איך אפשר לומר שזה רגע השיא בכדורגל הישראלי ? איך אפשר להשוות את זה למסע של הפועל באופ"א ?( כן אני יודע שאני לא אוביקטיבי) אפילו לחיפה היא מסע יותר מוצל במחזיקות.
לכבוד יום העצמאות של מדינת ישראל, בחר אבינעם פורת את עשרת הרגעים הגדולים של הספורט הישראלי. מדינת ישראל חוגגת היום (ה') 64 שנה, במהלכה קבעו ספורטאים רבים הישגים שהם ציון דרך בהיסטוריה של המדינה. לפניכם "היכל התהילה של הספורט הישראלי: עשרת הבחירות של אתר ynet ספורט לרגעים אלה, שנבחרו לאחר בחינה מדוקדקת ופרמטרים של זמן, מקום, מעמד וכד'. מאחר שהספקתי לחוות את רוב האירועים, כנער, כאוהד ואחר כך כעיתונאי, לקחתי בחשבון את הדקויות המכריעות בין הישג אחד לאחר, וגם את העובדה שכמה רגעים כאלו נותרו מחוץ לרשימה.
10. מכבי חיפה בשלב הבתים בליגת האלופות, 2003 מכבי חיפה, שזכתה ב-12 אליפויות מאז 1983, הייתה הקבוצה הישראלית הראשונה שעלתה לשלב הבתים בליגת האליפות. ניצחון 0:2 על שטורם גראץ זוכרים? ליגת האלופות, מחזור חמישי: אלופת ישראל הביסה בניקוסיה את השדים האדומים של אלכס פרגוסון, משערים נדירים ביופיים של יניב קטן (40) וז'וטאוטאס (56), ומפנדל של יעקובו (77). בעקבות הניצחון של באייר לברקוזן על אולימפיאקוס (0:2) נמצאת חיפה בעמדה מצוינת במאבק על המקום השלישי האוסטרית בסופיה, בולגריה (לא אירחו בארץ בגלל המצב הביטחוני) ו-3:3 דרמטי בחוץ, רשמו היסטוריה בכדורגל הישראלי. חיפה לא התבזתה בין הגדולות, ולאחר הפסד 5:2 למנצ'סטר יונייטד באולד טראפורד באה הצהרת הכוונות האמיתית. הקהל, כולל אלפים שהגיעו מישראל, ראה באצטדיון ה-GSP בניקוסיה, קפריסין, את חיפה מביסה 0:3 את אולימפיאקוס (שלישיה של איגביני יעקובו). חיפה גם ניצחה 0:3 את יונייטד (שהגיעה בהרכב חסר למשחק), וסיימה במקום השלישי והמכובד עם שבע נקודות אחרי יונייטד ולברקוזן. באותה עונה הפסידה חיפה את האליפות בארץ למכבי תל אביב, אבל המאמן יצחק שום זכה לחוזה משודרג בפנאתינייקוס והוביל אותה לדאבל אחרי שבע עונות יבשות. היו עוד כמה הישגים נהדרים לנבחרת, כל אחד קסם בפני עצמו, אבל שלא הובילו לכרטיסים כלשהם. ה-2:3 הבלתי נשכח על צרפת בפארק דה פראנס בפריז ב-1993, ה-1:2 על יוגוסלביה, מחזיקת הזהב האולימפי, ערב פסח 1960 (צמד של רפי לוי, יעקב חודורוב ביכולת מזהירה), וקונצרט ה-0:5 מול אוסטריה באצטדיון רמת גן ביוני 1999.
_________________ לכל דבר יש את הזמן שלו
|