הארץ
ציטוט:
"ההחלטה סופית, אין כוח שישנה את דעתי. אין שום סיכוי בעולם שאני נשאר בהפועל תל אביב. כבר התקשרו אלי שני אנשי עסקים רציניים מישראל וניסו לשכנע אותי להישאר. הם הבטיחו שידאגו להרגיע את האוהדים ולתת לי שקט כדי להכין את הקבוצה לעונה הבאה. אמרתי להם שגם אם הם יעלו עד לשמים ויחזרו, לא אשנה את ההחלטה. אני את הפועל תל אביב עוזב. מבחינתי, הקבוצה על המדף. דיברו כל כך הרבה, לא רצו אותי, עכשיו נראה את כולם גיבורים, שיביאו קונה רציני. מי שרוצה את הפועל, ירים טלפון לעורך הדין שלי ויסגור אתו את הנושא הכספי".
אלי טביב, בעלי הפועל תל אביב, בילה את סוף השבוע בברצלונה בשיחות עם חבריו. כולם רצו לשמוע מה הוביל את האיש, שנמצא בימים האחרונים במסע משחקי כדורגל אירופיים, להודיע על כוונתו למכור את המועדון. החברים שישבו לצדו ביום שישי, במסעדה במרכז העיר, עדכנו אותו במתרחש בכדורגל הישראלי, במיוחד בכל הנוגע לאירועים האלימים בווינטר. חלקם הזהירו אותו כי יספוג מחיר אישי כבד אם ימשיך כבעלי הפועל תל אביב. "אם הייתי לבד", אמר לחבריו, "יכולתי להתמודד עם מחאות ואלימות האוהדים. אבל יש לי אישה ומשפחה, ואני לא מוכן להקריב את החיים שלנו למען הכדורגל. האלימות במשחק ביום שישי עברה כל גבול, והחלטתי שאני עם הכדורגל גמרתי".
לחברים שתהו מה יעלה בגורל המועדון במידה שלא יימצא רוכש, אמר: "הפסקתי להשקיע בהפועל. ארבע שנים אני בעלים - בזכותי הפועל זכתה בדאבל ובגביע והגיעה לליגת האלופות. עשינו הישגים מדהימים. אף אחד לא יודע להעריך את זה. אין פירגון על התרומה שלי, רק ביקורת.
"אם יבוא רוכש, הוא יקבל את הקבוצה מיד. אם לא יהיה, הפועל תתנהל כמו קבוצה בפירוק. כל שקל שייצא מקופת המועדון יעמוד מול כל שקל שייכנס. ההכנסות שיגיעו מהטלוויזיה, מהטוטו, ממכירת כרטיסים ומספונסרים יקבעו את תקציב המועדון. התקציב יהיה תלוי גם באוהדים - יקנו מינויים, הוא יוכל לעמוד על 20 מיליון שקל; לא יקנו, הוא יוכל לעמוד גם על 17 מיליון. אני לא מתכוון להוציא אגורה מהכיס".
עבור מי מהסובבים אותו שפקפקו בהודעתו, הבהיר טביב: "זה לא ספין, זו ההחלטה. אנשים מופתעים מההחלטות שאני מקבל, מכיוון שהרבה פעמים מפרסמים שטויות שלא אני אחראי להן. היו לי תכניות, כבר התחלתי להכין את העונה הבאה, אבל האירועים ביום שישי חצו מבחינתי קו אדום. לא יכול להיות שיזרקו על הבית שלי רימונים ולא יכול להיות שיאיימו עלי. לא יכול להיות שאשקיע בהפועל ובסופו של דבר אצטרך להתמודד מול כולם. לא קיבלתי עזרה מהמשטרה, אבל אני לא נכנע, לא מרים ידיים וזה לא הניצחון של האוהדים שמחו נגדי. אני פשוט הולך, עוזב את הכדורגל לגמרי".