תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 16:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: היום שאחרי
הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
בחייאת רבאק אנשים,אתם אוהדי כדורגל
אתם לא אנשי עסקים עכשיו

תתעסקו בלעודד את הקבוצה,ולעשות מה שטוב לקבוצה (פשוטו כמשמעו)
אל תחפשו הרפתקאות
אלי טביב הביתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 19:39 
שבוע טוב!

למי שמעוניין במספרים רשמיים של השיטה הגרמנית, יכול בתור התחלה להציץ בדו"ח הבא:
http://static.bundesliga.de/media/nativ ... _72dpi.pdf

המספרים הללו לא מגיעים סתם מהאוויר.
הם מגיעים מעבודה רצינית, אשר מקיפה כל תחום מסביב לכדורגל.
זה מתחיל מהליגות המקומיות לילדים, דרך בתי הספר לכדורגל של הקבוצות, הליגות לנשים, המתקנים, נושא השיווק, הביטחון הכלכלי ומסתיים בספר החוקים של ההתאחדות והליגות המקצועניות. כל אלו עוברים ריענון תקופתי.

בפברואר האחרון אירגנה ההתאחדות הגרמנית 3 ימי עיון ודיונים על הנושא: העתיד של העמותות/אגודות, תחת הכותרת הגדולה של הכדורגל החובבני בגרמניה.
מיותר לציין שלארוע הגיעו לא רק ראשי ההתאחדות, אלא מומחים מכל אירופה, נציגים מהליגות המקצועניות בגרמניה ומומחים ממגוון תחומים.
בין הנושאים שדנו בהם במהלך הכנס:
צעדים ראשונים של הפיכת העמותה/אגודה לחברה (צורות שונות של המושג)
פתוח מעשי של הערך המוסף של ההתנדבות (כולל עבודה ודיונים בקבוצות)
כדורגל חובבני ופיננסים
למה אנחנו צריכים ? אגודות/עמותות כנותני שירות
המותג כדורגל חובבני: תפיסה - הצגה - פיתוח

אני מאמין שאם מישהו יהיה מעוניין, אפשר לפנות להתאחדות הגרמנית ולקבל את המסקנות.
הם יכולים לעזור מאוד בצעדים הראשונים של הפיכת הפועל לעמותת כדורגל בריאה.

אז הנה, הגרמנים גם מפתחים מודלים בריאים לכדורגל חובבני, שיכולים להתאים לקבוצות מקצועניות.
למי שמעוניין לראות איך נראים דיונים על כדורגל חובבני בגרמניה, שייתן מבט בלינקים הבאים ,לצערי מעבר לתמונות ולוידאו שלא תמיד צריכים תרגום מגרמנית לאנגלית, כל השאר צריך את גוגל):
http://www.dfb.de/index.php?id=511248
http://www.dfb.de/index.php?id=511315
http://tv.dfb.de/index.php?search=Amate ... llkongress

הבעיה בישראל, לא רק בכדורגל, שבמקום לדון בנושאים בשלב שאפשר לדון בהם בשקט, מעדיפים להמתין.
תמשיכו להמתין, הרגע יגיע ושוב ייתפוס את המקום שלנו עבריין, עסקן כושל, איש עסקים שלא שמע על הפועל ועוד חברים מענינים שייתנו לנו את המשפטים של החבר מעלי:
"אוהדים צריכים לאהוד ואנחנו לנהל", "תתעסקו בלעודד את הקבוצה", כבר שמענו על שורת הבעלים והמנהלים לתפארת הפועל מחוז תל אביב.

שיהיה לכולם שבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 19:50 
אנשים לא מבינים שזה לא קשור לאיזה גביע או אליפות... זה קשור להתחבר לקבוצה, כל אחד אוהב את הקבוצה מסיבה אחרת, אני לא מאמין שיש אחד שאוהב אותה כי יש לה תארים.

תתעוררו חצע מהקבוצה כן יכולה להיות של האוהדים... וכן אפשר לנהל אותה בשיתוף עם משקיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
הטענה שבישראל מודל קבוצת אוהדים לא יכול להצליח היא טענה כמעט אנטישמית. היא הרי לא מבוססת על כלום, בעוד שמודלים של בעלות פרטית קורסים פה כל שני וחמישי ומפרקים מועדונים שקיימים עשרות שנים.

וגם אם מתעקשים להישאר בגבולות המוכר ולא לאמץ מודלים מצליחים ממעבר לים (אלוהים יודע למה), מודל קבוצת הכדורסל מצליח מקצועית במידה שאף אחד לא העז לדמיין בכלל, וזאת למרות שמבחינה חברתית התגייסות החברים לפרויקט הוא קטן בהרבה מהפוטנציאל (בעיקר מכיוון שכדורסל הוא פשוט משחק לא פופולארי מספיק).

אני אוהד הפועל הרבה לפני שאני איש פוליטי, כך שכל הניסיון להציג פה תמונה כאילו אני מגיע ממקום פוליטי בלבד הוא פשוט לא נכון. אני באמת ובתמים מאמין שקבוצה בשליטה חלקית או מלאה של אוהדים היא מודל נכון לא רק ערכית ומוסרית, אלא גם מקצועית.

אנשים פה מדברים על כך שהם לא מוכנים להשקיע 1000 שקלים בשנה, למשל, על בעלות. רבאק, יש אלפי אוהדים של הפועל תל-אביב שמשקיעים הרבה יותר מכך בשנה: משחקי בית, משחקי חוץ, אירופה, נסיעות, מזנון. כל הדברים האלה מגיעים לאלפי שקלים בשנה, שהולכים לכיס של איש אחד. למה? למה שזה לא יחזור אליכם?
בשנים האחרונות אני חורש את אירופה ולומד מודלים של התנהלות בספורט בכל היבשת. עם הזמן, המשאלה "הלוואי עלינו!" הפכה לשאלה "אז למה לא אצלנו?". הדברים הרבה פחות מסובכים ממה שהם נראים, וטומנים בחובם כל-כך הרבה יתרונות.
תחשבו לרגע על מצב בו:

1. סדר העדיפויות התקציבי של המועדון נקבע באופו דמוקרטי (השקעה בחיזוק לעומת השקעה בנוער, למשל).
2. אנשי ההנהלה היו כולם דמויות שאפשר לסמוך עליהן בעיניים עצומות. אנשים שחיים ונושמים את המועדון כל חייהם.
3. מכירת הכרטיסים נעשית דרך המועדון.
4. המועדון אחראי להסעות למשחקי חוץ ולדילים לאירופה.
5. שיתוף הפעולה בין האוהדים להנהלה היה על בסיס קבוע ורצוף בעניינים כמו אבטחה, תפאורה ואירועים משותפים.

אלה רק נקודות שעל קצה הקרחון. אלה דברים שהם טריוויאליים וטבעיים לגמרי ברגע שמשתחררים מהתפיסה המעוותת לפיה קבוצת כדורגל היא עסק, ואוהדיה הם צרכנים, ומבינים שה"אידיאולוגיה" הזו היא לא "אידיאולוגיה בגרוש" כפי שנכתב פה ללא בושה. לאידאולוגיה הזו יש שם. קוראים לה "דמוקרטיה", ודמוקרטיה לעולם לא יכולה להיות אידיאולוגיה בגרוש עבור בן-אדם מוסרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
קרל, לא אנטלגנטי להתיחס לכסף שיוצא על כרטיסים וכיו"ב כהשקעה תחליפית למניה במועדון.
אוהד יצתרך להוציא גם וגם (ראה עמותת הכדורסל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:09 
קלדרון כתב:
קרל, לא אנטלגנטי להתיחס לכסף שיוצא על כרטיסים וכיו"ב כהשקעה תחליפית למניה במועדון.

מי שחבר עמותה מקבל תשורה יפה מאוד בכל מיני הנחות ובשיריון כרטיסים למשחקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
פואד כתב:
קלדרון כתב:

אני בעד מעורבות אוהדים אבל נגד אשליות.
אנשים רבים על מנוי של חבר/הסתדרות המורים/חברת חשמל כדי לשלם 700 שקל במקום 1000. (בצדק וזה לא מוריד במיל מהאהדה שלהם להפועל).
אז אותם אנשים יוציאו 2000 במקום 1000 ? לא יקרה , או לפחות לא במספרים ששווים בעלות.

מטרה ריאלית יותר היא ליצר קרן בבעלות אוהדים שתרכוש אחוז מהמועדון שיחיב כל בעלים לבקרה על הספרים.
אבל אין לנו נפח אוהדים לקיים מועדון מקצועני נוסח ברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:34 
קלדרון כתב:

הרבה מאוד תלוי באיזה מודל כלכלי תבנה עבור המועדון, ומה המשאבים שיממנו אותו.
חברות, מינויים וספונסרים הן רק חלק מהמימון.
במודלים של עמותות קיימת חשיבות לא מעטה למוטיב ההתנדבות.

השאלה כרגע, היא בעיקר האם אנחנו מוכנים לעשות צעד בכיוון ולנהל דיונים בנושא.
נכון להיום קיימת עמותה של אוהדי הפועל, שמנהלת קבוצה בליגה השניה בכדורסל.
זה לא מנותק מהמציאות, לבקש מהחברים בה, לקיים דיונים על האפשרות לקחת גם קבוצת כדורגל תחת חסותם.
ייתכן מאוד שמהלך מסוג זה יביא לשינוי בחשיבות אותה עמותה בקרב האוהדים.
נכון להיום ברור לכולם, שאם קבוצת הכדורסל תעלה לליגת העל, הם ייאלצו לקחת משקיע נוסף או ספונסר רציני מאוד למימון ההרפתקאה.
במה בדיוק שונה המצב של קבוצת הכדורגל, מעבר לגודל התקציב ?
צריך לזכור שגם המימון שונה בין שני הענפים.
ברמת העיקרון, העמותה מבטיחה לנו שליטה על המתרחש בתוך הקבוצות המקצועניות של העמותה.

שיהיה לכולם שבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 20:44 
סמל אישי של המשתמש
זה יקום ויפול על מי ינהל כזו יוזמה.
מישהו שאין ספק ביכולות שלו, בכוונות שלו ובטוהר האישי שלו כשהוא מנהל את כספי האוהדים ואת האינטרסים שלהם.
לא פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
מטרה ריאלית יותר היא ליצר קרן בבעלות אוהדים שתרכוש אחוז מהמועדון שיחיב כל בעלים לבקרה על הספרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 21:16 
אתם מתעלמים מזה שהמודל הגרמני מעוגן בחוק ה50+1 שמגן על זכויות האוהדים והציבור והופך את כל הניהול שלו לשקוף מאורגן וסכמתי, כשיהיה כזה חוק בישראל נדבר על קבוצת אוהדים, מה עוד שלצערי הוא לא מתאים לציבור האוהדים בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 22:44 
וגם מיתרון הגודל. אנחנו פקקטה סיכה. לקבוצה הכי מצליחה (מבחינת מנויים) יש 10,000 מנויים בלחץ. אני גם מניח שהכספים מזכויות שידור כאן הרבה יותר נמוכים ועל כל זה א]פשר להוסיף את רמת השכר הנמוכה בארץ ולזכור שאתה מתחרה מול קבוצות תחתית ליגה ראשונה וליגה שניה בגרמניה על שחקנים.
מודל כזה לא יכול לעבוד בארץ בעידן הגלובאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 23:09 
Karl Marx כתב:
הטענה שבישראל מודל קבוצת אוהדים לא יכול להצליח היא טענה כמעט אנטישמית. היא הרי לא מבוססת על כלום, בעוד שמודלים של בעלות פרטית קורסים פה כל שני וחמישי ומפרקים מועדונים שקיימים עשרות שנים.

וגם אם מתעקשים להישאר בגבולות המוכר ולא לאמץ מודלים מצליחים ממעבר לים (אלוהים יודע למה), מודל קבוצת הכדורסל מצליח מקצועית במידה שאף אחד לא העז לדמיין בכלל, וזאת למרות שמבחינה חברתית התגייסות החברים לפרויקט הוא קטן בהרבה מהפוטנציאל (בעיקר מכיוון שכדורסל הוא פשוט משחק לא פופולארי מספיק).

אני אוהד הפועל הרבה לפני שאני איש פוליטי, כך שכל הניסיון להציג פה תמונה כאילו אני מגיע ממקום פוליטי בלבד הוא פשוט לא נכון. אני באמת ובתמים מאמין שקבוצה בשליטה חלקית או מלאה של אוהדים היא מודל נכון לא רק ערכית ומוסרית, אלא גם מקצועית .

אנשים פה מדברים על כך שהם לא מוכנים להשקיע 1000 שקלים בשנה, למשל, על בעלות. רבאק, יש אלפי אוהדים של הפועל תל-אביב שמשקיעים הרבה יותר מכך בשנה: משחקי בית, משחקי חוץ, אירופה, נסיעות, מזנון. כל הדברים האלה מגיעים לאלפי שקלים בשנה, שהולכים לכיס של איש אחד. למה? למה שזה לא יחזור אליכם?
בשנים האחרונות אני חורש את אירופה ולומד מודלים של התנהלות בספורט בכל היבשת. עם הזמן, המשאלה "הלוואי עלינו!" הפכה לשאלה "אז למה לא אצלנו?". הדברים הרבה פחות מסובכים ממה שהם נראים, וטומנים בחובם כל-כך הרבה יתרונות.
תחשבו לרגע על מצב בו:

1. סדר העדיפויות התקציבי של המועדון נקבע באופו דמוקרטי (השקעה בחיזוק לעומת השקעה בנוער, למשל).
2. אנשי ההנהלה היו כולם דמויות שאפשר לסמוך עליהן בעיניים עצומות. אנשים שחיים ונושמים את המועדון כל חייהם.
5. שיתוף הפעולה בין האוהדים להנהלה היה על בסיס קבוע ורצוף בעניינים כמו אבטחה, תפאורה ואירועים משותפים.

אלה רק נקודות שעל קצה הקרחון. אלה דברים שהם טריוויאליים וטבעיים לגמרי ברגע שמשתחררים מהתפיסה המעוותת לפיה קבוצת כדורגל היא עסק, ואוהדיה הם צרכנים, ומבינים שה"אידיאולוגיה" הזו היא לא "אידיאולוגיה בגרוש" כפי שנכתב פה ללא בושה. לאידאולוגיה הזו יש שם. קוראים לה "דמוקרטיה", ודמוקרטיה לעולם לא יכולה להיות אידיאולוגיה בגרוש עבור בן-אדם מוסרי.

:BOW: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 23:15 
Karl Marx כתב:

אני אוהד הפועל הרבה לפני שאני איש פוליטי, כך שכל הניסיון להציג פה תמונה כאילו אני מגיע ממקום פוליטי בלבד הוא פשוט לא נכון. אני באמת ובתמים מאמין שקבוצה בשליטה חלקית או מלאה של אוהדים היא מודל נכון לא רק ערכית ומוסרית, אלא גם מקצועית .

תחשבו לרגע על מצב בו:

מה לעשות שבכדורסל יש הרבה אנשים שאוהבים יותר את הפרוייקט מאשר את הפועל והם גם לא טורחים להסתיר את זה.
ומה לעשות שבארץ אין מספיק אוהדים כדי שזה יצליח. שוב, אם בכדורסל עוד לא הגענו לליגה הראשונה, בה התקציבים יקפצו במאות אחוזים, ועדיין יש לנו גירעון כל שנה וגם זה לא מספיק לנו כדי לעלות ליגה, אז אני מרשה לעצמי לפקפק ביכלת שלנו להצליח בכדורגל.
הלוואי והייתי טועה. מבחינתי זה חלום קבוצה מצליחה בבעלות אוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 23:24 
מצטרף לדברי קרספו, לדעתי רק כאשר יהיו בעלים שיהיו מוכנים לתת לאוהדים לקנות למשל 10% מהקבוצה (משמע למשל נציג אחד או שניים בהנהלה), אולי אז לאט לאט העניין של בעלות הקבוצה ע"י אוהדים תתחיל לגדוע עור וגידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: היום שאחרי
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 13:02 
גביזון כתב:
ניב כתב:
ערן כתב:
ניב כתב:
הלוואי.
חייבים לפעול למען קבוצת רכישה של אוהדים בכל הכוח. אנחנו מסוגלים. זה בידיים שלנו.

צר לי שעוד לא נמצא רוכש חדש להפועל וכבר אוהדים מנסים להבריח או לתקוע מקלות בגלגלים של רוכש כזה.

אין 5,000 איש שישימו 1,000 ש"ח? וכך יהפכו בעצם למעין חברי עמותה. שמעתי כבר מ5 אוהדים משער 2 שהם מוכנים לשים 10,000 ש"ח כדי לרכוש את הפועל. וזה עוד בלי להזכיר את האנשים בשער 1 שבוודאי יסכימו לתרום.

זה תלוי בהנהלת הכדורסל ומטה המחאה, זה בידיים שלנו.

אין 1000 אוהדים כאלה.

עוד לא ניסית, איך אתה יודע?
הכדורסל זה משהו הרבה הרבה יותר קטן מהכדורגל,אני מזכיר לכם.
לא יעזור לך מה תגיד, זה לא אותו דבר, יש הרבה יותר אוהדי הפועל שמזוהים עם הכדורגל ובכלל לא מודעים לזה שיש הפועל גם בכדורסל.
צריך להתחיל לחפש כמו מחט בערמת שחת גם אם מדובר בנסיעות למקומות רחוקים, אני מוכן להשקיע למען זה באופן אישי, ואני בטוח שיש עוד אנשים בקהל בבלומפילד כיום שיש להם את היכולת לזה. זה עבודה לא של חודש חודשיים, זה שנים, גם אם יקח יותר מ4-5 זה מבורך לעתיד וכדאי לא לפסול את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 14:55 
קלדרון כתב:
פואד כתב:
קלדרון כתב:

אני בעד מעורבות אוהדים אבל נגד אשליות.
אנשים רבים על מנוי של חבר/הסתדרות המורים/חברת חשמל כדי לשלם 700 שקל במקום 1000. (בצדק וזה לא מוריד במיל מהאהדה שלהם להפועל).
אז אותם אנשים יוציאו 2000 במקום 1000 ? לא יקרה , או לפחות לא במספרים ששווים בעלות.

אבל אין לנו נפח אוהדים לקיים מועדון מקצועני נוסח ברצלונה.

אני קצת פחות פסימי ממך אבל העקרון ברור
10%-20% זה ריאלי, אחר כך נראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Karl Marx כתב:
אע"ב, על כל קבוצה בבעלות פרטית שמצליחה אני יכול להביא לך אלף שפשטו רגל וקרסו.

השבוע חזרתי מפרויקט חברתי נחמד, "גימיק", כמו שכינה ערן את הפועל אוסשקין בתחילת דרכה. ראיתי שבעים אלף בני אדם שהם הבעלים של הקבוצה שלהם, ששיחקה בחצי גמר ליגת האלופות. וואלה, תפס הגימיק.

הפראיירים שהסכימו לשים כסף להיות בדעת מיעוט בשליטה בבאיירן מינכן הן אגב BMW ואדידס. שתי חברות בלי מושג בניהול כנראה.

מדהים שאשכרה קיים מודל בעולם שמתפקד על בעלות אוהדים, שבמסגרתו כמעט עשרה אחוזים מהאוכלוסייה מעורבים במשחק בצורה של חברות אקטיבית, שמתוך הליגות שהוא מפעיל שלוש הראשונות הן סולד-אאוט, שבו מחירי הכרטיסים שווים לכל נפש ושעדיין מצליח להתחרות בטופ העולמי, ועדיין אנשים ימשיכו להביא דוגמאות מהמודל האנגלי.

קרל, תפסיק עם הירידה לפסים אישיים. אני בטוח שגם אתה וגם מי שמצדד בעמדה שלי, כולנו רוצים רק את טובתה של הפועל. המחלוקת היא על הדרך.

יכול להיות שהמודל שאתה מתאר, מתאים לגרמניה. אני לא חושב שמה שמתאים לגרמניה מתאים לישראל. פה אין תרבות ספורט, פה אין את כמויות הקהל והכסף שיש בגרמניה, פה אין חברות ענק כמו BMW ואדידס. פה זה המזרח התיכון.
המודל היחיד שהוכיח את עצמו בישראל עד כה, זה המודל של יענקלה שחר ודייויד פדרמן. יכול להיות שיש מקום לנסות מודל נוסף, אבל אני לא מוכן שהפועל כדורגל תהיה שפן ניסיונות למודל הזה.
בהפועל כדורסל לא היתה ברירה, אז הלכנו למודל הזה. בכדורגל יש ברירה, ואני מאוד מקווה שיבוא יענקלה שחר משלנו ויקנה את הפועל וישים עליה כסף. זה המודל היחידי שהוכיח את עצמו במדינה הזאת, וכל עוד אין מודל אחר שהוכיח את עצמו בישראל - על זה צריך ללכת.

אני מאוד רוצה להיות בצד של קרל מרקס אבל אני נוטה יותר מהבחינה המעשית לצד שלך.
העניין הוא שבצורה שטביב מתכנן להשאיר את הפועל רק מטומטם יקנה את הפועל.
הקהל של הפועל כבר הוכיח לא פעם השנה שהוא מטומטם ככה שיכול להיות שמצב האין ברירה הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
זה יקום ויפול על מי ינהל כזו יוזמה.
מישהו שאין ספק ביכולות שלו, בכוונות שלו ובטוהר האישי שלו כשהוא מנהל את כספי האוהדים ואת האינטרסים שלהם.

קלדרון, מה תכלית המשחק הזה? אם יש לך מה לומר לי, מדוע לפזר רמזים במקום לפנות אלי בצורה מסודרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
בכדורסל יש בעיקר הרבה אנשים שנכוו מספיק מהבעלות הפרטית, וראו מספיק מסביבם ב15 השנים האחרונות בשביל להבין מה היא שווה, וכמה סיכון יש בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: