סיפור מדהים על יהושע אבשלומוב!
מסתבר שמצאנו צדיק!
מתוך כתבה על אורי פיינמן שפשט את הרגל והיה בקאנטים עד שיהושע אבשלומוב החליט לתמוך בו כלכלית:
אנחנו מאחוריך
אבל זה לא רק הפחד, השיתוק והדיכאון שהשאירו אותו בבית. זה גם עולם המוזיקה שעבר שינויים בעשור האחרון. התעשייה הפיראטית פרחה, ההכנסות מההקלטות הצטמקו, הפלייליסט השתלט על הרדיו, והטעם המוזיקלי של הציבור השתנה. לפני כשלוש שנים, רגע לפני שחיסל את חובותיו בזכות עבודתו כבונה אתרי אינטרנט ("למדתי את העבודה מספרים. ישבתי, קראתי והפכתי להיות בונה אתרים מקצועי"), הופיעה נקודת אור בחשכה של חייו.
"כשעדיין הייתי במשבר הכלכלי, פנו אליי שני אנשים מקסימים בשם שלי ויהושע אבשלומוב שהם קרובי משפחה של גרושתי והציעו לי עזרה כלכלית. הם חזרו אמידים מכמה שנים בארצות הברית וכל הזמן שאלו 'מה עם המוזיקה? למה אתה לא מקליט?'. הסברתי להם את הסבך הכלכלי שאני נמצא בו ושאני לא יכול להרשות לעצמי לבלות באולפן הקלטות, בזמן שאני צריך לדאוג להביא כסף הביתה. באחת השיחות, יהושע אמר לי: 'תקשיב, אנחנו מאחוריך. אנחנו נשקיע בך. תיכנס להקליט חומרים חדשים'. זה בדיוק מה שהייתי צריך. שמישהו יאמין בי מחדש.
"בזכות הדחיפה הזאת, הרמתי טלפונים לחברים מעולם המוזיקה. פבלו רוזנברג, שלומי שבת, קובי אושרת ויוסי אזולאי נרתמו מיד לכתוב לי. ראיתי את האור בקצה המנהרה. יום אחד, כשנסעתי בנתיבי איילון, חלפתי על פני 'סיטי טאואר', שם יהושע התגורר כשחזר לארץ. התקשרתי אליו ואמרתי לו, 'אני נוסע מתחת לבית שלך וחשבתי עליך'. הוא סיפר לי שהוא לא כל כך מרגיש טוב. שלוש שעות אחר כך קיבלתי טלפון. 'יהושע מת מדום לב', אמרו לי בצד השני.
"הוא כל כך אהב אותי וכל כך האמין בי. זה פשוט שבר אותי. מעבר לעובדה שאהבתי את יהושע כאדם, לא יכולתי לבוא לאשתו שנותרה אלמנה ולומר לה 'יהושע הבטיח לי, קחי את זה על עצמך'. הרגשתי שאני חוזר לפלונטר. אלו היו ימים מאוד קשים. מצד שני, היו לי ביד סקיצות לשירים חדשים והרגשתי שהתהליך שהתחיל עם יהושע נתן לי כוח להמשיך".
המושיע שלנו מת
חבל
לכתבה המלאה
http://www.nrg.co.il/online/47/ART1/934/582.html