תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 18:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: באיירן - ריאל: דברים שרואים מפה
הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 00:48 
סמל אישי של המשתמש
"ארסמוס" - פוסט חדש בבלוג, על הביקור בחצי גמר ליגת האלופות:

http://fussballogie.blogspot.de/2012/04 ... st_19.html

פייסבוק:
https://www.facebook.com/fussballogie

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: באיירן - ריאל: דברים שרואים מפה
הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 02:39 
סמל אישי של המשתמש
אני מחכה לספר שלך. פוסט מעולה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 08:47 
סמל אישי של המשתמש
פוסט מעולה, כרגיל.
אגב, מהטווויזיה זה לא ממש היה נשמע קהל של קונצרטים. שמעו את הקהל היטב לכל אורך המשחק והיה לו לדעתי חלק מאוד חשוב בקצב המטורף של המשחק.
בושה מה שההנהלה של באיירן עשתה לארגון של האולטראס שלהם, חתיכת תמרור אזהרה בשבילנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 09:28 
kobster כתב:
בושה מה שההנהלה של באיירן עשתה לארגון של האולטראס שלהם, חתיכת תמרור אזהרה בשבילנו.

לא כ"כ.
כשלהפועל יהיו 60,000 מנויים, והקומץ יהיה פחות מ- 5% ממנו, אז אני אתחיל לחשוש ולזלזל בכח שלנו, כמו שעושים כאן.
לנו עדיין יש את הכוח להשבית חלק לא מבוטל מהקהל במשחקי הבית, רוב מוחלט של הקהל במשחקי החוץ ואת כל מה שקשור בעידוד ותפאורה. למראית עין לפחות, זה יורגש הרבה יותר.
הבעיה היא שאנחנו לא תמיד משתמשים בכח הזה, גם כשצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: באיירן - ריאל: דברים שרואים מפה
הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 12:47 
ספר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 12:49 
1. לא כל הגרמניות אוהבות ימי הולדת. הגרמניה שלצידי, ואלו שקיבלתי עימה לא אוהבים חגיגות יומהולדת (אולי זה הגיל המתקדם של כולם)
2. public viewing בגרמניה, חוויה שאני ממליץ לכל אוהד כדורגל. ביוני הקרוב אני בברלין, לחגוג 40 להיא מלמעלה ולתפוס משחק עם אלו מהתחלת השורה.
3. כרגיל נהנתי!!!

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
kobster כתב:

לא כ"כ.
כשלהפועל יהיו 60,000 מנויים, והקומץ יהיה פחות מ- 5% ממנו, אז אני אתחיל לחשוש ולזלזל בכח שלנו, כמו שעושים כאן.
לנו עדיין יש את הכוח להשבית חלק לא מבוטל מהקהל במשחקי הבית, רוב מוחלט של הקהל במשחקי החוץ ואת כל מה שקשור בעידוד ותפאורה. למראית עין לפחות, זה יורגש הרבה יותר.
הבעיה היא שאנחנו לא תמיד משתמשים בכח הזה, גם כשצריך.

עכשיו אנחנו נמצאים במקום אחר אבל להזכירך שבתחילת המאבק טביב ניסה ואף הצליח ליצור בידול בין האולטראס לשאר הקהל.
האולטראס נתפסו כמזיקים ופוגעים בקבוצה, בעיקר לאחר הכתובות בשירותים של שער 11.
למזלנו, הרוחות נרגעו מהר מאוד, לא מעט בזכות אישיותו הפגומה וההרסנית של טביב שהצליח במעשיו לאחד את כל הקהל נגדו.
למרות שלא מדובר באותו קנה מידה ואותה חלוקה, גם אצלנו האולטראס הוא מיעוט לעומת הקהל הרחב, גם אצלנו הסולידריות לא התקיימה בשעת מבחן.
במשחק מול ראשל"צ בבית לא ראיתי יותר מדי אנשים שויתרו על המקום שלהם ביציע ונשארו עם האולטראס בחוץ (אני אישית כלל לא הגעתי למשחק בגלל זה), כך שהמקרה של האולטראס של באיירן הוא אכן תמרור אזהרה לכולנו.
שוב אני מזכיר, אין לדעת איפה היינו היום אם הקבוצה היתה מצליחה מבחינה מקצועית, קשטן היה נשאר בתפקידו וההנהלה לא היתה מתפטרת.
האחריות של כולנו, אולטראס ושאר הקהל, לא לתת לאף אחד בעתיד ליצור בידול ונידוי.
האולטראס צריכים לרדד את הפרובוקציות, הקהל הרחב צריך להעלות את הסולידריות. שמח שהפעם כולנו התעוררנו בזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 13:58 
לוסיאנו דה ברונו כתב:
אני מחכה לספר שלך. פוסט מעולה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 14:02 
מסכים עם הכל.
האולטראס חייב לדעת לפעמים לנשוך את השפתיים כדי לא ליצור אנטגוניזם על אוהדים שקרובים אלינו בדר"כ (מה שנקרא הקומץ).
ועדיין, גם אם טביב היה עושה פחות טעויות ומסתיר את השקרים שלו טוב יותר, והיינו בוחרים ללכת נגד כולם, זה היה הרבה יותר מורגש מהמחאה שלהם, כי במשחקי החוץ אנחנו עדיין רוב מוחלט ובמשחקי הבית, ראינו איך נראה בלומפילד בלי עידוד ותפאורה ואחרי תקופה של כשלונות, המצב היה נראה מביך אפילו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שהמקרה של באיירן והפועל ברי השוואה.
נתחיל מזה שבבאיירן, 71% מהבעלות על מועדון הענק הזה נמצאים בידי האוהדים. יציאה של ארגון אולטראס נגד ההנהלה משולה ליציאה נגד החלטה דמוקרטית של רוב האוהדים. אין מה לעשות - זו עובדה.
מעבר לזה, ארגוני אולטראס בגרמניה הם לא בעלי מבנה אנרכי כמו אולטראס הפועל. רובם רשומים כעמותות, מנהלים רישום חברים ומממנים את עצמם באמצעות דמי החברים עצמם.

בלומי, אותי, או כל איש שמאל בגרמניה, לא תמצא אפילו מת בהקרנה פומבית של משחקי נבחרת גרמניה. מדובר בחגיגה לאומנית דוחה שמובלת כמעט תמיד על-ידי קומץ פאשיסטיים. הנה דוגמא טובה: (לידיעת מניפי "דגלי תימן" בהפגנות נגד טביב, מדובר דווקא בדגלי פרוסיה, שהם כיום סמל לאומני גרמני מובהק):

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אפריל 2012, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
אני לא חושב שהמקרה של באיירן והפועל ברי השוואה.
נתחיל מזה שבבאיירן, 71% מהבעלות על מועדון הענק הזה נמצאים בידי האוהדים. יציאה של ארגון אולטראס נגד ההנהלה משולה ליציאה נגד החלטה דמוקרטית של רוב האוהדים. אין מה לעשות - זו עובדה.
מעבר לזה, ארגוני אולטראס בגרמניה הם לא בעלי מבנה אנרכי כמו אולטראס הפועל. רובם רשומים כעמותות, מנהלים רישום חברים ומממנים את עצמם באמצעות דמי החברים עצמם.

בלומי, אותי, או כל איש שמאל בגרמניה, לא תמצא אפילו מת בהקרנה פומבית של משחקי נבחרת גרמניה. מדובר בחגיגה לאומנית דוחה שמובלת כמעט תמיד על-ידי קומץ פאשיסטיים. הנה דוגמא טובה: (לידיעת מניפי "דגלי תימן" בהפגנות נגד טביב, מדובר דווקא בדגלי פרוסיה, שהם כיום סמל לאומני גרמני מובהק):

תמונה

אל תסתכל בדגל אלא בגרמניה שמניפה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אפריל 2012, 11:45 
קרל,

נושא הצפייה הפומבית בגרמניה, הוא פועל יוצא של אליפות העולם הלפני אחרונה, שהתקיימה במדינה (2006).
מאחר ומשלב התיכנון, הבינו המארגנים שמספר המקומות באיצטדיונים הוא מזערי, לעומת הדרישה ברחוב, החליטו על הקמת "אזורי אוהדים וצפייה מאורגנת".
הכוונה היתה לתת את האפשרות, למי שלא השיג כרטיס להנות מאווירה דומה. אווירת הביחד.
אף אחד לא צפה מראש את ההצלחה של הנושא. בברלין התכנסו במשחקים של הנבחרת כ- חצי מליון ובערבים מסויימים גם 750,000 איש, לאזורי הצפייה הפומבית.
אף אחד לא יכל לצפות, שדווקא בארוע אליפות העולם 2006, הגאווה הלאומית הגרמנית תפרוץ החוצה.
צריך לאמר בכנות, שעד אותם ימים הנפת דגל גרמני לא בדיוק היתה דבר שבשגרה לאזרח הרפובליקה המאוחדת הממוצא.
הגאווה הגרמנית של אותם ימים, היא בפירוש לא זו שהמוח הישראלי או היהודי צריך לחשוש ממנו.

אני בפירוש מסכים שקיימות קבוצות באוכלוסיה הגרמנית, שתופסות על אירועים מסוג זה טרמפ.
אני לא מסכים שזה המאפיין המרכזי באותם אירועים.
יצא לי להכיר גרמנים רבים שהולכים לארועים אלו, על מנת לספוג את אווירת הביחד, לשתות בירה, לאכול נקניקייה טובה, להעביר ערב עם חברים וממש לא יותר מזה.
חלקם, כמו החברה שלצידי, לובשים את חולצת הנבחרת, מלבישים עוד אביזרים לגופם ורחוקים שנות אור מהקונוטציה הלאומנית.

בשנים האחרונות הכרתי צד אחר של גרמניה.
הכרתי גרמניה וגרמנים שלומדים את ארועי העבר, לא כמקצוע חובה בבית הספר, אלא כאיך לא לחזור על החלק האפל בהסטוריה של הרפובליקה.
מדובר על דור שני, שלישי והיום רביעי לאותם ימים נוראים, כשבמבט לאחור הם לא מתחבאים כמו עמים אחרים ביבשת ( אלו שרואים את עצמם כקורבן), אלא עוסקים בנושא באופן יומיומי.
החברה הגרמנית שאני הכרתי, מתמודדת עם העבר שלה בצורה אמיצה, שהלוואי ויום אחד גם אנחנו נוכל לעשות זאת עם סוף ימי הכיבוש (אני יודע שאין דין אותם ימים לימי הכיבוש הישראלי, אבל הצלקות של המלחמה האינסופת הזו תשאיר הרבה חללים פיזית ונפשית).

עם נחבר את הנושא משבוע שעבר, לצפייה הפומבית, נוכל להתמקד בהבדלים של למה המודל הגרמני עדיף על האנגלי.
המודל הגרמני בנוי בעיקר על הרצון להביא את הכדורגל לעם.
המודל האנגלי נבנה כצורך להביא לסילוק חלק מהצופים מהמגרשים.

צריך להבין שבמודל הגרמני הליגות המקצועניות המאורגנות, הן אחוז מזערי מהתעשייה בשטח.
הרבה מאוד גרמנים עוסקים במשחק במסגרת שכונתית, אזורית, כשהעיקר עבורם הוא המפגש עם החברים לאימון שניים במהלך השבוע + משחק רשמי.
בהרבה מאוד מקרים החבורות הללו גם נפגשות, בארועים חברתיים משותפים עם הנשים והילדים.
זה בעצם העיקר בשיטה, להביא את העיסוק בכדורגל לכל בית בגרמניה.
האוהד, האזרחים הם המוקד ולכן הם תמיד שותפים להחלטה.

באנגליה של שנות ה- 80 ותחילת ה- 90, התמודדו עם השאלה איך אנחנו מסלקים את החוליגנים מהאיצטדיונים.
השאלה לא היתה איך אנחנו גורמים לקרב את המשחק לעם, לגרום לשיפור התנאים באיצטדיונים ועדיין לראות אוהדים מכל שכבות האוכלוסיה, מאכלסים את הטריבונות.
באנגליה בנו איצטדיונים, כשאת העלות גילגלו על האוהדים.
לא סתם סילקו את יציעי העמידה מהטריבונות החדשות.
בגרמניה עד היום לא פגעו ביציעי העמידה, אותם אפשר גם למצוא באולמות הכדורסל.

באנגליה רוב האוהדים בעלי שייכות לקבוצה כזו או אחרת.
בגרמניה הכרתי לא מעט אזרחים, שהמשחק עצמו מעניין אותם ולא פיתחו לעצמם אהדה לקבוצה כזו או אחרת.
הם מסוגלים להעביר את שבת אחה"צ בצפייה במשחק מול הטלוויזיה בבית או במועדון או בפאב המקומי עם חברים, ונהנים מהביחד, מהאווירה ומהכדורגל ( ליגה ראשונה, שניה, אזורית או משחק של הנבחרת הן רק התירוץ לעוד מפגש מהנה).
העיסוק הקבוצתי גדול יותר באנגליה, מאשר בגרמניה.

אלו מהשיטות מתאימה לאזור שלנו ?
אני מאמין ששילוב, עם נטייה גדולה יותר לכיוון הגרמני.
יש אזורים שלמים בישראל שרק מהבאת המשחק לכל שכבות האוכלוסיה, מהעיסוק בספורט, אפשר יהיה לפתח סוג של אהדה לקבוצה כזו או אחרת.
הריכוזיות של הכדורגל שלנו ב-4 קבוצות גדולות ועוד כמה בינוניות, לא עושה טוב להתפתחות שלו.
איך אמר לי מישהו מחדרה:
ברמה המקומית אהדנו את הפועל חדרה והרצליה.
ברמה הארצית היתה לנו תמיד את הפועל תל אביב.
אם מישהו היה שם דגש על הגאווה המקומית, אולי החלוקה היתה יותר שיוויונית.

לסיכום:
תמשיך בכתיבה הנפלאה, שמעוררת דיונים שהופכים את הכדורגל למה שהוא באמת.
יותר מעוד משחק של 22 משוגעים אחרי כדור.

שתהיה לכולם שבת אדומה נפלאה, נעימה ו- שקטה א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
בלומי, אין לי כוח להיכנס לדיון הזה איתך כי הוא גולש הרבה מחוץ לנושא. בטח ובטח בעניין ההכאה על חטא והלימוד מחדש ש"נעשה" בגרמניה.
אחד הפילוסופים החשובים של המדע, קרל פופר, נכנס יום אחד לאולם ההרצאות וביקש מהסטודנטים שלו לצפות. לקח זמן עד שסטודנט העז לשאול: "אבל הר פרופסור, במה לצפות?"
וזו בדיוק הנקודה, אמר להם פופר: כדי לצפות צריך לדעת במה לצפות.

שנינו יכולים לשבת באותה הקרנה פומבית של משחק שלב הבית של נבחרת גרמניה. אתה תהנה מכל רגע, מהכדורגל האיכותי, מהבנות זהובות השיער ומהבירה האיכותית. אני לעומת זאת, אזהה את מותגי הבגדים והאסוסיאציות הפוליטיות שלהם, את הסאב-טקסט של קריאות הביניים ואת הלאומיות שרק מחכה לפרוץ בתוך כל גרמני נורמטיבי. בעמוד הראשון של הדוקטורט שלי מופיע הציטוט הבא של אוהד סט פאולי:

ציטוט:

"This group is for all the true football fans who go and support THEIR team every single week, no matter how far, no matter what are the costs, no matter what the conditions are. Those who are laughed at by those ignorant idiots, who all of a sudden become the greatest football fans when it comes to the World Cup or any other national football event, those who paint their faces in the national flag's colors, consume consume consume the "product" football and "support" THEIR team, the only identification with it being accidentally born in the same country. That is not what football is about! Football is not a platform for nationalist ecstasy! Fuck World Cup 2010 and all National Teams!"

מיותר לציין שאני מסכים עם כל מילה.

אפרופו תרבות אהדה, אולטראס ורשויות:
בעוד כמה שעות אעשה את הדרך מברלין להמבורג, שם תשחק ביום ראשון סט פאולי נגד האנזה רוסטוק, במה שנחשב לאחד מהמשחקים הכי חמים באירופה. לפני כמה שבועות הודיעה משטרת המבורג כי היא אוסרת על מכירת כרטיסים לאוהדי רוסטוק מחשש לתקריות אלימות בין אוהדי שתי הקבוצות. זו הפעם הראשונה שהמשטרה עצמה, ולא ההתאחדות, יוצאת בצעד כזה. מועדון סט פאולי הלך עם הנושא לבית משפט וניסה לשנות את רוע הגזרה, והעתירה נדחתה.
אוהדי רוסטוק החליטו להגיע בכל זאת בהמוניהם לעיר (200 ק"מ מרחק) ולהפגין נגד ההחלטה. בשל העובדה שהפגנה היא זכות חוקתית וכניסה למשחק כדורגל היא לא, למשטרה לא היתה ברירה אלא לאשר את ההפגנה והיא תתקיים לפני ובמקביל למשחק.
כעת, שימו לב: במחאה על הפגיעה בחופש של אוהדי רוסטוק החליטו אולטראס סט פאולי להחרים את המשחק ולהפגין גם הם מחוץ לאיצטדיון במהלך המשחק. כעת נסו להחליף את אולטראס סט פאולי באולטראס הפועל, ואת אוהדי רוסטוק באוהדי בית"ר, וחשבו עד כמה התסריט הזה הוא בדיוני במונחים של הארץ, וכמה לא בשלה היא הבגרות הפוליטית של תרבות האהדה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 00:45 
Karl Marx כתב:
בלומי, אין לי כוח להיכנס לדיון הזה איתך כי הוא גולש הרבה מחוץ לנושא. בטח ובטח בעניין ההכאה על חטא והלימוד מחדש ש"נעשה" בגרמניה.
אחד הפילוסופים החשובים של המדע, קרל פופר, נכנס יום אחד לאולם ההרצאות וביקש מהסטודנטים שלו לצפות. לקח זמן עד שסטודנט העז לשאול: "אבל הר פרופסור, במה לצפות?"
וזו בדיוק הנקודה, אמר להם פופר: כדי לצפות צריך לדעת במה לצפות.

שנינו יכולים לשבת באותה הקרנה פומבית של משחק שלב הבית של נבחרת גרמניה. אתה תהנה מכל רגע, מהכדורגל האיכותי, מהבנות זהובות השיער ומהבירה האיכותית. אני לעומת זאת, אזהה את מותגי הבגדים והאסוסיאציות הפוליטיות שלהם, את הסאב-טקסט של קריאות הביניים ואת הלאומיות שרק מחכה לפרוץ בתוך כל גרמני נורמטיבי. בעמוד הראשון של הדוקטורט שלי מופיע הציטוט הבא של אוהד סט פאולי:

ציטוט:

"This group is for all the true football fans who go and support THEIR team every single week, no matter how far, no matter what are the costs, no matter what the conditions are. Those who are laughed at by those ignorant idiots, who all of a sudden become the greatest football fans when it comes to the World Cup or any other national football event, those who paint their faces in the national flag's colors, consume consume consume the "product" football and "support" THEIR team, the only identification with it being accidentally born in the same country. That is not what football is about! Football is not a platform for nationalist ecstasy! Fuck World Cup 2010 and all National Teams!"

מיותר לציין שאני מסכים עם כל מילה.

אפרופו תרבות אהדה, אולטראס ורשויות:
בעוד כמה שעות אעשה את הדרך מברלין להמבורג, שם תשחק ביום ראשון סט פאולי נגד האנזה רוסטוק, במה שנחשב לאחד מהמשחקים הכי חמים באירופה. לפני כמה שבועות הודיעה משטרת המבורג כי היא אוסרת על מכירת כרטיסים לאוהדי רוסטוק מחשש לתקריות אלימות בין אוהדי שתי הקבוצות. זו הפעם הראשונה שהמשטרה עצמה, ולא ההתאחדות, יוצאת בצעד כזה. מועדון סט פאולי הלך עם הנושא לבית משפט וניסה לשנות את רוע הגזרה, והעתירה נדחתה.
אוהדי רוסטוק החליטו להגיע בכל זאת בהמוניהם לעיר (200 ק"מ מרחק) ולהפגין נגד ההחלטה. בשל העובדה שהפגנה היא זכות חוקתית וכניסה למשחק כדורגל היא לא, למשטרה לא היתה ברירה אלא לאשר את ההפגנה והיא תתקיים לפני ובמקביל למשחק.
כעת, שימו לב: במחאה על הפגיעה בחופש של אוהדי רוסטוק החליטו אולטראס סט פאולי להחרים את המשחק ולהפגין גם הם מחוץ לאיצטדיון במהלך המשחק. כעת נסו להחליף את אולטראס סט פאולי באולטראס הפועל, ואת אוהדי רוסטוק באוהדי בית"ר, וחשבו עד כמה התסריט הזה הוא בדיוני במונחים של הארץ, וכמה לא בשלה היא הבגרות הפוליטית של תרבות האהדה בארץ.

זה דבר מדהים מה שקורה שם.חבל שבארץ ברגע ש4 הגדולות יהיו בהפגנה ביחד יהיה ריבים ואף אחד לא מסוגל להתאחד למען מטרה חשובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 15:32 
אני לא רואה מצב שבו אוהדי ביתר ואוהדי הפועל מפגינים יחדיו. מהפעמים הבודדות שנפגשתי עם האוהדים שלהם לפני ואחרי משחקים זה נגמר ביריקות ובניסיון ללינץ'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 15:38 
סמל אישי של המשתמש
דגלי תימן :HEART2: :HEART2:
היה אחד המרגשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: