"הארץ" -
זינוק חד בתעבורת הרשת בעת משחק ברצלונה-צ'לסי
רבבות נהרו לאתרי הסטרימינג לחצי גמר ליגת האלופות - שלא שודר בטלוויזיה עקב יום השואה. אתר ישראלי מוביל קרס ונערך לשדרוג שרתיו לקראת הגומלין
רבבות גולשים ישראלים צפו אמש (רביעי) ברשת במשחק בין ברצלונה וצ'לסי בחצי גמר ליגת האלופות באינטרנט - מאחר שלא שודר בערוץ הספורט מפאת יום השואה. לא מעט גולשים התלוננו כי שיעורי הגלישה הגבוהים הביאו להאטה כללית במהירות הגלישה, ולצפייה מקוטעת לאורך המשחק - בין השאר באתר השידור הרשמי בתשלום של UEFA (התאחדות הכדורגל האירופית).
כמה מספקיות האינטרנט מסרו כי נרשמה עלייה של עשרות אחוזים בכמות הגולשים ובתעבורת הרשת לקראת חצי הגמר, ובעיקר בזמן המשחק, בין השעות 21:45 ו-23:45. בבזק בינלאומי מספרים על עלייה דרמטית של 25% בתעבורת הרשת ביחס לממוצע. "ראינו גידול מאסיבי מאוד בתעבורה שלנו", מספר שגיא קוז'וק, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה. לדבריו, עיקר התעבורה נותבה לאתרים בחו"ל שסיפקו סטרימינג לצפייה במשחק, בעיקר לאתר UEFA.
קוז'וק אמר כי אין לו ספק שיש לנתונים קשר ישיר למשחק משום ששעת השיא בגלישה באינטרנט הסתיימה הרבה קודם לכן, בסביבות השעה 21:00, ואילו בערב המשחק חלה עלייה תלולה של עשרות אחוזים לקראת השעה רבע לחצות. בבזק בינלאומי סיפרו שהם לא נתקלו בתלונות גולשים על מהירות הגלישה והם זוקפים זאת בעיקר לזכות כבל הרשת החדש.
גם אצל הספקית 012 סמייל נרשמה עלייה בנתוני הגלישה במהלך שעות שידור המשחק. הנתונים שנמסרו מהחברה העידו על עלייה של כ-20% בהשוואה ליום רגיל. בחברה הדגישו כי לא התקבלו תלונות מיוחדות מלקוחות על מהירות הגלישה או בעיות בגישה לאתרים מסוימים. בחברה מציינים, עם זאת, שבימי הזיכרון לשואה בדרך כלל נרשמת תנועה גבוהה מהרגיל.
בחלק מהספקיות מציינים כי אמנם לא מדובר בעומס בסדר הגודל של יום השחרור של גלעד שליט, אולם אין ספק שהורגש עומס חריג על השרתים. לדברי הספקיות, הסיבה להבדלים נעוצה בכך שבשחרור שליט פנו הגולשים לכמה אתרים בודדים, בעוד שכאן הטראפיק התחלק בין אתרים רבים, שרובם המכריע בחו"ל.
מי שחש על בשרו את היעדר השידור בערוצים הישראליים, הוא איתי רובין, הבעלים של האתר LiveGol - המספק קישורים לשידורי סטרימינג בחו"ל - אותו הוא מנהל עם אחיו עידן. "האתר ממש קרס אתמול לקראת סיום המשחק", הוא סיפר ל"הארץ" בהתרגשות. "בכלל, כל הרשת היתה איטית בצורה מטורפת". לדברי רובין בן ה-28, כמות תעבורת הגולשים מדי משחק עומדת על בין 1,000 ל-5,000 גולשים ייחודיים (יוניקים) ואילו אמש נספרו כ-50 אלף משתמשים שונים שנכנסו לאתר עד שקרס במחצית השנייה של המשחק.
"לצורך ההשוואה, אלו המספרים שאנחנו מקבלים במהלך סוף שבוע שלם של שידורי ספורט מהעולם ומליגת העל", הוא אומר ומציין כי במשחק בין ריאל מדריד לבאיירן מינכן בחצי הגמר השני של המפעל (ששודר בערוץ הספורט) הגיעו לאתר כ-5,000 גולשים בלבד.
גם ביום שלישי הבא, מועד הגומלין בין ברצלונה לצ'לסי, מתכנן ערוץ הספורט להחשיך את המסך, ולכן צפוי כי רוב הישראלים ינהרו בשנית לשידורים באינטרנט. רובין אמר כי בעקבות הלקח שנלמד והאמונה כי בשבוע הבא תהיה דרישה גדולה עוד יותר, הוא רכש כמה שרתים נוספים שהוא מאמין שיצליחו לעמוד בעומס.
"הרבה לינקים לא עבדו בגלל העומס אבל אז עברנו לספק קישורים דרך עמוד הפייסבוק שלנו", אומר רובין. חברים סיפרו לי שדרך מה שסיפקנו הם צפו באיכות HD בשידורים באנגלית, רוסית ואפילו רומנית". לדבריו, הוא מעולם לא נתקל בכמות כזאת של גולשים והשרתים החדשים שיעמדו לרשותו בחודש הקרוב בלבד יהוו מענה בטוח לשידור משחק הגומלין.
גם בערוץ הספורט נרשמה תנועת גולשים ערה לידיעת העדכונים החיים של המשחק ולתקציר שעלה מיד עם סיומו. לדברי אנשי הערוץ, מדובר בנתונים גבוהים שהולמים בדרך כלל משחק בסדר גודל של הסופר קלאסיקו הספרדי (ברצלונה-ריאל מדריד).
מהתאחדות הכדורגל האירופית לא התקבלה תגובה לטענות על שיבושים בשידור.
|