Frank Serpico כתב:
ofiri5 כתב:
Frank Serpico כתב:
ofiri5 כתב:
YardenDe כתב:
ובמצב אצלנו של כלב גדול ועצבני ותינוק שלא יודע מה קורה סביבו זה מאסט.
לי יש כלב מסוג לברדור,גם גדול ומלא מרץ לא הייתי אומר עצבני
כשהיה גור לקחנו אותו למאלף ולדעתי זאת הייתה השקעה מיותרת.
ממליץ לך בטיולים לקחת רצועת חנק,השרשרת הזאת וכל פעם שהוא מושך אותו או מנסה לרדוף אחרי חתול או נובח על כלב תמשוך אותו איתה.
כל פעם אחרי טיול טוב תביא לו משהו לאכול,תלטף אותו ותלמד אותו כל מיני מושגים כמו "אסור" תוך כדי.
בבית אותו דבר,תתן לו מן עונש כזה כאשר הוא לא מתנהג טוב.
אמנם הכלב שלי נמצא בגינה אבל כשהוא היה משוחרר הוא סוג של כרת עצים וענפים.
המאלף לא עזר משום בחינה ובסה"כ לדעתי כל האילוף והחינוך זאת עבודה שלך.
אין לי נסיון עם כלוב אבל שמעתי שזה פתרון טוב לחנך את הכלב
ואתה גם בטח חושב שכל הכלבים זה לברדורים שמנמנים ורגועים שמספיק נגיעה קטנה בקולר ולומר "לא" והם מיד מצייתים.
מסכים איתך, כשיש לך לברדור מאמי אתה בדרך כלל לא צריך מאלף ולרוב אפילו לא קולר חנק. אבל לא כל הכלבים זה לברדורים.
זה שבמקרה שלך המאלף לא הצליח לעזור לכם אומר משהו רק על המאלף עצמו, לא על שום דבר אחר. וברור שבסופו של דבר מאלף זה לא הוקוס פוקוס, הוא רק מדריך אתכם מה לעשות וכיצד. שאר העבודה (כל העבודה) מוטלת עליכם.
לא יודע אם היה לך לברדור או שיש לך הכרות עם כלבים כאלה אבל הוא ממש לא רגוע.
כשבחרתי אותו גם אני חשבתי שהוא יהיה כלב רגוע וחמוד שמנמנם כל היום אבל הסטיגמה הזאת ממש לא נכונה.
הם מלאי מרץ משתוללים ואף מופרעים מאד.הם צריכים חינוך נוקשה מאד בשביל להפוך אותם לכלבים טובים ורגועים
מעולם לא היה לי לברדור, אבל אני מכיר לא מעט כאלה. נכון, יש ביניהם גם שובבים ומלאי מרץ. אפילו משתוללים (עד גיל מסויים, שבו רובם מתחילים להשמין והופכים כבדים ומסורבלים). הרושם שלי שה"בעיות" היחידות אצל לברדורים זה בעיקר אובססיות לכדור, למים, שלוליות ו-לאוכל כמובן.
האמת היא שכמעט מעולם (מלבד אולי לברדור אחד גזעי שאני מכיר, ואחד מעורב) לא נתקלתי בלברדורים עם בעיות התנהגות ממש חמורות - כמו למשל תוקפנות כלפי כלבים אחרים, או תוקפנות כלפי אנשים. אפילו לא דומיננטיות יתר למען האמת. השאלה היא כמובן איך אתה מגדיר בעיה אצל כלב - אם הוא נוטה לכרסם דברים עד גיל מאוחר, או אם יש לך ביד כלב תוקפני שחייב מחסום ושיכול לנשוך גם את הבן של השכנים.
לגבי תקיפה אני באמת לא יודע למה הוא מסוגל...לפעמים שבאים אנשים זרים הביתה(שלא הכיר שהיה גור) הוא לא מראה להם חיבה(לחלקם) ולא בטוח אם היינו משחררים אותו הוא היה מגיב בצורה יפה.
בנוגע לבעיות כרסום היו לנו המון בעיות איתו עם כריתת עצים,צרכים,התנהגות בטיול והיה מאד קשה לטפל בזה.
כשיש לך פעם ראשונה כלב הוא כלב בכלל לא קל לאילוף.
הוא לברדור גזעי אך מסוג מיוחד,לפי מה שהבנתי אם יזדווג אם לורדור שחור יצא גור שחור.
וכשלורדור רגיל מזדווג עם לורדור שחור לא יוצא שחור אלא לבן.
אפשר להבדיל בינו לבין הלברדורים הרגילים בצבע העיניים ובצבע האף(יש לו עיניים ירוקות\כחולות ואף בצבע בהיר יותר,חוץ מזה הוא זהה להם לחלוטין)
אולי בסוג כזה לא נתקלת.
בכל זאת אני עדיין אומר שגם לכלב תוקפני ומסוכן שעושה המון בעיות לא צריך מאלף.
הכל תלוי בהתייחסות שלך לכלב ברגעים שהוא עושה דברים לא טובים.(אם תקרא באינטרנט על איך להתייחס לכלבים במצבים כאלה זה יהיה יותר טוב וחסכוני מאשר להביא מאלף)