romario כתב:
אני אישית הייתי נכנס למשטר תזונתי
שלא גורם לכבד להתאמץ.
דיאטת פירות במשך שבועיים(הכבד לא מתאמץ יותר מדי מלהפוך פרוקטוז לגלוקוז)
נכון שאתה חסום אצלי אבל נכנסתי בלי שם משתמש ולא יכולתי שלא להגיב על ההודעה הזאת.
תקשיב רומאריו, אני מבין שאתה בחור צעיר שבטוח שהוא מבין בהכל, מאיך לחיות את החיים רוחנית, ועד רופא בכיר במשק.
אבל יש דברים שאני כבר לא יכול להתעלם מהם, אתה תקח אחריות על המילים שלך אם חס וחלילה יקרה משהו? לא, כי אתה לא איש קליני.
פרוקטוז לא גורם לכבד להתאמץ?
פרוקטוז עדיף לכבד מאשר גלוקוז?
יש לך מושג קלוש בכלל מה פרוקטוז עושה לכבד?
יש לך מושג קלוש למה יש היום יותר ויותר בעיות כבד?
אתה יודע איך המעגל הביוכימי של פרוקטוז עובד על הכבד? איפה הוא נכנס למעגל? ומה תוצאותיו בשונה מגלוקוז? מה ההשפעה הקצרת טווח והארוכהת טווח של פרוקטוז על הכבד?
תגיד, באיזה עזות מצח אתה ממליץ לאנשים דברים שאין לך מושג בהם?
קח את הצניעות שאתה מוכר לבנות ישראל ותאמץ קצת לעצמך, זה חסר לך כמו מים לאדם במדבר.
הייתי רואה עצות תזונתיות שלך ונגנב, אבל סותם, פה ראיתי את זה במקרה וכבר לא יכולתי להבליג.
הייתי נותן לך לקרוא מאות מאמרים מכל קצוות העולם על פרוקטוז וכבד, אבל הם בשפה מדעית שאני לא בטוח שיש לך את הבסיס להבין שם רבע משפט.
אני מבין שאתה הולך לטפל באנשים כמקצוע, אצה סופר חמה לי עליך, אל תתן סתם דברים לאנשים, אם הם ידפקו בסוף עוד יתבעו אותך ואתה קפוט, ובצדק. אל תתן עצות כי אמרו לך שזה טוב וזה לא, תנסה להבין איך דברים עובדים ותתעדכן במדע העכשווי, זו הדרך היחידה לטפל בבן אדם שראוי ליחס מינימלי.
כבר יצא לי לראות 2 אנשים שנפגעו מדברים כאלה, אצל אחת זה נגמר עם ערכים לא תקינים של כדוריות דם ושלשולים והפיך, אצל השני זה כבר אבוד.