תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 07:39

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דוד רותם דורש מסלים ג'ובראן - שיר את המנון!
הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 21:17 
EISEN כתב:
שמעתי היום את ח"כ רותם בגלי צה"ל -
"יש גבול למה שאני מוכן שירקו לי בפנים".
איזה יצור, אלוהים ישמור. בושה שיש כאלה אנשים בכנסת.
מי ירק לך בפנים? כולה ערבי שמרגיש לא בנוח לשיר המנון של יהודים.

הרי אם ג'ובראן היה שר את "עוד לא אבדה תקוותנו להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים"
ח"כ רותם היה מאשים אותו בבגידה ובקידום הרעיון של לזרוק את כל היהודים לים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 21:21 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
EISEN כתב:
שמעתי היום את ח"כ רותם בגלי צה"ל -
"יש גבול למה שאני מוכן שירקו לי בפנים".
איזה יצור, אלוהים ישמור. בושה שיש כאלה אנשים בכנסת.
מי ירק לך בפנים? כולה ערבי שמרגיש לא בנוח לשיר המנון של יהודים.

הרי אם ג'ובראן היה שר את "עוד לא אבדה תקוותנו להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים"
ח"כ רותם היה מאשים אותו בבגידה ובקידום הרעיון של לזרוק את כל היהודים לים.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
עכשיו בחדשות גם ליברמן מגנה אותו.
יאללה לך תחפש את החברים שלך, סוכן של הרוסים.
נשגב מבינתי איך עוד במדינה אנשים מאמינים לכיסוי שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 21:30 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
דל פיירו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אממ,
אנחנו בערב.
לפי התגובה אני מניח שבאמת יש אנשים שהמנון לא מדבר אליהם, עכשיו אפשר לדעת למה?

קשה להזדהות עם המנון לאומי שחמישית מהאוכלוסייה אינה יכולה להזדהות עמו בעל כורחה.

אז קשה לך להזדהות עם מדינה בעלת מאפיינים לאומיים שזה בערך כמעט כל המדינות בעולם ובצדק. אנשים רוצים סמלים ויחודיות לאומית.
הכי טוב יהיה לצאת מהשטחים ושהמתנחלים יהיו אזרחי פלסטין ככה הפלססטינאים ירגישו את הקוץ בתחת הזה של לאום בארצם.

סמל מדיני הוא שלעצמו בעיה, הוא לא רלוונטי והוא חסר משמעות. אבל, כאזרח גרמניה, אין לי שום בעיה עם ההמנון הגרמני, כי על אף שהיותי יהודי אני יכול להשתייך ללאום הגרמני. ערבי ישראלי לא יכול לעשות דבר דומה עם הלאום היהודי.

דוגמה מעולה. ברור לך שיש הבדל בין הלאום הישראלי/אזרחות ישראלית ללאום היהודי, כן?
ומאחר ואתה מסכים איתי שיהדות היא לא רק סתם עוד דת, אלא גם (ואולי בעיקר) לאום, כמו שיש לאום גרמני, אז רק נזכיר שישראל איננה המדינה היחידה בעולם שבה מתקיים חוק שבות עבור הלאום של מדינת הלאום. גם בגרמניה מתקיים חוק שבות מקביל לזה שלנו - "חוק הדם הגרמני" שמו שמאפשר הגירה אוטומטית של כל מי שקשור "קשר דם" ללאום הגרמני אחורה עד למאה ה-18. גם כאלה שלא נולדו בגרמניה. גם כאלה שכל קשר בינם לגרמניה הוא מפוקפק עד קלוש. חוק השבות הגרמני הביא להתאזרחותם של מאות אלפי זכאים בשנות השמונים, שכל קשר בינם לבין גרמניה (תרבות, שפה וכו') היה מקרי ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אממ,
אנחנו בערב.

קשה להזדהות עם המנון לאומי שחמישית מהאוכלוסייה אינה יכולה להזדהות עמו בעל כורחה.

מה קשה להזדהות עם סמלים של העם שלך?
סלח לי אבל הטיעון הזה מפגר ומגוכך..

אכן קשה לבן אדם לאומני להבין את חוסר המשמעות של סמל מדיני, ובטח סמל גזעני ש-20 אחוז מהאוכלוסייה הנמצאת בתוכו לא יכולה להזדהות עם אותו סמל.
אבל יש כאלו שהם לא לאומניים.

אתה להגיד להגיד כאן שכל מי שמזדהה עם הסמל הלאומי שלו הוא לאומן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 22:21 
איך מצפים בידיוק מערבי לשיר את השורה:
"נפש יהודי הומיה" ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 23:38 
Frank Serpico כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
דל פיירו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אממ,
אנחנו בערב.

אז קשה לך להזדהות עם מדינה בעלת מאפיינים לאומיים שזה בערך כמעט כל המדינות בעולם ובצדק. אנשים רוצים סמלים ויחודיות לאומית.
הכי טוב יהיה לצאת מהשטחים ושהמתנחלים יהיו אזרחי פלסטין ככה הפלססטינאים ירגישו את הקוץ בתחת הזה של לאום בארצם.

סמל מדיני הוא שלעצמו בעיה, הוא לא רלוונטי והוא חסר משמעות. אבל, כאזרח גרמניה, אין לי שום בעיה עם ההמנון הגרמני, כי על אף שהיותי יהודי אני יכול להשתייך ללאום הגרמני. ערבי ישראלי לא יכול לעשות דבר דומה עם הלאום היהודי.

דוגמה מעולה. ברור לך שיש הבדל בין הלאום הישראלי/אזרחות ישראלית ללאום היהודי, כן?
ומאחר ואתה מסכים איתי שיהדות היא לא רק סתם עוד דת, אלא גם (ואולי בעיקר) לאום, כמו שיש לאום גרמני, אז רק נזכיר שישראל איננה המדינה היחידה בעולם שבה מתקיים חוק שבות עבור הלאום של מדינת הלאום. גם בגרמניה מתקיים חוק שבות מקביל לזה שלנו - "חוק הדם הגרמני" שמו שמאפשר הגירה אוטומטית של כל מי שקשור "קשר דם" ללאום הגרמני אחורה עד למאה ה-18. גם כאלה שלא נולדו בגרמניה. גם כאלה שכל קשר בינם לגרמניה הוא מפוקפק עד קלוש. חוק השבות הגרמני הביא להתאזרחותם של מאות אלפי זכאים בשנות השמונים, שכל קשר בינם לבין גרמניה (תרבות, שפה וכו') היה מקרי ביותר.

לא אמרתי שחוק השבות הוא בעיה, לגיטימי לתת אזרחות רק למי שהוא מלאום מסוים ולמנוע מאלו שהם לא. עם זאת, ברגע שכבר קיימים בשטח שלך אין ספור אנשים בעלי לאום שונה מהלאום שלך, ואתה כבר נתת להם אזרחות, אנא תן להם אפשרות להזדהות עם ערכיך. עם הלאום הגרמני אני יכול להזדהות, עם הלאום היהודי הערבי לא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2012, 23:38 
אדום עד לגרדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אממ,
אנחנו בערב.

אכן קשה לבן אדם לאומני להבין את חוסר המשמעות של סמל מדיני, ובטח סמל גזעני ש-20 אחוז מהאוכלוסייה הנמצאת בתוכו לא יכולה להזדהות עם אותו סמל.

לא בהכרח, אתה ספציפית כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 00:22 
יש כאן משתמשים שחושבים שמישהו בוחר עם מה להזדהות?
שאם מישהו כאן (או מחוץ לפורום) לא מזדהה עם ההמנון, אז זה בגלל שהוא בחר זאת, ויכול להיות שתצליחו לשכנע אותו שממחר הוא מזדהה איתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 01:12 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
תלוי מה עשה,
אם הוא לא שר בצורה בוטה והפגנתיות, בשביל להעביר מסר שהמנון של העם יהודי על הזין שלי, להעניש אותו בכל חומרת העונש.

אבל אם הוא כולה קם כמו כולם אבל פשוט לא שר את המילים, לא צריך לעשות לו כלום..

איך אפשר לא לשיר בצורה בוטה והפגנתית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 01:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אממ,
אנחנו בערב.

לא, אבל כל מי שכועס על זה שחלק לא מזדהים עם הסמל הלאומי שלו הוא לאומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 01:33 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לא אמרתי שחוק השבות הוא בעיה, לגיטימי לתת אזרחות רק למי שהוא מלאום מסוים ולמנוע מאלו שהם לא. עם זאת, ברגע שכבר קיימים בשטח שלך אין ספור אנשים בעלי לאום שונה מהלאום שלך, ואתה כבר נתת להם אזרחות, אנא תן להם אפשרות להזדהות עם ערכיך. עם הלאום הגרמני אני יכול להזדהות, עם הלאום היהודי הערבי לא יכול.

העניין הוא שאתה לא יכול להשוות את המצב הפוליטי וההיסטורי שבו נמצאת ישראל לאלו של גרמניה או כל מדינת לאום אחרת באירופה (למשל צרפת). אתה לא יכול להשוות את האתגרים שניצבים בפני ישראל לאלו שניצבים בפני גרמניה (ואני לא מדבר על רמת הקושי או הבהילות, אני מדבר על אתגרים מסוגים שונים לחלוטין). גרמניה משוועת להגירה לא גרמנית של עובדים זרים, של ידיים עובדות, ובעיקר של צעירים. גידול האוכלוסין של הגרמנים עצמם שלילי. ההשלכות הכלכליות של התכווצות האוכלוסין (ובעיקר התכווצות הדור הצעיר, הפרודוקטיבי, התומך בדור המבוגר הגימלאי והנזקק) הן הרות אסון מבחינתה של גרמניה. קרנות הפנסיה נמצאות בסכנה ממשית של קריסה. עוד עשר שנים גרמניה עלולה למצוא את עצמה בברוך כלכלי רציני. מה שיציל אותה זה מהגרים צעירים ופרודוקטיביים - שאינם גרמנים. טורקים, פולנים, צ'כים, סרבים, בוסנים וכן הלאה. האתגר שניצב בפני גרמניה והממשלה הגרמנית זה כיצד לשלבם בחברה הגרמנית בצורה הטובה ביותר. לפתות מהגרים להגר לגרמניה - בזה אין להם בעיה. האתגר שלהם הוא כיצד לשלב את המהגרים בצורה אינטגרלית בחברה הגרמנית - ובצורה הפרודוקטיבית ביותר. (ואפילו על כך יש כיום ביקורת רבה ביותר בגרמניה. בטח בצרפת. גם בהולנד ובשאר מדינות אירופה. לאחר שנות דור של הגישה הליברלית של שילוב המהגרים בחברה המקומית ע"י מתן ביטוי לערכים התרבותיים המקוריים של בני המהגרים, יש היום ביקורת רבה על הדרך הזאת. מדיניות ה"מולטי-קולטי" לא ממש הוכיחה את עצמה, בלשון המעטה).

ישראל, לעומת זאת, משוועת להגירה יהודית (עלייה). משוועת לאיזון דמוגרפי שייטה את הכף לטובת הרוב היהודי. ישראל לא ממש זקוקה לכוח עבודה. בטח לא כזה צעיר. רמת הילודה פה היא הגבוהה ביותר בעולם המערבי. ישראל עדיין משוועת ליהודים שיעזבו חיים טובים ונוחים במדינות המערב, שיעזבו רמת גבוהה ונוחה, ושיעלו לישראל. את זה ישראל יכולה לעשות רק ע"י ביסוס ישראל כמדינת לאום לעם היהודי. ע"י ביסוס ערכים יהודיים-ציוניים (לעיתים על חשבון ערכים אוניברסליים), ע"י ביסוס גאווה לאומית יהודית ותחושת שייכות וסולידריות יהודית. זה הפיתיון היחידי שישראל יכולה להציב על מנת לפתות עלייה יהודית אליה. לגרמניה יש את הפיתוי הכלכלי, לישראל רק את זה הלאומי-ציוני, הערכי.

בקיצור, ישראל נמצאת במצב פוליטי ודמוגרפי שונה לחלוטין מזה של גרמניה. ישראל גם נמצאת בשלב היסטורי שונה לחלוטין של בניית מדינת הלאום שלה, של בניית האתוס הלאומי (וכל מדינת לאום נבנית על אתוס לאומי. לנו יש את התנ"ך ואת סיפורי הגבורה של החשמונאים או מורדי מצדה, לגרמנים יש את אפוס שירת הניבלונגים, את ימי הביניים ואת האבירים). גרמניה כבר התגבשה לפני למעלה ממאה לכדי מדינת לאום. ישראל עדיין לא. לגרמניה זה כבר לא נחוץ, וכלקח היסטורי אפילו כדאי שירפו קצת. לישראל, מה לעשות, זה עדיין נחוץ. מאוד.

ה"עדיין" הזה, להבנתי, הוא זה שמפריד בין מי שמגדיר את עצמו כציוני, למי שמגדיר את עצמו כבר כפוסט ציוני. לדעתי אנחנו עדיין בשלב ה"עדיין".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 18:00 
כלומר, במקום לשאוף לשיפור של המצב הכלכלי של ישראל, עלינו להתעצל ולבחור בפנורמות לאומיות, על חשבון 20 אחוז מאזרחינו על מנת לעלות לארץ יהודים מרחבי העולם, מה שבפועל מוכיח עד כמה מיותר
לפרט אותם סממנים לאומיים?
היש דבר יותר עלוב מזה?

אתה לא יכול להמשיך ולרצות מצד אחד שזו תהיה מדינה בעלת לאום אחד, ששאר הלאומים בו נזנחים ולצפות מ-20 אחוז מבני המיעוטים במדינה להשתלב בחברה הישראלית.
אתה גם לא יכול לצפות שאזרחי המדינה יישארו בה, ולא יעזבו כל עוד המצב הכלכלי הוא כפי שהוא כיום(להלן בעיית בריחת המוחות).
כל מה שאתה עושה, זה יוצר בעיה אחת ומתעלם מבעיה עיקרית אחרת, מסיבות לא מובנות. התוצאה, נסיעה לאילת דרך טבריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 18:03 
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1653731

ציטוט:
ציטוט:
באחת נקרע עלה התאנה, המסיכה המתעתעת הוסרה, והערווה נחשפה לעין כל. ככה עושים, ג'ובראן? לא יפה, אדוני השופט. הרי התמנית לתפקידך הרם אך ורק כדי לכסות על הערווה, ועכשיו אתה יורק לבאר שממנה שתית? ככה עושים למיטיביך, שנתנו לך, ברוב טובם וחסדם, את הכבוד הרם? אבל ג'ובראן בשלו. הוא לא מוכן להמשיך לשיר, את מנגינת הצביעות הוא רוצה להפסיק. שלשום לא רק נתן שיעור מקורי בזמרה - איך לפעמים אי-שירה מהדהדת יותר משירה גדולה - אלא גם שיעור מאלף בדמוקרטיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2012, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
אמרו יפה היום בתוכנית של עמנואל רוזן שבמקרה ראיתי בעבודה, אם הוא היה בוחר שכן לשיר, אז זו הייתה ידיעה עיתונאית ששווה התייחסות. טבעי שלא ישיר, אני מדמיין את התגובות התמוהות (ובצדק) של מי שמבקרים אותו אם היה בוחר לשיר את מילות ההמנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מרץ 2012, 11:10 
כל עוד בלבב פנימה,
נפש כל אדם הומיה
:COMMY:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: