חזוקה כתב:
שלום,
יש לי מס' שאלות לגבי הניתוח -
1. הבנתי שיש מס' סוגים של ניתוחים בלייזר לעיניים, יש כמה שיטות, מה נחשבת כיום הכי נפוצה ויעילה? ומתקדמת מבחינה טכנולוגית?
2. שמעתי שלא כל אחד יכול לעשות את הניתוח, איזה גורמים מפריעים בדרך כלל ימנעו ממישהו לבצע את הניתוח? איזה סיבות יכולות להיות? [בדרך כלל הרוב יכולים לבצע?]
3. מהי תקופת ההחלמה? יש כאבים לאחר הניתוח?
4. איך רואים את התוצאות? פתאום ממש מהרגע שפוקחים עיניים אחרי הניתוח פתאום ישר רואים 6 6 ? איך זה עובד?
5. במידה ואני בצבא משרת בקרבי בסדיר, יכולה להתרחש אופציה כזאת שאני אשלח מכתב למג''ד שלי ואבקש ממנו אישור לבצע את הניתוח ביוזמתי? שייתן לי ימי חופשת מחלה על חשבון ימי החופש שלי או משהו בסגנון? יש מצב מאשרים לי דבר כזה ?
6. הגיל - שמעתי המון המון הנפצות, חלק אומרים שמתחת לגיל 21 זה בזבוז לבצע את הניתוח הזה כי העין עוד בגדילה והמספר שוב יכול לגדול או משהו כזה, ומצד שני יש לי המון אבל המון חברים שעשו את הניתוח הזה בגילאים יותר מוקדמים, 2 שעשו בגיל 17 ועוד אחד בגיל 18 ממש כמה שבועות לפני הגיוס, היום הם רואים מצוין 6-6. האם זה באמת משנה ? והאם בגיל 20 זה נחשב בסדר לעשות אותו?
תודה מראש!!

1. השיטות הן:
א. לאסיק/אינטרה-לאסיק: פותחים את הקרנית, חותכים בפנים וסוגרים.
יתרונות: לא כואב, וכבר אחרי כמה שעות חוזרים לחיים רגילים (רק בלי משקפיים).
חסרונות: בגלל שפותחים את הקרנית, בטווח הארוך זה עלול לגרום נזק לקרנית.
ב. לאסק/PRK: משייפים את הקרנית מלמעלה, בלי לפתוח אותה.
יתרונות: בטווח הארוך זה יותר בטיחותי.
חסרונות: שבוע-שבועיים של כאבים, שאי אפשר לצאת מהבית בימים הראשונים.
2. בד"כ אם מישהו לא יכול, זה בגלל שהקרנית שלו דקה מדי או אם יש לו מספר מאוד גבוה.
3. ראה סעיף 1.
4. את התוצאות רואים מיד, אבל אם עשית בשיטה 1 ב' אז יהיה לך קשה לראות בהתחלה בגלל הכאבים.
5. לדעתי אסור לעשות הסרת משקפיים בצבא. תברר.
6. בעקרון, צריך לחכות במשך שנתיים שבהן המספר לא עלה - ואז לעשות. זה לא עניין של גיל, אלא של מניעת מצב שעשית ניתוח ואז חוזר לך המספר, גם אם באופן חלקי.
ובאופן כללי: הסרת משקפיים בלייזר זה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיים שלי.
זה פשוט חיים אחרים לגמרי.