YardenDe כתב:
אם כמה שאני רוצה שזה יקרה, ספרס בחיים לא יקחו אליפות בעידן הנוכחי. זה בערך כמו להגיד שאשדוד תיקח אליפות רק יותר הזוי. מי שרואה את המשחקים של טוטנהאם יכול לראות בבירור שמדובר בקבוצה טובה מאוד, אבל לא טובה כמו ארסנל, צ'לסי או יונייטד כשהם באמת ביכולת הטובה שלהם. הליגה האנגלית השנה בדומה לליגה שלנו, היא הרבה יותר של "הקטנות" מאשר שנים קודמות. בעונה רגילה , יונייטד - צ'לסי -ארסנל - ליברפול -(ועכשיו גם סיטי) הן טופ 5 בלי שאלה בכלל. אחר כך יכולות להשתחל להן כל מיני טוטנהאמיות , בולטניות וניוקאסליות. השנה צ'לסי עם ערמה של שכירי חרב בלי קשר לכדורגל, ליברפול כהרגלה מנסה לשחק בשנות ה-80, ארסנל זה עסאל או באסל גם כהרגלה, סיטי, לעומת אוסף השחקנים המשוגעים שלה, משחקת כדורגל דיי באנלי ומשעמם (כשאחת מהגדולות במצב טוב, הם אוכלים אותם בלי מלח), ואפילו יונייטד שתמיד הצליחה להרשים ולהצליח לא טובה ביחס לעצמה.
כתוצאה מכך ספרס, בתור הקבוצה היציבה ביותר בליגה, השיגה את המקום השלישי בכבוד. אך לצערי, השחקנים שלהם לא מספיק טובים כדי להשאר בכושר הנכוחי עד סיום העונה, שלא לדבר על כך שהיא צריכה להתמודד מול כל הגדולות שוב. אני פשוט לא מצליח לראות את קינג מניף את גביע האליפות מעל קורט רווד ואוקספורד סטריט. אבל לא משנה מה תהיה התוצאה הסופית, אי אפשר להתווכח שהם עושים עונה גדולה, והם פשוט קבוצה מצויינת.
לצערי האליפות תשאר עם יונייטד.
אני בעצם מסכים איתך בהכל, מלבד בדבר אחד - טוטנהאם איננה עוד אחת מה"בולטניות והניוקאסליות". קשה קצת להתעלם מקפיצת המדרגה שהמועדון עבר בשלוש השנים האחרונות. אם עד לפני שלוש-ארבע שנים טוטנהאם היתה באמת קבוצת דרג ב' בפרמיירליג, דוגמת ניוקאסל, אברטון או אסטון וילה, הרי שכיום היא לחלוטין משתייכת לצמרת הליגה.
כיום, ואני טוען את זה כבר שנתיים, אין יותר ארבע קבוצות בכירות באנגליה ומתחתן כל השאר - כיום יש שש קבוצות בכירות: מנ-יונייטד, סיטי, צ'לסי, ארסנל, ליברפול וטוטנהאם. ואז כל השאר. לארבע המסורתיות נוספו עוד שתיים חדשות - אחת בעקבות הכסף הגדול של השייחים הסעודים, והשניה בזכות קפיצת מדרגה מקצועית שהחזירה אותה לשנות התהילה שלה. קפיצת מדרגה מקצועית שמבוססת בעיקר על ניהול פיננסי נבון ושפוי של דניאל לוי, וחלקו גם בזכות מאמן ותיק וטוב.
נכון שהליגה האנגלית נחלשה מאוד השנה, ובעיקר קבוצות כמו ליברפול, צ'לסי וארסנל שנחלשו מאוד, אבל מלבד ניוקאסל שעשתה קולות של צמרת בתחילת העונה, אף "קטנה" לא באמת מאיימת על ההגמוניה של שש הבכירות. לא בגלל החלשות הליגה (יותר נכון החלשות קבוצות הצמרת) טוטנהאם משחקת חזק בצמרת. גם שנה שעברה וגם לפני שנתיים היא רצה חזק בצמרת וסיימה במקומות ארבע וחמש.
זה המצב החדש - שש קבוצות בכירות. ה"בולטניות והניוקאסליות" זה כבר עניין אחר.